Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΝΕΚΡΑ ΖΩΑ ΣΤΑ ΚΤΕΛ

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/7/2010 ΚΑΙ ΩΡΕΣ 12.00-17.00 ΣΤΟ ΚΤΕΛ ΚΗΦΙΣΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/7/2010 ΚΑΙ ΩΡΕΣ 12.00-17.00 ΣΤΟ ΚΤΕΛ ΛΙΟΣΙΩΝ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΖΩΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΤΕΛ.


ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ! Ο ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΜΑΤΑ! ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!! ... Σώστε τα ζώα από τα κτήνη!

Πόσος πόνος, φρίκη και αγωνία... χωρά στις αποσκευές ενός λεωφορείου των ΚΤΕΛ; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει ακριβώς (εκτός από κάποιες δύστυχες ψυχές), σχεδόν όλοι όμως μπορούν να υποπτευτούν... Εκτός από κάποιους οδηγούς!

Η καταγγελία που έφτασε στο «ΕΨΙΛΟΝ» από αναγνώστη της στήλης σοκάρει! Την Τρίτη 1 Ιουνίου ο Γιάννης Μουρτίκας πήγε στο ΚΤΕΛ του Κηφισού για να ταξιδέψει για το Αίγιο μαζί με το σκύλο του Μπούμπη.

Ένας αρσενικός γλυκύτατος σκυλάκος, φάτσας και όχι ράτσας. Για την ακρίβεια, μια υπέροχη διασταύρωση αρσενικού μπασέ (στο σώμα) με μουσουδίτσα λαμπραντόρ και μπεζ τρίχωμα. Τον είχε υιοθετήσει από τη δική μας φάρμα και είχαν περάσει σχεδόν έξι μήνες κοινής ζωής.

Λίγο πριν από τις 3.30 το απόγευμα ο κ. Μουρτίκας αντιμετώπισε την πρώτη δυσάρεστη έκπληξη. «Στις αποσκευές κατευθείαν» του είπε ο οδηγός, αναφερόμενος στον Μπούμπη. Και ας μην είχε ρωτήσει αν είχε πρόβλημα κάποιος από τους επιβάτες. Ο κ. Μουρτίκας αντέδρασε, αλλά ο οδηγός ήταν αμετάπιστος. Εγκλωβισμένος στις αποσκευές, σε έναν χώρο με απίστευτο θόρυβο, σκοτάδι και λιγοστό αέρα, ο Μπούμπης έκλαιγε ασταμάτητα μέχρι τον Ισθμό, όπου και έγινε στάση. Αλλά ακόμη και εκεί ο οδηγός αρνήθηκε να του ανοίξει για να του δώσει Πόπως ζήτησε ο Γιάννης ΜουρτίκαςΠ λίγο νερό.

Οταν φτάσανε στο Αίγιο, ο Μπούμπης ήταν νεκρός! Αλλά και αυτό γιʼ αυτούς τους κυρίους που θέλουν να λέγονται «άνθρωποι» ήταν φυσιολογικό.

«Δεν μου ζήτησαν ούτε συγγνώμη και αρνούνται ακόμη και σήμερα να μου ανακοινώσουν το όνομα του οδηγού» επισημαίνει ο Γ. Μουρτίκας. «Και, όπως έμαθα, το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί δυο βδομάδες πριν σε μια κοπέλα που ταξίδεψε από τα Μέγαρα στην Πάτρα» συμπληρώνει. Και επειδή οι διακοπές έχουν ξεκινήσει και τουλάχιστον όσοι σέβονται τη ζωή και τα ζώα δεν μπορούν να αφήσουν αυτό το έγκλημα να συνεχιστεί (και, μάλιστα, να μένει ατιμώρητο) προσέξτε! Μην αφήσετε κανέναν να κάνει κακό στους πιστούς μας φίλους.
ΑΡΓΥΡΩ Κ. ΜΩΡΟΥ

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=182826
Προς την
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
κα. Κατερίνα Μπατζελή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Υφυπουργό
κ. Μιχάλη Καρχιμάκη


ΘΕΜΑ: ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΖΩΩΝ ΑΠΟ ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ TΩΝ K.T.E.Λ


Κυρία Υπουργέ,

Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε τον πρόσφατο και επώδυνο θάνατο τριών ζώων συντροφιάς, τα οποία πέθαναν από την αφόρητη ζέστη, κλεισμένα μέσα στα porte-bagages λεωφορείων του Κ.Τ.Ε.Λ.
Η είδηση μέσα από το διαδίκτυο έχει κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας τα ζώα έκλαιγαν κατά την διάρκεια του ταξιδιού , μέχρι που άφησαν την τελευταία τους πνοή. εκλιπαρώντας να τα σώσουν, αλλά οι οδηγοί των λεωφορείων συνέχιζαν κανονικά το ταξίδι τους.
Ζητάμε ΑΜΕΣΑ να διατάξετε έρευνα για τα τρία τριτοκοσμικά περιστατικά, και να διωχθούν ποινικά όλοι οι υπαίτιοι για τον θάνατο των ζώων .
Τέλος ζητάμε , επειδή το καλοκαίρι είναι όλο μπροστά μας και δεν θα πρέπει να συμβούν άλλα τέτοια θλιβερά περιστατικά, να εκδώσετε ΑΜΕΣΑ απόφαση με την οποία να επιτρέπεται η παρουσία ζώων συντροφιάς μέσα στο λεωφορείο, συνοδεία του κηδεμόνα τους, είτε με φίμωτρο, αν είναι μεγάλο είτε σε σάκο μεταφοράς , αν είναι μικρό, όπως γίνεται σε όλες τις προηγμένες χώρες της Ευρώπης, καθώς επίσης και να απαγορευτεί επίσης ΑΜΕΣΑ η τοποθέτηση κάθε είδους ζώου ή πτηνού στους χώρους αποσκευών του λεωφορείου.
Ευελπιστούμε ότι θα κινηθείτε αστραπιαία και αναμένουμε την απάντησή σας στην διαμαρτυρία μας.

Με εκτίμηση


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΖΩΩΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976489349
Μπομπολάκη Αναστασία
http://www.yme.gr/index.php?tid=745

E-mail:yme@yme.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: