Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ / ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Σε λίγες ημέρες, σε όλο τον κόσμο τιμάται η ημέρα των ζώων.
Για μας τους πολίτες , τα φιλοζωικά σωματεία, τις διάφορες ομάδες που αγωνιζόμαστε για την προστασία, την ευημερία και τα δικαιώματα των ζώων η 4η Οκτωβρίου δεν είναι μια επετειακή ημέρα.
Είναι ημέρα προβληματισμού, σκέψεων, αποφάσεων, αγώνα για τα υπόλοιπα είδη του πλανήτη μας, τα οποία οι περισσότεροι τα αντιμετωπίζουμε ως κατώτερα όντα ή ως απλά αντικείμενα
Πρόκειται για ένα είδος ιδιόμορφου ρατσισμού, που αποτελεί και την αιτία των δεινών των ζώων από εμάς τους ανθρώπους.
Από μόνοι μας αντλούμε το δικαίωμα να κοιτάμε αφ΄ υψηλού τον υπόλοιπο κόσμο και από όλη αυτή την μαγεία , που λέγεται ζωή να σεβόμαστε συνήθως μόνο την ανθρώπινη.
Είναι όμως επιστημονικά ξεκάθαρο, ότι όταν ένα πλάσμα υποφέρει ,νοιώθει όπως οποιοδήποτε άλλο, ανεξάρτητα αν είναι μικρό ή μεγάλο, χερσαίο ή θαλάσσιο, άγριο ή οικόσιτο. Ο πόνος, η αγωνία, ο φόβος, η χαρά, η πείνα, η δίψα είναι συναισθήματα που βιώνονται με παρόμοιο τρόπο και από τους ανθρώπους και από τα ζώα.
Γι αυτό και εμείς προσπαθούμε και αγωνιζόμαστε να πετύχουμε τον σεβασμό στο διαφορετικό, στο δικαίωμα ζωής και την ποιότητα ζωής των ζώων.
Θεωρούμε απαραίτητη την αρμονική συμβίωση ανθρώπων και ζώων, παλεύουμε να σταματήσει η με κάθε τρόπο εκμετάλλευσή τους από τον άνθρωπο, αγωνιζόμαστε να σταματήσει η κάθε είδους κακοποίησή τους.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων συμμετέχει στην συγκέντρωση της 4ης Οκτωβρίου, στις 11 η ώρα το πρωί έξω από την Βουλή , κατά την διάρκεια της οποίας θα επιδοθεί ψήφισμα στον Πρόεδρό της, ενώ στις 2 η ώρα το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη τύπου στην αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Α. όπου και θα αναφερθεί στο συνεχή αγώνας μας για :

Μια χώρα χωρίς αδέσποτα ζώα.
Μια χώρα χωρίς «θεάματα διασκέδασης» και « βίαια σπορ» που βασίζονται στην αιχμαλωσία , τον θάνατο και την κακοποίηση ζώων.
Μια χώρα χωρίς βιοτεχνίες κόκκινης γούνας αλλά με ήπιες και χωρίς βία μορφές οικονομικής ανάπτυξης.
Μια χώρα που θα σέβεται τις συνθήκες διαβίωσης και ποιότητας ζωής των παραγωγικών ζώων, των οποίων η ημέρα τιμάται στις 2 Οκτωβρίου παγκόσμια
Μια χώρα που δεν θα χρησιμοποιεί για τις διάφορες επιστημονικές έρευνες πειραματόζωα.
Για μια χώρα με μια άλλη αντίληψη, νοοτροπία και πολιτισμό για την υπόλοιπη ζωή του πλανήτη.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

1 σχόλιο:

vegan mama είπε...

Για ποιούς "αγώνες για τα δικαιώματα των ζώων" μιλάτε όταν τα "παραγωγικά" ζώα είναι ζώα ενός κατώτερου θεού;

Τα "παραγωγικά" ζώα έχουν μάλιστα τη δική τους "γιορτή". Τα "τιμάτε" στις 2 Οκτωβρίου. Πώς ακριβώς τα "τιμάτε"; Τρώγοντάς τα;

Έλεος! Όλα τα ζώα είναι εν δυνάμει "παραγωγικά" ζώα. Σταματήστε να διαιωνίζετε το παράδοξο και τη βία εις βάρος των λιγότερο τυχερών ζώων.

Ή ασχοληθείτε σοβαρά με τα δικαιώματα των ζώων - όλων των ζώων - ή αφήστε το καλύτερα.