Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Δελτίο τύπου της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων για το νέο σχέδιο νόμου

Μετά από τις διαρκείς πιεσεις του φιλοζωικού κινήματος τα τελευταία χρόνια κάτι φαίνεται σιγά σιγά να αλλάζει.
Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το υπουργείο η πρόθεση για νέο νομοσχέδιο σχετικά με τα ζώα. Περισσότερα εδώ.

Παραθέτουμε εδώ το δελτίο τύπου της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων σχετικά.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων ( 110 σωματεία ) και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ( 23 σωματεία ) εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΑΤ για το αναμενόμενο σχέδιο νόμου για τα ζώα , που είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα .

Νοιώθουμε επίσης ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί υιοθετούνται πολλές από τις προτάσεις που είχαμε υποβάλλει και συζητήσει με την αρμόδια υφυπουργό κυρία Μιλένα Αποστολάκη , η οποία και υλοποιεί την υπόσχεσή της για άμεση κατάρτιση του σχεδίου νόμου.

Με την επίσημη δημοσίευση του σχεδίου νόμου στο ιστότοπο του Υπουργείου και κατά την διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια εκ μέρους μας, ώστε το σχέδιο νόμου να γίνει όσο το δυνατόν πιο άρτιο με βάσει την υπάρχουσα κατάσταση των ζώων στην χώρα μας.
Κατ΄αρχήν όμως επισημαίνουμε το γεγονός , ότι δεν γίνεται μνεία σε σοβαρά θέματα, όπως αυτό των pet-shops , των προστίμων στους Δήμους κλπ.


Τα φιλοζωικά σωματεία και οι πολίτες που μάχονται για την προστασία, την ευημερία και τα δικαιώματα των ζώων θα δίνουν πλέον τους αγώνες τους μέσα από ένα πολύ καλύτερο θεσμικό πλαίσιο, πιο αποτελεσματικά και πιο ουσιαστικά.

Αθήνα, 18.03.2011

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: