Κυριακή 5 Απριλίου 2009

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ-ΜΑΡΤΙΟΥ


Ο Φλεβάρης ήταν ένας από τους πιο δύσκολους μήνες για το αδεσποτολόγιο γιατί τα θέματα που προέκυψαν ήταν πολλά.
Είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα σε στέγες, λόγω της κακοκαιρίας.
Το ημερολόγιο των θαυμάτων εξαντλήθηκε, επανεκδόθηκε και ξανά-εξαντλήθηκε χάρη στη δική σας αγάπη και στήριξη!
Τα έσοδα του ημερολογίου διατέθηκαν κυρίως σε στειρώσεις. Καθώς αυτοί οι μήνες είναι κρίσιμοι στο θέμα των στειρώσεων, έγινε μεγάλη προσπάθεια, ειδικά στην περιοχή του Νέου Κόσμου για να προλάβουμε τις γεννήσεις του χειμώνα.
Ενώ μέχρι στιγμής δεν καταφέραμε να κάνουμε μια συντονισμένη προσπάθεια συλλογής τροφών παρακαλούμε όσοι είστε διατεθειμένοι να δώσετε σκυλοτροφές επικοινωνήστε μαζί μας στο adespotakia@gmail.com

Το Αδεσποτολόγιο βρέθηκε να συμμετέχει στην 1η Πανελλήνια συνάντηση για την πραγματοποίηση ενός τηλεμαραθωνίου για τα ζώα. Βρισκόμαστε ακόμη σε μια χαοτική αρχή αλλά υπάρχει όρεξη από πολύ κόσμο, σωματεία και μη.

Επίσης ήταν καλεσμένο στη στην 9ή διεθνή έκθεση γάτας στον αστέρα της Βουλιαγμένης όπου μαζί με το strayshelp Μοίρασαν φυλλάδια περί στειρώσεων και υιοθεσίες αδέσποτων ζώων.
Ευχαριστούμε θερμά όλο τον κόσμο που πέρασε από το περίπτερο μας!
Ο Γκούφυ μας και η Μανταρίνα που συμμετείχαν σαν διαγωνιζόμενοι στην έκθεση επιλέχθηκαν σαν καλύτερα κοντότριχα House Cats και το κύπελο μάλιστα στην κατηγορία αυτή το πήρε η Μανταρίνα μας!

Ανανεώσαμε το Blog μας στο wordpress και από εμφάνιση και από προσθήκη νέων σελίδων, αφιερώνουμε μια σελίδα στο σύλλογο αδέσποτων ζώων Π.φαλήρου που κάνει εκπληκτική δουλειά και προσθέσαμε νέο ταμπλό αγγελιών για τις στέγες ξεχωριστά!
Τα σκυλάκια είναι πάρα πολλά όπως και τα γατάκια που βρίσκουμε κάθε μέρα σε κάδους σκουπιδιών, γιαυτό η Άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή να σκεφτείτε τη στείρωση του κατοικίδιου σας ή να προσφέρετε μια στείρωση σε κάποιο αδέσποτο.!


Στεριώσεις και Νοσηλείες

Στειρώσεις: 15 από νέο κόσμο, 2 από Άλιμο, 2 Χαλάνδρι, 1 από Χολαργό, 2 από Βριλήσσια, 5 από Πατήσια, 2 Καλλιθέα, 1 από Κερατέα.
Είχαμε αρκετά δύσκολα περιστατικά, καθώς την εποχή του ζευγαρώματος στις γάτες ασθένειες και τροχαία είναι σε έξαρση. Περισυλλέχθηκε το Αρκουδάκι, από το Σύνταγμα, με βγαλμένο μάτι χτυπημένο σαγόνι, χειρουργήθηκε η Μίτσι και ο Ορίωνας, περισυλλέχθηκε με υποθερμία και χτυπημένη ουρά ο Ηλίας (ευχαριστούμε τον Ηλία που τον μετέφερε ταχύτατα στον γιατρό. Ο γατούλης ονομάστηκε προς τιμήν του). Ακόμα νοσηλεύονται 2 γατούλες με τεράστιες πληγές από γατοκαβγάδες, η Ελίζα, που περισυλλέχθηκε στην Καλλιθέα και έχει έντονο πρόβλημα διάρροιας καθώς και ο Τάσος και ο Ρουσώ με έντονο αναπνευστικό και ένας νέος ασπρόμαυρος μικρούλης από Καλλιθέα, που βρέθηκε με κομμένο τον μυ στο πίσω ποδαράκι.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά του Ourdogs: Αλεξάνδρα, Δέσποινα, Βίκυ, Σία, Νιόβη και Κατερίνα γιατί με την γενναιόδωρη προσφορά τους καλύφθηκαν τα έξοδα των χειρουργείων της Μίτσι και του Ορίωνα. Στο Ourdogs σίγουρα υπάρχει μια γωνίτσα και για τις γατούλες.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην Αλίκη και την Τζίνα, τις κτηνιάτρους που πραγματικά έσωσαν την Αναστασία μας, την γατούλα που βρέθηκε με την γλώσσα σαπισμένη από τσίμπημα εντόμου, και μετά από δίμηνη ανάρρωση και τάισμα με σύριγγα, συνήλθε και βρήκε το δικό της σπίτι.


Υιοθεσίες

Παρόλη την τρομοκρατία που ζούμε αυτές τις μέρες περί οικονομικής κρίσης, κάποιοι είχαν αποθέματα αγάπης και υιοθέτησαν ζωάκια.
Από γατάκια, Μάριελ και Μάγια, Τζίντζερ, Φοφίκο, Τζιν, Φέη, Ηβόν, Ζούμπι, Μελίνα, Μαυρούλης, Μίνι, Λούθιεν, Black Panther, Γκουέν, Μπουμπού, Νικόλας, Χίονης και Χιονούλα, Αναστασία αλλά και 4 νεογέννητα γατάκια.
Συγχαρητήρια στον Θανάση και τον Σταμάτη που με τόσο προσοχή και επιμέλεια τα μεγάλωσαν με το μπιμπερό, αλλά και στην Άννα-Μαρία που ανέλαβε να μεγαλώσει νεογέννητα που κάποιος άλλος βρήκε και έβαλε αγγελία. Μεγάλο ευχαριστώ όπως πάντα και στον Τάσο, που τρέχει για όλους και για όλα.

Από σκυλάκια υιοθετήθηκε η Κοντέσα (το κοντούλη ημίαιμο basset), 4 κουταβάκια που εγκαταλείφθηκαν έξω από την στέγη Κερατέας (Μπόλεκ, Λόλεκ, Φρίξος και Έλλη), η Ανίτα από στέγη Κερατέας, 3 κουταβάκια (2 άσπρα και 1 μαύρο) από την στέγη Κορωπίου, ένα αρσενικό bobtail από τους “Rock Stars” της στέγης Κορωπίου, αλλά και η Τζίνα (πιτ μπουλ). Επίσης μετά την φωτογράφηση και προώθηση που έκανε στα σκυλάκια της στέγης Λαυρίου η Άννα Μαρία, υιοθετήθηκε το κουταβάκι Μύρλας. Από το Θριάσιο υιοθετήθηκε η Μαρκησία και η Σακίρα καθώς και μερικά σκυλάκια από την στέγη Ελευσίνας.
Όμως χάσαμε το Μήτσο, που δυστυχώς βρέθηκε νεκρός από φόλα . Εκεί που άφησε τη τελευταία του πνοή μας οδήγησε η Λουλού, η τετράποδη κοινή μας φίλη.

Στέγες

Οι ανάγκες σε στέγες για τροφή και εθελοντές είναι μεγάλες σε όλες τις στέγες και παρακαλούμε στην ευαισθητοποίηση σας.

Ελευσίνα
Συγχαρητήρια στην ομάδα εθελοντών που έκανε τόσο καλή δουλειά στην στέγη της Ελευσίνας. Πιο συγκεκριμένα, στην Κατερίνα Γιαννιού & στη Δέσποινα Πίππου γιατί μερίμνησαν για την παραγγελία, αποστολή & στήσιμο των 8 σπιτιών (ειδική ξύλινη κατασκευή) για την καλύτερη στέγαση των ζώων. Οικονομικά στην όλη αυτή προσπάθεια συνέβαλαν επίσης η Τολίνα, η Βίκυ, η Σία, η Νιοβούλα, η Κατερίνα, η Αλεξάνδρα. Στον κο Δημήτρη που προσέφερε ξυλεία σε τιμή κόστους, κατασκευαστικά δωρεάν και βρήκε άνθρωπο για μεταφορά σε όσο δυνατόν καλύτερη τιμή. Σε όλους τους εθελοντές: Αντιγόνη ,Βαγγέλης, Χριστίνα, Θωμάς, Νάντια, Πηνελόπη, Μαριάννα, Δέσποινα, Μαρία, Αθηνά, Φωτεινή, Αλεξάνδρα Τ., Αργυρό, Χαρά, Σπύρος, Μαργαρίτα, Αλεξάνδρα, Κατερίνα και ιδιαίτερα τη Μαρία & Έλενα. Γιαννούκου για την όλη προσπάθεια και το συντονισμό της εξόρμησης και της συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης.
Οι εθελοντές έκαναν σοβαρή και σκληρή δουλειά:
*έστρωσαν χαλίκι ώστε τα ζώα να μη ζουν μέσα στη λάσπη
*έπλυναν & καθάρισαν τα σπιτάκια των ζώων
*έστρωσαν τις νέες κουβερτούλες
*βούρτσισαν και καθάρισαν μερικά ζώα ενώ έγινε μια μικρή προσπάθεια να τακτοποιηθούν τα ζώα ανάλογα με το μέγεθος/ηλικία/χαρακτήρα τους αλλά δεν βοηθά ο περιορισμένος χώρος!

Λαύριο
Σε αυτό το δύσκολο μήνα ο Δήμος Λαυρεωτικής βρέθηκε να κόβει της σίτιση των αδέσποτων ζώών στης στέγη Λαυρίου.
Ευχαριστούμε την κυρία Κόλια για την γενναιόδωρη προσφορά της σε τροφές για την στέγη Λαυρίου, αλλά και τα κορίτσια του forum Mycat και όλους αυτούς που προσέφεραν τροφές. Μαζί και με την δική μας μικρή προσφορά τα σκυλάκια καλύφθηκαν για λίγο καιρό μέχρι οΔήμος να αναλάβει τις ευθύνες του.
Μετά από μια πανελλήνια κινητοποίηση για την συλλογή υπογραφών και αποστολή υπογραφών στο δήμαρχο Λαυρίου, οι εξελίξεις φαίνονται μάλλον θετικές. Υποσχέθηκε να ισχύσει ξανά η αγορά τροφών για το Καταφύγιο, αλλά ζητήθηκε να διατηρούνται σε αυτό μέχρι 30 ζώα, που σημαίνει ότι τα υπόλοιπα θα πρέπει να επανατοποθετηθούν σαν αδέσποτα. Από την Άννα Μαρία πραγματοποιήθηκε εξόρμηση φωτογράφισης των ζώων ώστε να γίνει μια προσπάθεια να βρουν σπίτι μέσα από την προώθησή τους.

Δι.ΚΕ.ΠΑΖ
Ο Δήμος Πειραιά να εμπαίζει με γραφειοκρατικά τερτίπια και περίσσια ανευθυνότητα και εν τέλη να αποχωρεί από το Δι.ΚΕ.ΠΑΖ, παρόλες τις προσπάθειες με διαμαρτυρίες και συλλογή υπογραφών.


Κορωπί
Δυστυχώς εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη έλλειψη εθελοντών στην στέγη Κορωπίου και Κερατέας. Μπράβο στις 2 Αγγελικές που κάθε Σάββατο κάνουν ό,τι μπορούν για τα σκυλάκια στο Κορωπί. 2 όμως άνθρωποι μόνο δεν αρκούν. Χρειάζονται επιπλέον άνθρωποι για μεταφορές, αλλά και για να βγάζουν τα σκυλάκια από το κλουβί να τρέχουν. Έστω και μια φορά το μήνα η βοήθεια κάποιου θα κάνει την διαφορά.
Εθελοντές αγόρασαν και προσέφεραν 6 μεγάλα και 5 μεσαία σπίτια για στέγαση ζωών στη στέγη Κορωπίου. Ευχαριστούμε και πάλι την Κατερίνα για την οργάνωση καθώς και όλα τα παιδιά που προσέφεραν

Κερατέα
Στην Κερατέα η κυρία Ράνια παλεύει μόνη να καλύψει τα πάντα. Ευχαριστούμε το Ourdogs για την βοήθεια σε τροφές και φάρμακα, και κάνουμε έκκληση, όποιος μπορεί και όποτε μπορεί να βοηθήσει με εθελοντική εργασία ή τροφές. Ακόμα και το ελάχιστο της ώρας μας ή και μια σακουλίτσα τροφή θα κάνει την διαφορά.
Και εδώ πρέπει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στην κυρία Ράνια, που παρόλες τις δυσκολίες έχει καταφέρει να φροντίζει τα ζωάκια αυτά με ελάχιστη και περιστασιακή βοήθεια πολύ καλύτερα από ότι γίνεται σε στέγες σωματείων.

Στην στέγη Κερατέας ομάδα εθελοντών προσπάθησε να βοηθήσει με την κατασκευή χωρισμάτων για τα σκυλάκια. Ευχαριστούμε τον Νίκο, την Μαριλίζα και την Κατερίνα για την βοήθεια. Παρόλα αυτά χρειάζεται να οργανωθεί και άλλη εξόρμηση σύντομα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

gamisate kai spirate , afto den itan apologismos itan politiki propaganda. evge!