Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Ο μικρούλης Σάιμον!

Ξεκινήσαμε το 2010 με 2 απαισιόδοξους απολογισμούς για την χρονιά που πέρασε. Στον έναν παρουσιάσαμε μια φωτογραφία του Σάιμον, που βρέθηκε τέλος του 2009 στο Περιστέρι. Μια φίλη μας ρώτησε λεπτομέρειες για το σκυλάκι αυτό, οπότε σαν τον παρουσιάζουμε εδώ.

Τον λένε Ήφαιστο, Νίκο ή Σάιμον, ανάλογα ποιος τον φωνάζει. Εμείς θα τον λέμε Σάιμον γιατί νομίζουμε του ταιριάζει πιο πολύ.
Είναι μόνο δέκα κιλά, ένα μικρό τριχωτό πλασματάκι, και κανείς δεν μπορεί να ξέρει την ιστορία του πριν βρεθεί μια μέρα σε ένα πεζοδρόμιο στο Περιστέρι, χτυπημένος, ξαπλωμένος στην άκρη του πεζοδρομίου.

Για καλή του τύχη έτυχε να περνάει ο Νίκος από εκεί, γιατί οι προηγούμενοι επίδοξοι σωτήρες του το μόνο που σκέφτηκαν να κάνουν είναι να του πετάξουν μερικά κομμάτια ψωμί. Αυτή βλέπετε είναι η στοιχειώδης κτηνιατρική περίθαλψη για ένα χτυπημένο αδέσποτο, να του αγοράσουμε ένα σάντουιτς ή λίγες κροκέτες και να συνεχίσουμε το δρόμο μας.
Όπως είπαμε λοιπόν, για καλή του τύχη πέρναγε ο Νίκος από εκεί. Έχοντας πρόσφατα πληροφορηθεί ότι ο Δήμος Περιστερίου συνεργάζεται με το ΔΙΚΕΠΑΖ, πήρε τηλέφωνο και περίμενε μέχρι να παραλάβουν το ζωάκι. «Ήρθαν σε λιγότερο από μία ώρα! Ούτε το ΕΚΑΒ δεν θα έφτανε τόσο γρήγορα!»
Ο Σάιμον έμεινε στο ΔΙΚΕΠΑΖ μερικές μέρες για τις πρώτες βοήθειες, παρόλα αυτά δεν μπόρεσαν να διαπιστώσουν ποιο ήταν το πρόβλημα με το ποδαράκι του και γιατί δεν το πατούσε καλά.
Ο Νίκος συνεπώς τον παρέλαβε, φρεσκοκουρεμένο και με πολύ ανεβασμένο κέφι, για να διαπιστώσει τι του συμβαίνει και φυσικά να του βρει σπίτι.

Ο Σάιμον πέρασε κάποιες μέρες σε πανσιόν. Του έγιναν αιματολογικές εξετάσεις και αξιολογήθηκε από την ΣΑΠΤ. Οι εξετάσεις του δυστυχώς έδειξαν καλαζάρ 1/400...
Ο Σάιμον θα έπρεπε για ένα εικοσαήμερο να κάνει καθημερινά ενέσεις, συνεπώς δεν μπορούσε να μείνει πλέον στην πανσιόν. Εδώ λοιπόν είναι που μπήκε η κυρία Ράνια στην ζωή του Σάιμον: Παρόλο που κάτω από την φροντίδα της έχει δεκάδες σκυλάκια, προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τον μικρούλη στο σπίτι της, ώστε να μπορεί να του κάνει καθημερινά ενέσεις. Και τον ονόμασε Νίκο! Ο μικρός είναι χαρούμενος μαζί της και ζητάει βόλτες και αγκαλιές.
Παρόλα αυτά το μυστήριο γιατί δεν πατάει πάντα το ποδαράκι του συνεχίζεται. Οι ακτινογραφίες δεν έδειξαν κάποιο πρόβλημα, συνεπώς ο κτηνίατρος σύστησε μπάνια στην πισίνα και φυσιοθεραπεία. Ο Σάιμον λοιπόν φόρεσε το σωσίβιό του και ξεκίνησε νωρίς τα μπάνια του, τα οποία του αρέσουν πολύ! Θα μπορούσε να είναι άξιο μέλος της ομάδας του Baywatch!



Πόσοι άνθρωποι στάθηκαν δίπλα σε αυτό το τόσο μικρό σκυλάκι...
Ο Νίκος, που τον έσωσε και φροντίζει να έχει πραγματικά το καλύτερο, με όποιο κι αν είναι το κόστος.
Το ΔΙΚΕΠΑΖ και ο Δήμος Περιστερίου που, παρόλα τα προβλήματα, τουλάχιστον είναι σε θέση να προσφέρουν μια στοιχειώδη περίθαλψη αλλά και στείρωση στα αδέσποτα της περιοχής.
Η κυρία Οικονόμου και η ΣΑΠΤ που προσέφεραν τις εξετάσεις του και τον ενέταξαν στο πρόγραμμα προώθησής τους.
Η κυρία Ράνια που τον φιλοξενήσει και τον φροντίζει με αγάπη, όπως όλα της τα ζωάκια.
Άλλα σκυλάκια ή γατάκια σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο τυχερά, και μένουν εκεί στο πεζοδρόμιο, να ξεψυχήσουν με το ξεροκόμματο δίπλα τους.

Αν πιστεύετε ότι έχετε μια θέση στο σπίτι σας και στην καρδιά σας για τον μικρούλη Σάιμον επικοινωνήστε με το adespotakia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: