Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Θέση του Αδεσποτολογίου σχετικά με την διαδήλωση για τον βασανιστή την ερχόμενη Κυριακή

Πληροφορηθήκαμε ότι διοργανώνεται νέα διαδήλωση έξω από το σπίτι του βασανιστή την ερχόμενη Κυριακή 16/1.

Μετά από συζήτηση σαν σωματείο αποφασίζουμε ότι δεν θα συμμετάσχουμε στην διαδήλωση αυτή επισήμως διότι:

1. Δικιά μας επιθυμία ήταν να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος ώστε να έχει αποδειχθεί επισήμως η αποτρόπαια αυτή πράξη και να διασφαλιστεί σε ένα βαθμό ότι το σκυλάκι δεν θα επιστρέψει στα χέρια του βασανιστή του.
Από τη στιγμή που αυτό έγινε (με την επιφύλαξη του αποτελέσματος της έφεσης)θεωρούμε ότι δεν έχουμε λόγο να προχωρήσουμε σε παρεταίρω κινητοποιήσεις, πέρα από την γενικότερη ενημέρωση του κοινού για το θέμα της κακοποίησης και τις νομικές του προεκτάσεις αλλά και τους αγώνες για να βελτιωθεί η νομοθεσία σχετικά με τα κατοικίδια.

2. Ο δικηγόρος του βασανιστή υποστήριξε ότι η απουσία του από το δικαστήριο οφείλεται στις απειλές που αυτός δέχεται. Εμείς σαν σωματείο δεν θέλουμε να δώσουμε στον άνθρωπο αυτό την ευκαιρία να υποστηρίξει ότι έχουμε κάποια βεντέτα εναντίον του καθώς αυτό μπορεί να είναι αρνητικό για την εξέλιξη της επόμενης δίκης αλλά και το μέλλον του Μανόλο.

Κάνουμε έκκληση στο ευαισθητοποιημένο κοινό που θα παραστεί στην διαδήλωση να την κρατήσει ειρηνική.

1 σχόλιο:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΖΩΩΝ ΑΡΙΔΑΙΑΣ "Η ΕΛΠΙΔΑ" είπε...

Συμφωνώ απολύτως με την θέση σας. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για μία νέα διαμαρτυρία. Ο σκοπός της πρώτης συγκέντρωσης επετεύχθη. Μία νέα απειλητική συγκέντρωση θα είχε τα αντίθετα αποτελέσματα.