Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

OTAN O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Κος ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΟΤΙ Η ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ «ΚΥΝΟΠΟΛΙΣ - αναδημοσίευση

OTAN O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Κος ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΟΤΙ Η ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ «ΚΥΝΟΠΟΛΙΣ»

Στις 13/04 ο δήμαρχος κος Αμπατζόγλου & ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κος Λιάσκος έφεραν το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων της πόλης στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Αφορμή στάθηκε η αποκαθήλωση από το κο Λιάσκο ενός πανό το Πάσχα που αφορούσε στο μέλλον των αδέσποτων της Ελευσίνας, πράξη που προκάλεσε την οργή όλων των Ελλήνων πολιτών . Αιτία όμως ήταν η ανάγκη για άμεση εκκένωση ενός χώρου που εδώ και 6 χρόνια φιλοξενούσε αδέσποτα της πόλης δίπλα στο γήπεδο του Πανελευσινιακού.

Εγώ ως αδαής Έλληνας πολίτης δεν θα μείνω στις αποφάσεις που δεν τηρήθηκαν εως σήμερα, δεν θα μείνω στις υποσχέσεις για μετακίνηση των ζώων σε νόμιμο & κατάλληλο κυνοκομείο που δεν έγινε ποτέ.

Θα μείνω μόνο σε ένα ανατριχιαστικό σχόλιο του ΔΗΜΑΡΧΟΥ το οποίο καταγράφηκε στην απόφαση του ΔΣ και δημοσιεύτηκε μάλιστα «ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΝΟΠΟΛΙΣ»

Προφανώς ο κος ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει ότι ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ & ΔΕΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΕ ΚΥΝΟΠΟΛΗ !

Τα ζώα συντροφιάς είναι μέρος της αστικής πανίδας και έχουν εξίσου δικαίωμα στη ζωή και σε μια γωνιά μέσα στις πόλεις όσο έχουμε και εμείς!

Υποχρέωση των τοπικών αρχών και των πολιτών είναι να μάθουμε να συμβιώνουμε με τα ζώα συντροφιάς, να τα προστατεύουμε και να εφαρμόζουμε τη νομοθεσία που προβλέπει σοβαρές ποινές για περιπτώσεις εγκατάλειψης, κακοποίησης, βασανισμού.

Αυτό που εμείς οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η άγνοια & η αδιαφορία των συμπολιτών μας που οδηγεί σε συμπεριφορές επικίνδυνες τόσο για τα ζώα όσο & τους ανθρώπους (φόλες, βασανισμοί κλπ).

Απαράδεκτες τουλάχιστον και επικίνδυνες τέτοιες δηλώσεις που μπορούν να οδηγήσουν τα νοσηρότερα μυαλά σε λύσεις επικίνδυνες για τα ζώα εφόσον οι δημοτικές αρχές φαίνεται να παίρνουν τέτοιες θέσεις!!!!!!

Ο απλός πολίτης που διαβάζει τέτοιες δηλώσεις του τοπικού άρχοντα κου Αμπατζόγλου τι είναι πιθανόν να σκεφτεί την επόμενη φορά που θα ενοχληθεί από ένα γαύγισμα ?

Τι αποφάσεις θα πάρει ένας πολίτης που διαβάζει τέτοιες δηλώσεις την επόμενη φορά που θα θεωρήσει ένα σκύλο παράσιτο της γειτονιάς και αυτός θα συμφωνεί ότι η γειτονιά του δεν πρέπει να γίνει ΚΥΝΟΠΟΛΙΣ?

Ας τα σκέφτονται αυτά οι τοπικοί άρχοντες που κάνουν δηλώσεις από θέση ισχύος επηρεάζοντας πολίτες με –περισσότερο ή λιγότερο- ευαισθησία και συναίσθηση των υποχρεώσεών τους απέναντι στους ανίσχυρους τετράποδους φίλους μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: