Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Ο Μάνθος χρειάζεται την βοήθειά μας (αναδημοσίευση)



Ο σκυλάκος αυτός είναι ο Μάνθος. Αν και μικρούλης, μόλις 6 μηνών, γνώρισε από νωρίς τις δυσκολίες της ζωής και τον πόνο που μπορεί να έχει η επαφή του με τους ανθρώπους.

Ο Μάνθος βρέθηκε στα Μέγαρα, μέσα σε κάτι χωράφια, χτυπημένος μάλλον από αυτοκίνητο, να περιμένει το μαγικό χέρι που θα τον σώσει. Και αυτό βρέθηκε! Η τύχη του φαίνεται πως άλλαξε από τότε, αφού ο άνθρωπος αυτός φρόντισε να έρθει ο σκύλος στα σωστά χέρια και να λάβει την φροντίδα που χρειάζεται.

Μεταφέρθηκε πρώτα σε κλινική, όπου η διάγνωση που έγινε δεν ήταν ακριβής, αφού οι κτηνίατροι μας ενημέρωσαν ότι το πρόβλημα του είναι εκ γενετής. Δεν σταματήσαμε όμως εκεί, μεταφέραμε το σκύλο σε εξειδικευμένη ορθοπεδική κλινική, όπου διαπιστώθηκε πως ο σκύλος έχει δύο κατάγματα και μπορεί να εγχειριστεί ώστε να περπατήσει και πάλι. Στις 20 Μαΐου θα γίνει το χειρουργείο και ελπίζουμε να τα καταφέρει!

Το κόστος του χειρουργείου και της φροντίδας του, αν και υψηλό, δε μας σταματάει από το να βοηθήσουμε αυτό το σκύλο και έτσι αποφασίσαμε να πάρουμε ένα μεγάλο ρίσκο κάνοντας το και ζητώντας τη βοήθεια σας για την πληρωμή του.

Αμέσως μετά την εγχείρηση θα μεταφερθεί σε εξειδικευμένη πανσιόν που ασχολείται με αποθεραπεία και υδροθεραπεία, ώστε να είμαστε σίγουροι πως θα έχει την καλύτερη φροντίδα, κάτι που άλλωστε είναι πολύ σημαντικό σε τόσο δύσκολα περιστατικά.

Το κόστος για την εγχείρηση είναι 2.000 ευρώ ενώ η παραμονή του στην πανσιόν θα κοστίσει 600 ευρώ το μήνα, για όσο διάστημα χρειάζεται υδροθεραπεία. Μετά θα μπορεί να μεταφερθεί αλλού, μέχρι να βρει και αυτός τη δική του λατρευτή οικογένεια!

Τα χιλιάδες τσιμπούρια και ψύλλοι έφυγαν από το σώμα του μικρού Μάνθου, ενώ με την κατάλληλη φροντίδα, οι πληγές που είχαν δημιουργηθεί στο σώμα του από την αδυναμία του να περπατήσει, άρχισαν ήδη να κλείνουν. Τώρα, νιώθει ήδη πολύ καλύτερα, προσπαθεί και κρατάει την ανάγκη του μέχρι να βγει την βολτούλα του και μετά κάθεται στο γρασίδι και απολαμβάνει τη δροσιά του.

Εμείς νιώθουμε πως ο Μάνθος είναι το δικό μας κατοικίδιο και επιβάλλεται να έχει την καλύτερη φροντίδα. Ελπίζουμε να νιώσετε και εσείς πως ο κούταβος αυτός είναι το δικό σας κατοικίδιο και να μας βοηθήσετε να τον βοηθήσουμε. Τότε, ο Μάνθος θα είναι «ο σκύλος που θα έχει τους πιο πολλούς ανθρώπους» και χαρούμενος πλέον, θα ξεχάσει το άσχημο παρελθόν του.

Αν μπορείτε να βοηθήσετε τον Μάνθο, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@pets.gr με subject: Μάνθος ή καλέστε καθημερινά τη Μαρίνα στο 6942479057 ή τη Νάντια στο 6976049859 από τις 12.00 μέχρι τις 15.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: