Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ,ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΠΡΟΕΔΡΟ ΒΟΥΛΗΣ, ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Προς την
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπαζελή

Προς τον
Υφυπουργό
Μιχάλη Καρχιμάκη

ΘΕΜΑ :ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ


Κύριοι

Στον δρόμο για την οργάνωση μιας νέας κοινωνίας, που υπόσχονται η κυβέρνηση σας και το ΠΑΣΟΚ, εμείς οι υπερασπιστές της προστασίας της ευζωίας και των δικαιωμάτων των ζώων αισθανόμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης.

Με λύπη μας βλέπουμε πως οι προτάσεις μας σχετικά με την διαχείριση των προβλημάτων που αφορούν τα ζώα και οι εκκλήσεις μας για αλλαγή μπαίνουν στο περιθώριο των προτεραιοτήτων του Υπουργείου σας.

Πάνε δέκα μήνες που οι φιλοζωικές οργανώσεις πασχίζουν για μια αλλαγή στην πράξη, σχετικά με την προστασία και την ευημερία των ζώων.

Καθημερινά κατατίθενται νομοσχέδια στην Βουλή τα οποία εν μία νυκτί γίνονται νόμοι του κράτους και αλλάζουν άρδην το πολιτικό και κοινωνικό τοπίο στην χώρα μας.

Όμως για τα θέματα των ζώων και παρά την διαφαινόμενη καλή σας πρόθεση, τίποτα δεν έχει προχωρήσει ώστε να δώσει επιτέλους το έναυσμα για την αλλαγή στο μεγάλο αυτό πολιτισμικού και όχι μόνο, χαρακτήρα πρόβλημα.

Οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται, προεκλογικές και μετεκλογικές υποσχέσεις πολλές, ουσιαστικό όμως αποτέλεσμα κανένα.

Ανησυχούμε λοιπόν και λόγω της αρνητικής εμπειρίας μας του παρελθόντος, πως αν συνεχίσετε σαν αρμόδιο Υπουργείο την τακτική της υποβάθμισης του θέματος, δεν θα υπάρξουν λύσεις.

Επειδή αρνούμαστε να δεχτούμε την παθητική σας στάση και την έλλειψη κατανόησης από μέρους σας για την σοβαρότητα των θεμάτων που αφορούν τα ζώα και κυρίως τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, σαν επιβάτες και οδηγοί στην αλλαγή της πορείας της χώρας μας σας δηλώνουμε τα παρακάτω τα οποία αποτελούν την αρχή νέων ενεργειών μας

Τριμελής αντιπροσωπεία μας θα επιδώσει την επιστολή αυτή στα Υπουργικά σας γραφεία καθώς και στο γραφείο τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, το γραφείο του Πρωθυπουργού, του Προέδρου της Βουλής, τα κόμματα και τα ΜΜΕ.

Οφείλετε ως αρμόδιο Υπουργείο , να συνειδητοποιήσετε την μεγάλη ανάγκη της άμεσης τροποποίησης του Νόμου 3170/2003, ώστε να γίνει λειτουργικός και εφαρμόσιμος.

Οφείλετε να μεριμνήσετε για την άμεση ψήφιση του τροποποιημένου Νόμου, ώστε να αρχίσει να ξετυλίγεται ο μίτος της Αριάδνης που αποτελεσματικά και ριζικά θα μας οδηγήσει στην επίλυση των προβλημάτων που αφορούν την προστασία, την ευημερία και την υποστήριξη των δικαιωμάτων των ζώων. Όλων των ζώων.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Επικοινωνία

Ελένη Γερνά Αναστασία Μπομπολάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: