Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Ανάγκη για στειρώσεις στην στέγη Κερατέας



Η Στέγη Κερατέας αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία ενός ανθρώπου που έχει αφιερώσει τα τελευταία χρόνια την ζωή του για τα αδέσποτα. Τα σκυλάκια που ζουν εκεί είναι όλα εμβολιασμένα και κτηνιατρικά ελεγμένα και προέρχονται από εγκαταλείψεις ασυνείδητων κατοίκων της περιοχής που αρνούνται να στειρώσουν το ζώο τους είτε το εγκαταλείπουν όταν γεράσει ή αρρωστήσει.
Τους τελευταίους 3 μήνες μόνο εγκαταλείφθηκαν έξω από την στέγη 22 κουτάβια, διαφόρων ηλικιών, σε 2 περιπτώσεις μάλιστα μαζί με την μάνα τους.
Σε αυτό ήρθε να προστεθεί και η επιστροφή 2 κουταβιών που υιοθετήθηκαν από την στέγη τον χειμώνα αλλά και μια σκύλα με κουτάβια μιας ηλικιωμένης γυναίκας που πέθανε και ζούσε στην περιοχή.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ότι πλέον οι χώροι δεν επαρκούν για την άνετη διαβίωση των ζώων και επείγουν οι στειρώσεις κάποιων ενήλικων ζώων αλλά και των μεγαλύτερων σε ηλικία κουταβιών.
Οι στειρώσεις γίνονται στην Φιλοζωική Εταιρεία με καλύτερες τιμές, παρόλα αυτά το κόστος για κάθε θηλυκό είναι 70 ευρώ και για το αρσενικό 50 και τα ζωάκια που πρέπει να στειρωθούν είναι 23 αρσενικά και 15 θηλυκά.

Παρακαλούμε θερμά, όποιος μπορεί να βοηθήσει οικονομικά έστω και λίγο με τις στειρώσεις αυτές, ας επικοινωνήσει με το 6972315140, adespotakia@gmail.com. Θα είναι διαθέσιμες οι αποδείξεις από τον κτηνίατρο που θα στειρωθούν τα ζώα.

Ας βοηθήσουμε όλοι την κυρία Ράνια που χωρίς την υποστήριξη του Δήμου ή κάποιου σωματείου έχει βοηθήσει τόσα πολλά ζωάκια.
Φυσικά η στέγη είναι επισκέψιμη και οποιουδήποτε άλλου τύπου βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Περισσότερα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: