Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Στις 26 Μαΐου 2010 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνάντηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 82 φιλοζωικών συλλόγων της χώρας με θέμα την συμβολή και τις υποχρεώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο θέμα της τήρησης των νόμων που αφορούν στην προστασία των ζώων.
Στην συνάντηση εκ μέρους του Υπουργείου παρευρέθησαν ο Γ. Γραμματέας του κος Γρηγόρης Τασούλας και σύμβουλοι του υπουργείου.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης έγινε ενημέρωση εκ μέρους μας στα στελέχη του υπουργείου για την τριτοκοσμική κατάσταση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων και για την έκταση και βαρβαρότητα των κακοποιήσεων σε όλη την χώρα.
Τονίστηκε η άγνοια των αστυνομικών οργάνων για την ύπαρξη νόμων για τα ζώα, η αδιαφορία και η απαξίωση που αρκετά αστυνομικά όργανα σε όλη την χώρα αντιμετωπίζουν τους πολίτες και τα φιλοζωικά σωματεία , όταν απευθύνονται στην Αστυνομία για σχετικά θέματα και η αναγκαιότητα η Ελληνική Αστυνομία να συμβάλλει στον περιορισμό της κακοποίησης των ζώων ιδιαίτερα με την υποχρέωσή της για την αυτεπάγγελτη δίωξη όλων των μορφών κακοποίησης.
Τα αρμόδια στελέχη άκουσαν με προσοχή και φάνηκε να συμφωνούν σε αρκετά ζητήματα με τις διαπιστώσεις των φιλοζωικών συλλόγων αντιμετωπίζουν δε με θετικό τρόπο τις παρακάτω προτάσεις μας κατ΄ αρχήν.

Να γίνει σύσκεψη – ενημέρωση της ιεραρχίας της ΕΛ. ΑΣ εκ μέρους του Υπουργείου και στην συνέχεια έκδοση σχετικής εγκυκλίου για όλες τις βαθμίδες της ΕΛ. ΑΣ.

Να δοθεί συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της χώρας εκ μέρους του Υπουργείου.

Αντιμετωπίστηκε θετικά επίσης η πρόταση για την εισαγωγή σχετικού μαθήματος στις Σχολές Αστυνομικών και θα συζητηθεί περαιτέρω.

Συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι συναντήσεις και η συνεργασία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
82 ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ


τηλ. επικοινωνίας 6973241118 και 6976489349

Δεν υπάρχουν σχόλια: