Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ζητείται επειγόντως φιλοξενία για 15 γάτες συλλέκτη από την Κυψέλη



Ειδοποιηθήκαμε χτες 12/3 από το Δήμο για μια περίπτωση συλλεκτών στην Κυψέλη που είχαν μαζέψει τόνους σκουπίδια και πάνω από δέκα γάτες στο σπίτι τους.

Από χτες και μέχρι και αυτή τη στιγμή, υπάλληλοι του Δήμου προσπαθούν να αδειάσουν και να απολυμάνουν το χώρο, ενώ άλλοι υπάλληλοι από το τμήμα πανίδας προσπαθούν να πιάσουν και να απομακρύνουν τις γάτες. Εμείς πήγαμε, αλλά δεν μας άφησαν να μπούμε, γιατί δεν είχαμε ειδικές στολές.


Ο ακριβής αριθμός τους δεν είναι ακόμα γνωστός αλλά πρόκειται για 15 περίπου ζώα. Παρόλο που είναι αστείρωτες, οι περισσότερες είναι σε καλή κατάσταση, χωρίς προβλήματα υγείας. Θα πάνε για στείρωση, εμβόλια και αποπαρασιτώσεις και θα φιλοξενηθούν κάπου για μια βδομάδα-10 μέρες, όμως από κει και πέρα, αν δεν έχει βρεθεί χώρος φιλοξενίας θα πρέπει να βγουν στο δρόμο.


Στην πλειονότητά τους είναι ζώα ήρεμα και έχοντας περάσει όλη τη ζωή τους έγκλειστα σ' αυτές τις συνθήκες είναι βέβαιο πως αν βγουν έξω, θα σκοτωθούν μέσα σε λίγες μέρες. Γι’ αυτό ζητάμε βοήθεια από όποιον μπορεί να φιλοξενήσει/υιοθετήσει έστω και μία από αυτές τις γατούλες. Δεν είναι ανάγκη να τις πάρετε για μεγάλο χρονικό διάστημα: ακόμα και μια σύντομη φιλοξενία μας δίνει χρόνο να βρούμε μια πιο μόνιμη λύση γι' αυτά τα ζώα.


Τα ζώα συλλεκτών θέλουν ίσως λίγη δουλειά στην αρχή αλλά τελικά προσαρμόζονται πολύ καλά και γίνονται ιδιαίτερα στοργικά με τους διασώστες τους. Πάνω απ' όλα είναι ζώα δυστυχισμένα που έζησαν πολύ άσχημες καταστάσεις, γι' αυτό και τους αξίζει να βρουν ένα υπέροχο σπίτι και να περάσουν ήρεμα την υπόλοιπη ζωή τους.


Αν θέλετε να βοηθήσετε, επικοινωνήστε στο adespotakia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: