Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Επείγον για φιλοξενία/υιοθεσία/μεταφορά!

Εθελόντρια που συνεργάζομαι στην Θεσσαλονίκη με ενημέρωσε για το ακόλουθο περιστατικό:
Ηλικιωμένη κυρία με καλπάζουσα λευχαιμία πεθάινει στο νοσοκομείο και οι συγγενείς της ήδη βγάζουν τα ζώα στο δρόμο!!
Μου αναφέρει συγκεκριμένα ότι: "Οι καλοι της συγγενεις, με τους οποιους και στο παρελθον σκοτωνοταν για τα ζωα, ηδη πεταξανε τα γατια εξω απο το σπιτι και τωρα τα ζωα ειναι σε μια μικρη αυλη που εχει το ισογειο διαμερισμα. Ομως ξεκινησαν να τα διωχνουν και απο την αυλη και στην φιλη της Αργυρως που τα ταιζει, της απαγορεψαν να τα ταιζει στην αυλη αλλα να τα ταιζει καπου εξω μακρια για να φυγουν.
Τα ζωα εννοειται οτι εξακολουθουν και την βγαζουν στην αυλη κλαιγοντας για να μπουν στο σπιτι και ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ να τα φορτωσουν και να τα παν καπου μακρια."

Η κοπέλα ζήτησε περιθώρειο να βρει μια λύση, και της έδωσαν το πολύ μια εβδομάδα.

Η κοπέλα έχει πραγματικά κάνει το σπίτι της μικρό καταφύγιο, δεν υπάρχει περιθώρειο να αναλάβει ούτε ένα γατί ακόμα...

Οι γατούλες είναι 10 και εγώ της είπα ότι μπορώ να προσπαθήσω να τακτοποιήσω τις 5 μέχρι να βρεθεί σπίτι. Οπότε παρακαλώ, όποιος μπορεί, επειγόντως για τις επόμενες ημέρες ζητάμε:

1. Κάποιον που να μπορεί να φιλοξενήσει για πολύ μικρό χρονικό διάστημα μερικά από τα ζωάκια μέχρι να βρούμε τρόπο να κατέβουν στην Αθήνα. (Θεσσαλονική)
2. Κάποιον που να κινηθεί από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα ώστε να φέρει κάποια από τα ζωάκια.
3. Κάποιον που να μπορεί να φιλοξενήσει για λίγο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κάποιο από τα ζωάκια. (Αθήνα ή Θεσσαλονικη΄)

Πριν ενάμισυ χρόνο περίπου αντιμετώπισα μια αντίστοιχη περίπτωση εδώ στην Αθήνα, και πραγματικά μου είχε ραγίσει την καρδιά να βλέπω αυτα΄τα ζωάκι μόνα τους ξαφνικά, ενώ είχαν μάθει με έναν άνθρωπο συνέχεια, να κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, έχοντας κιολας μεγαλώσει σε ένα διαμέρισμα... Δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι περνάνε τώρα τα ζώα αυτά που τα πέταξαν ήδη έξω από το σπίτι...

Παρακαλώ, όποιος μπορεί, ας μας βοηθήσει.

Επικοινωνία στο 6936072863, με πμ ή στο vkatif@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: