Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Ένα σπιτάκι για την Λέιλα;;

Λάβαμε το ακόλουθο μαιλ. Το σκυλάκι αυτό φαίνεται πραγματικά να έχει ανάγκη!
όποιος μπορεί ας του δώσει μια ευκαιρία!




Πριν μερικές μέρες έξω από το Πολυτεχνείο είδα έναν πρεζάκια να κακοποιεί την pitbullίτσα των φωτογραφιών και του την πήρα. Η μικρή αν και είχε κολάρο του Δήμου Αθηναίων δεν ήταν σε καθόλου καλή κατάσταση: Ήταν αφυδατωμένη, εμφανώς αδυνατισμένη και πολύ ταλαιπωρημένη. Επίσης ήταν στειρωμένη μόλις μερικές μέρες πριν. Η συμπεριφορά της Λέιλα στο δρόμο δεν είναι συμπεριφορά σκυλιού που έχει μάθει να ζει έξω, οπότε συμπεραίνω πως κάποιος την παράτησε πρόσφατα, αμέσως ο Δήμος την μάζεψε και την στείρωσε, και στη συνέχεια την άφησε πάλι στο δρόμο.

Μίλησα με έναν υπάλληλο από το τμήμα αδεσπότων, ο οποίος μου επιβεβαίωσε πως η Λέιλα είναι πρόσφατα καταχωρημένη στα αρχεία τους. Μου είπε επίσης πως έχει κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και θεραπείες (ελριχίωση, καλαζάρ, κλπ). Πέραν αυτών, είναι ιδιαίτερα φιλική και όλους τους ανθρώπους αλλά και με όποιο σκυλί έχει συναντήσει. H Λέιλα τις τελευταίες μέρες μένει σε ένα φιλικό σπίτι με σκοπό να φιλοξενηθεί μέχρι να πάρει τα πάνω της από την εγχείρηση της στείρωσης και να πάρει και μερικά κιλά, καθώς όπως έγραψα και ανωτέρων ήταν εμφανώς αδυνατισμένη, σχεδόν σκελετωμένη.

Από ότι φαίνεται η Λέιλα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στους κινδύνους της ζωής του δρόμου όπως άλλα αδέσποτα. Ήδη ευτυχώς είναι πολύ καλύτερα, αλλά δεν μπορεί να μείνει για πάντα στο σπίτι που φιλοξενείται τώρα και επειδή θέλω να αποφύγω να αναγκαστώ να την αφήσω πάλι στους δρόμους, όποιος/α ενδιαφέρεται να την κρατήσει ή γνωρίζει κάποιον/α που ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει μαζί μου με mail, ή στο τηλέφωνο 6982-462762.

Δεν υπάρχουν σχόλια: