Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Απολογισμός Δεκεμβρίου



Ο Δεκέμβρης που πέρασε ήταν αρκετά ευχάριστος για το Αδεσποτολόγιο.
Σαν μήνας αφιερωμένος στον εθελοντισμό, δικαιολόγησε και με το παραπάνω τον τίτλο του, καθώς υπήρξε ένα νέο πολύ δυναμικό κύμα εθελοντών μέσα κυρίως από φόρουμ για τις στέγες της Κερατέας και της Ελευσίνας. Συγχαρητήρια στα παιδιά, για την προσπάθεια να ενισχύσουν δύο στέγες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Η δύναμη του εθελοντισμού και της αυτενέργειας όμως φάνηκε και μέσα από κάποια περιστατικά που απασχόλησαν το Αδεσποτολόγιο τον τελευταίο μήνα. Ανάμεσά τους:
--Το θέμα του Γουίνι, που σώθηκε χάρη στην επιμονή της Δέσποινας, αλλά και την οικονομική στήριξη όλων εσάς. Τυπικό δείγμα δυστυχώς ότι στην χώρα μας περισσότερα μπορούν να κάνουν για τα αδέσποτα οι ιδιώτες από το κράτος.
--Το θέμα του Ρόκυ, που πυροβολήθηκε με αεροβόλο και αναρρώνει τώρα, χάρις στις προσπάθειες της Άννας, που τρέχει με ελάχιστη βοήθεια για αυτόν και για άλλα σκυλάκια.
--Η γατο-αποκία στο Νέο Ψυχικό, όπου πραγματοποιούνται στειρώσεις από δύο πολύ δυναμικές «γατούδες», την Έλπη και την Νατάσα
--Τα 14 γατάκια, ανάμεσά τους και 7 σιαμάκια που κινδύνεψαν να βρεθούν στο δρόμο, μετά τον θάνατο της ιδιοκτήτριάς τους. Εδώ ευχαριστούμε θερμά την κυρία Βαρβάρα, την κυρία Βάσω, την Βίκυ, την κυρία Νατάσα, την Χριστίνα, την Έμμα και την Ειρήνη και την Αλίκη για την πολύτιμη βοήθεια τους, η καθεμία με τον τρόπο της.

Από υιοθεσίες μέσα στον Δεκέμβρη σε γατάκια είχαμε το Μπισκοτάκι και 3 ακόμα μικρούλια, τον Φρίου, 2 από τα ορφανά σιαμεζάκια μας και τον Σοκς.

Από σκυλάκια, είχαμε την υιοθεσία του Μιγκελίτο και της Ρόζας, και τα δύο σκυλάκια που βρέθηκαν σε ερημική τοποθεσία στο κορωπίου, αλλά και μιας κουταβίνας.

Τον Δεκέμβριο στειρώθηκαν 25 γατούλες (6 από τα Σεπόλια, 4 από Πατήσια, 5 από Ν. Κόσμο, 1 από Γλυφάδα, 1 στο Παγκράτι, 3 στην κερατέα και 5 στο Ν. Ψυχικό). Ένα μεγάλο μπράβο στους εθελοντές που ανέλαβαν να στειρώσουν τις γατούλες τις γειτονιάς τους, την Άννα-Μαρία, την Μίκυ, την Ελευθερία και όλους τους υπόλοιπους.

Τα ημερολόγια του Αδεσποτολογίου είναι γεγονός! Μαζί με αυτά είναι και διαθέσιμα 50 κομμάτια από το ημερολόγιο που μας δώρισε για να μας ενισχύσει ένα από τα κτηνιατρεία που μας στηρίζουν, με φωτογραφίες από γατάκια μας που έχουν υιοθετηθεί στο παρελθόν. Περισσότερα στο adespotakia@gmail.com

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που μας συμπαραστάθηκαν, είτε οικονομικά, είτε έμπρακτα είτε απλά με ένα καλό λόγο. Ιδιαίτερα θα θέλαμε εδώ να αναφερθούμε στην Αθηνά, που βρέθηκε εκεί σαν από μηχανής θεός να βοηθήσει με την φιλοξενία ενός μικρού όταν ήταν ανάγκη, στο πραγματικά γατο-ζεν σπίτι της. Και φυσικά στον Τάσο, για τον οποίο ό,τι και να πούμε δεν αρκεί... Ευχαριστούμε, εκ μέρους της Αυγούστας, της Μόλυ, της Μαφάλντας και της Λούλου!

Τέλος, ας μην ξεχνάμε την Νάνσυ και το Μάριο, 2 γατάκια που αναζητούν προσωρινή φιλοξενία για ένα δίμηνο, αλλά και την Τάρα, την σκυλίτσα με την αρθρίτιδα που εξίσου αναζητεί ένα ζεστό σπιτικό μέχρι το καλοκαίρι.
Και τα τρία υπέροχα πλάσματα με απίστευτο χαρακτήρα. Και τα τρία δυστυχώς στην χώρα μας δύσκολα μπορούν να ελπίζουν σε υιοθεσία... Ας τα βοηθήσουμε τουλάχιστον να αποφύγουν το κρύο του χειμώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: