Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Σάββατο βράδυ στο δρόμοΕίναι σίγουρα λάθος σάββατο βράδυ να προωθείς αγγελίες...
Τυχαίνει καμιά φορά όμως, και με παρέα τις γάτες μου που αράζουν κοντά μου ανεβάζω αγγελίες για γατάκια που ψάχνουν σπίτι.

Το ένα μετά το άλλο, πανέμορφα ζώα που εύκολα τα φαντάζεσαι αραχτά στον καναπέ δίπλα σου, να χαλαρώνουν και να απολαμβάνουν την σιγουριά του σπιτιού, κοιτάνε την κάμερα. Πανέμορφα ζώα, που συνεχίζουν να είναι στο δρόμο. Βλέματα που σε σαγηνεύουν και σε πληγώνουν ταυτόχρονα.
Γιατί εύλογα αναρωτιέσαι, που μπορεί να είναι αυτά τα ζώα αυτή τη στιγμή;

Αυτή τη στιγμή μπορεί να τα κατασπαράζει μια περαστική αγέλη από αδέσποτα σκυλιά ή τα σκυλιά του γείτονα που τα αφήνει και κάνουν τη βόλτα τους.
Μπορεί να τα έχει χτυπήσει αυτοκίνητο και να αργοπεθαίνουν στην άκρη του δρόμου.
Μπορεί να έχουν φάει φόλα και να υποφέρουν μόνα τους μέχρι να ξεψυχίσουν.
Μπορεί να είναι ήδη νεκρά από κάποια αρρώστια ή παράσιτο που θα γινόταν καλά με λίγη αντιβίωση.
Μπορεί και να είναι καλά βέβαια και να ψάχνουν τα σκουπίδια, που έχουν μαζευτεί βουνό, να βρουν λίγο χαλασμένο κρεατάκι.
Μπορεί και να κοιμούνται μέσα στις λάσπες κάτω από κανένα αμάξι, και να ονειρεύονται το σπίτι που κάποτε είχαν πριν τα πετάξουν στο δρόμο όταν τα βαρέθηκαν, όπως και τα σκουπίδια.

Παρακαλούμε, βοηθήστε τη Ρενάτα, βοηθήστε την Λουλού, τον Ζοζέφ, και όλες τις Ρενάτες, Λουλού και Ζοζέφ της χώρας μας. Βοηθήστε ώστε να δωθεί ένα ΤΕΛΟΣ στην εγκατάλειψη, ένα ΤΕΛΟΣ στις αλόγιστες γέννες, ένα ΤΕΛΟΣ σε αυτό το χάλι.
Καταγγέλετε κάθε περιστατικό εγκατάλειψης, ενημερώστε τους φιλόζωους της γειτονιάς για την στείρωση, στειρώστε τα αδέσποτα που φροντίζετε.

Γιατί δυστυχώς πολύ φοβόμαι ότι και για την Ρενάτα, την Λουλού η τον Ζοζέφ, παρόλο τον κόπο του σαββατόβραδου δεν θα χτυπήσει ποτέ το τηλέφωνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: