Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Ημερολόγιο Αδεσποτολογίου 2010


Το ημερολόγιο του Αδεσποτολογίου για το 2010 είναι έτοιμο. Η δημιουργία του ήταν μια συνολική προσπάθεια όλων μας, καθώς τα ζωάκια που ποζάρουν έχουν περάσει από κοντά μας προς την πορεία τους για το δικό τους σπίτι. Πρώτα από όλα λοιπόν ευχαριστούμε αυτά για τις όμορφες φωτογραφίες που μας προσέφεραν και την Εύα για το γραφιστικό κομμάτι, που μπορεί να είναι μακριά, αλλά δεν μας ξεχνάει.
Η δημιουργία αυτού του ημερολογίου ήταν μια συγκινητική εμπειρία, γιατί πάντα μας φέρνει συγκίνηση η ανάμνηση αυτών των αγαπημένων μικρών που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε και μετά έφυγαν από κοντά μας για την νέα τους οικογένεια. Ζωάκια μοναδικά και αξιολάτρευτα, το καθένα με το δικό του χαρακτήρα και ιδιορρυθμίες. Ήταν πραγματικά δύσκολο να επιλέξουμε ποια από αυτά θα χωρέσουμε στους 12 μήνες του ημερολογίου...
Παρόλα αυτά το ημερολόγιο αυτό δεν είναι αφιερωμένο στα ζωάκια αυτά. Αυτά ήταν τα τυχερά, που γλύτωσαν από το δρόμο ή από τη ζωή σε ένα καταφύγιο και είναι ευτυχισμένα σε ένα σπίτι. Υπήρχαν και άλλα, που δεν μπορέσαμε να σώσουμε. Γιατί ήταν άρρωστα, κακοποιημένα ή χτυπημένα. Γιατί φτάσαμε αργά. Γιατί πολύ απλά η ζωή στο δρόμο για ένα ζωάκι δεν είναι εύκολη υπόθεση και οι κίνδυνοι είναι πάρα πολλοί. Και ζητάμε συγγνώμη που δεν ήμασταν αρκετοί για αυτά. Αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα δεν μπορείς ποτέ να είσαι αρκετός με τα αδέσποτα... Χιλιάδες ζωάκια ζουν στο δρόμο και εκατοντάδες ακόμα περιμένουν με ελάχιστες πιθανότητες υιοθεσίας σε καταφύγια αδεσπότων.

Σε όλα αυτά τα λιγότερο τυχερά ζωάκια αφιερώνουμε λοιπόν το ημερολόγιο αυτό. Με την ευχή ότι το 2010 θα έρθει με σημαντικές αλλαγές για τα αδέσποτα της χώρας μας. Ας δουλέψουμε όλοι μαζί λοιπόν προς την κατεύθυνση αυτή. Ας μην γυρνάμε την πλάτη στα ζωάκια που μας χρειάζονται.

Δείγμα το ημερολογίου είναι διαθέσιμο εδώ. Αν θέλετε να μας ενισχύσετε με την απόκτησή του ή να συνεργαστούμε με οποιοδήποτε τρόπο για να βοηθήσουμε τα ζωάκια που μας χρειάζονται, επικοινωνήστε με το adespotakia@gmail.com. Το κόστος του ημερολογίου είναι 8 ευρώ.
Το ημερολόγιο μπορεί να σας αποσταλεί ταχυδρομικά ή να κανονίσουμε κάποια συνάντηση να το παραλάβετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: