Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Η Ζωίτσα ζητάει την βοήθειά μας!

Παραθέτουμε εδώ την έκκληση της Νατάσας για ενίσχυση για να πληρωθεί το χειρουργείο της Ζωίτσας, το οποίο πραγματικά της έσωσε την Ζωή.
Και φυσικά ευχόμαστε να βρεί η μικρή σύντομα το δικό της σπίτι.



Από Νατάσσα Ζακυνθινού

Προς κάθε ενδιαφερόμενο, φίλο/η και ευαισθητοποιημένο φιλόζωο,

Την περασμένη εβδομάδα υπήρξε ένα σοβαρότατο περιστατικό με ένα κουτάβι το οποίο παραδόθηκε στο σύλλογο Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου με σοβαρό κάταγμα στη σπονδυλική στήλη από τροχαίο ατύχημα. Το κουτάβι όταν έφτασε στο σύλλογο ήταν παράλυτο από τη μέση και κάτω. Ενώ έτρωγε, έπινε νεράκι, έψαχνε τα χάδια, δηλαδή ένα κανονικό κουταβάκι της ηλικίας του, ήταν καθηλωμένο στο πάτωμα και έσερνε το μισό του κορμάκι. Η απόφαση του συλλόγου καθώς και του κτηνιάτρου που το παρακολούθησε για λίγες μέρες ήταν να γίνει ευθανασία. Ο λόγος ήταν κυρίως η έλλειψη χρημάτων για να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο χειρουργείο αλλά και το ρίσκο η επέμβαση στη σπονδυλική στήλη να μην πετύχει. Όταν το είδα, μιας και από καθαρή τύχη βρέθηκα εκείνη την ώρα στο κτηνιατρείο, αποφάσισα να το φιλοξενήσω σπίτι μου και να ψάξω για μια λύση που δε θα της στερούσε τη ζωή!!!!.

Η μικρή Ζωίτσα, όπως την ονόμασα, μετά από έρευνα και συστάσεις για την ανεύρεση του καλύτερου γιατρού για ένα τέτοιο βαρύ περιστατικό, μεταφέρθηκε την επόμενη κιόλας μέρα, στον ειδικά εκπαιδευμένο σε ορθοπεδικά χειρουργεία κτηνίατρο, κύριο Βλαχόπουλο, ο οποίος είπε ότι αν υπάρχει μία πιθανότητα το κουτάβι αυτό να πατήσει ξανά στα 4 του πόδια, πρέπει να εγχειριστεί ΑΜΕΣΑ.. Το χειρουργείο στη σπονδυλική στήλη θα έφερνε τους σπόνδυλους στη θέση τους, ξεμπλοκάροντας τα όποια συμπιεσμένα κύτταρα του μυελού των οστών ήταν ακόμα ζωντανά - αλλά υπολειτουργούσαν - και εμποδίζοντας την τελική νέκρωσή τους. Ο χρόνος ήταν όμως το μεγαλύτερο πρόβλημά μας. Κάθε μέρα που πέρναγε η Ζωίτσα έχανε πολύτιμα κύτταρα του μυελού των οστών.

Με τον ιατρικό παράγοντα ξεκαθαρισμένο, δεν το σκέφτηκα και πολύ, γιατί η Ζωίτσα μας κοίταγε στα μάτια και όταν έμενε μόνη της σε ένα δωμάτιο σερνόταν με αγωνία να μας βρει. Το χειρουργείο έκλεισε για την επόμενη μέρα κιόλας, είχε διάρκεια περίπου 6 ώρες και πραγματοποιήθηκε με 100% επιτυχία! Εδώ οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Βλαχόπουλο αλλά και στην ομάδα κτηνιάτρων που τον πλαισιώνουν!



Η Ζωίτσα ήδη από τόσο νωρίς (έχει περάσει σχεδόν βδομάδα από το χειρουργείο) έχει ανακτήσει μειωμένες αλλά πολλά υποσχόμενες κινήσεις στα πίσω της πόδια. Τώρα θέλει καθημερινή δουλειά και φροντίδα. Μαζί με τη γιατρό, βοηθό του κυρίου Βλαχόπουλου, δεσποινίδα Ναταλία ξεκινάει εντατικές φυσικοθεραπείες, με τελικό σκοπό να καταφέρει να ελέγχει το κορμάκι της και την ουροδόχο κύστη. Η αποθεραπεία και η τελική αποκατάσταση της θα πάρουν από 2 έως και 6 μήνες, αλλά ήδη τα σημάδια είναι πολύ ενθαρρυντικά!!!

Το χειρουργείο της μικρής Ζωίτσας ξεπέρασε σε κόστος τα 1000 ευρώ, παρόλο που η τιμή ήταν η καλύτερη δυνατή, τα χρήματα είναι πολλά για να τα πληρώσω εντελώς μόνη μου. Ο Σύλλογος δεν έχει τη δυνατότητα να με βοηθήσει καθώς έχει ήδη πολλά χρέη σε πανσιόν και κτηνιάτρους. Επιπλέον το καθημερινό κόστος που συνεχίζω να επωμίζομαι μόνη είναι περίπου 10 ευρώ ημερησίως (έξοδα της μικρής, όπως πάνες, υποσέντονα, λοσιόν, ειδικές τροφές, 3 διαφορετικά φάρμακα, κτλ). Δεν ζητάω μεγάλα ποσά. Ζητώ συλλογικότητα. Εάν όλοι βάλουμε από ένα μικροποσό στο όνομα της Ζωίτσας, θα είναι μεγάλη ανακούφιση για μένα! Χαρίστε στη Ζωίτσα το κόστος από έναν απογευματινό σας καφέ της τάξεως των 5-10 ευρώ κάνοντας μια κατάθεση στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό.

MARFIN BANK 0284462422

IBAN GR 5202803120000000284462422

ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Αν μαζευτούν αρκετά άτομα, ακόμα και ένα μικρό πόσο αρκεί.
Είμαι εδώ αν θέλετε να μάθετε νέα της κουταβίτσας (Νατάσσα 6947-824195)

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ εκ των προτέρων.
Και εγώ και η Ζωίτσα κυρίως.......!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: