Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Τραγικό περιστατικό κακοποίησης κουταβιού στην Καλλιθέα

Στην Καλλιθέα την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε σοκαριστικό περιστατικό κακοποίησης εις βάρος ανυπεράσπιστου κουταβιού από τον ιδιοκτήτη του.
Το απόγευμα της Κυριακής ενημερωθήκαμε ότι κάποιος κύριος περιέλουζε με καυστικές ουσίες ένα σκυλάκι στο διαμέρισμά του στην Καλλιθέα. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της αστυνομίας, μετά από καταγγελία κατοίκων της περιοχής ο κύριος αυτός συνελήφθη.
Καθώς το σκυλάκι έχριζε άμεσης κτηνιατρικής περίθαλψης και η κατάσταση έδειχνε κρίσιμη για την επιβίωσή του, και με συμφωνία της αστυνομίας παραδόθηκε σε μέλος του σωματείου μας, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να μεταφερθεί στον κτηνίατρο.
Το σκυλάκι, κουτάβι, περίπου 5-6 μηνών, φέρει εκτεταμένα εγκαύματα σε όλο του το σώμα. Η κτηνίατρος που το εξέτασε ανέφερε στην γνωμάτευσή της, που θα παραδοθεί στην αστυνομική αρχή και θα δοθεί επίσης στην δημοσιότητα, ότι το ζωάκι φέρει εγκαύματα τρίτου βαθμού στην πλάτη, τον αυχένα, τα πόδια, τη βουβωνική χώρα, καθώς και θολότητα στον αριστερό οφθαλμό. Στο σώμα του υπήρχαν υπολείμματα από λιωμένο κερί, ενώ σε κάποια σημεία παρουσίαζε έντονη σήψη. Οι βλάβες δεν έχουν προκληθεί όλες ταυτόχρονα.
Από την δικιά μας εμπειρία με την φροντίδα αδεσπότων ζώων θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι η κλινική εικόνα του ζώου δείχνει ότι έχει υποστεί πρωτοφανή για εμάς και απάνθρωπη βαναυσότητα, η οποία μάλιστα ήταν συστηματική και όχι μεμονωμένο περιστατικό.
Πιστεύουμε ότι αν το σκυλάκι επιστρέψει στα χέρια του κυρίου απειλείται άμεσα η σωματική του ακεραιότητα και ζητήσαμε από τις αρχές, να μην επιστραφεί στον ιδιοκτήτη αλλά να παραμείνει στην φροντίδα μας προσωρινά μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, βάσει του νόμου 3170, Άρθρο 12, παράγραφος 4.
Ζητάμε επίσης να απαγορευτεί στον κύριο αυτό να αποκτήσει οποιοδήποτε άλλο κατοικίδιο αλλά και για την τιμωρία του με το μέγιστο της ποινής που ορίζει ο νόμος.




17 σχόλια:

KavgalakiMara είπε...

Το τερας αυτο θα επρεπε να εχει εξαφανιστει απο προσωπου γης! Εστω και λιγη τσιπα να ειχε επανω του θα επρεπε να παει να κρεμαστειαπο μονος του! Οποια ποινη και να του επιβληθει θα ειναι πραγματικα ελαχιστη μπροστα σε αυτο που εχει κανει σε αυτο το πλασμα!
Πραγματικα δεν υπαρχουν λογια για να περιγραψουν τα συναισθηματα που γεννιουνται απο τις φωτογραφιες αυτου του ανυπερασπιστου κουταβιου! Ντροπη και θλιψη μονο! τιποτα αλλο!

Ανώνυμος είπε...

Παρόλο που η οργή είναι απολύτως δικαιολογημένη, νομίζω ότι πρέπει να σβηστούν το όνομα και η διεύθυνση από τη δημοσίευση, γιατί εκτός του ότι είναι παράνομο λόγω του πλαισίου προστασίας προσωπικών δεδομένων, μπορεί να προκαλέσουν βία και κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας προσώπων.

eleni είπε...

(προς Ανώνυμο): επειδή δεν υπάρχει ουσιαστική τιμωρία βάσει νόμου (αν και όταν εφαρμοστεί και αυτός, είναι απειροελάχιστες οι ποινές) για τα κτήνη που κακοποιούν ανυπεράσπιστα πλάσματα, δε νομίζω ότι πρέπει να "προστατευτεί" ο κύριος (μόνο κατ' ευφημισμόν κύριος). Καμμία προστασία, κανένα έλεος για τα ανελέητα δίποδα κτήνη. Αυτό το πράγμα μπορούσε να το κάνει σε βρέφος, σε παιδί, σε οποιονδήποτε πιο ανίσχυρο. Απλά του βρέθηκε τώρα το κουτάβι, αύριο ποιός ξέρει;;;

adespotologio είπε...

συμφωνώ με την ελένη, παρόλα αυτά επειδή δεν μας αρέσει να προκαλούμε, αφαιρέσαμε τα στοιχεία του κυρίου. Είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου με e-mail στο adespotakia@gmail.com

Μαρια είπε...

Οταν ειδα τις εικονες εκλαψα! Πως μπορει ανθρωπος να κανει κατι τετοιο? ελπιζω το σκυλακι να θεραπευτει εως ενος βαθμου κ να μην ξανασυμβει κατι τετοιο σε αλλο κουταβι! Λιγη ευαισθησια... Αυτη μας λειπει!

adespotologio είπε...

Η ζωή του μικρού ελπίζουμε ότι δεν κινδυνεύει. Και σιγά σιγά θα θεραπευτεί πλήρως από τις πληγές. Το πρόβλημα είναι ότι το σκυλάκι είναι πολύ φοβισμένο όπως είναι φυσικό. Ελπίζω με αγάπη και φροντίδα να μπορέσει σιγά σιγά να ξεχάσει τον εφιάλτη που πέρασε στα χέρια αυτούτου "ανθρώπου"...

εγώ πιστεύω ότι οι άνθρωποι που κακοποποιούν με τον τρόπο αυτό ανυπεράσπιστα πλάσματα θα έκαναν εύκολα το ίδιο και στον άνθρωπο αν δεν φοβόταν τις νομικές επιπτώσεις.

Francesca - Adespota είπε...

Στις 26 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 16.00 δέχτηκα τηλέφωνο από μια φίλη μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου Ερέτριας και μου ζητούσε πληροφορίες για το πως θα μπορούσε να επικοινωνήσει με το Φιλοζωικό Σωματείο Καλλιθέας λόγω του ότι είχε ενημερωθεί από κατοίκους της περιοχής για βαριά κακοποίηση μικρού κουταβιού. Για το συγκεκριμένο γεγονός αναφέρεται με άρθρο του το adespotologio.gr.
Έδωσα λοιπόν τα τηλέφωνα που βρήκα στο διαδυκτιο τα οποία όμως δεν απάντησαν.

Για άλλη μια φορά μερικά Φιλοζωικά Σωματεία έδειξαν την ανικανότητα τους στο να λειτουργούν για τον σκοπό τον οποίο ιδρυθήκαν και την ανυπαρξία τους σε περιστατικά που χρίζουν άμεσης επέμβασης.

Τόσα χρόνια που εμείς οι εθελοντές φιλόζωοι δώσαμε μάχη ώστε να ευαισθητοποιηθεί ο πολίτης και να καταγγέλλει κακοποιήσεις ζώων κ.λ.π, εμφανίζονται τώρα οι ψευτοσυλλογοι στο διαδυκτιο χωρίς καμία οργάνωση και γραμμή επικοινωνίας, αδύναμοι να αντιδράσουν, έχοντας σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χαθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών που με τόσο κόπο κερδίσαμε.

Και ενώ μπορούσε το εν λόγω σωματείο Καλλιθέας άμεσα με μια γραπτή καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής να έσωζε το ζώο, χρειάστηκε αρκετός χαμένος χρόνος με τις απεγνωσμένες προσπάθειες απλών πολιτών να σωθεί από τα χέρια του βασανιστή του.

Άραγε την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι ανάλογο, πόσοι ευαισθητοποιημένοι πολίτες θα πράξουν το ίδιο χωρίς την βοήθεια των

Φιλοζωικών Σωματείων, και πόσοι θα αδιαφορήσουν, γιατί τελικά όλες αυτές οι ομάδες που ξεφυτρώνουν από το πουθενά με την ανοργανωσιά τους φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα.

Ανώνυμος είπε...

Κανονικά θα έπρεπε να του δώσουν λίγο από το δικό του μαρτύριο για να δούμε αν θα του αρέσει.

adespotologio είπε...

Ναι, πράγματι το φιλοζωικό σωματείο Καλιθέας δεν απάντησε οπότε και κληθήκαμε εμείς να βοηθήσουμε σαν ΑΔεσποτολόγιο.
Παρόλα αυτά αυτό που δεν γίνεται κατανοητό από πολύ κόσμο είναι ότι τα φιλοζωικά σωματεία βασίζονται αποκλειστικά σε ελάχιστη ενίσχυση ιδιωτών, αν υπάρχει και αυτή, που ποτέ δεν φτάνει να καλύψει τις ανάγκες που όλοι ξέρουμε ότι προκύπτουν όταν ασχολείσαι με ζώα.
Ενα σωματείο δεν έχει καμία υποχρέωση να απαντάει σε κάθε έκκληση οποιαδήποτε ώρα της ημέρας γιατί αυτό που κάνει το κάνει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ. Ένα φιλοζωικό σωματείο δεν διαφέρει από έναν απλό ιδιώτη σε τίποτα εκτός από το ότι έχει νομική υπόσταση και μπορεί να κόβει αποδείξεις δωρεάς για τα λεφτά που σπανίως δίνει κάποιος.
Ο εθελοντής του σωματείου της Καλιθέας μπορεί να είχε κάποιο προσωπικό πρόβλημα και να μην απάντησε το τηλέφωνο ή πολύ απλά να μην ήταν σε θέση να ανταποκριθεί ψυχολογικά, οικονομικά ή χρονικά σε ένα ακόμα περιστατικό τέτοιο.
Καλώς έπραξαν και δραστηριοποιήθηκαν οι φιλόζωοι της περιοχης. Αν γινόταν πιο συχνά αυτό δεν θα είχαν καταρεύσει και τα περισσότερα σωματεία.

Ανώνυμος είπε...

Οι εικόνες είναι τραγικές!!! ποιο ανθρωπόμορφο τέρας μπόρεσε να κάνει κάτι τέτοιο? Το όνομα και η διέυθυνση όπως σχολιάστηκε να σβηστούν για ποιο λόγο?? κανένας νόμος δεν το απαγορεύει να δημοσιοποιηθούν διότι εδώ δεν πρόκειται για άνθρωπο αλλά για ανθρωποειδές οι νόμοι προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα μόνο των ανθρώπων. Φαντάζομαι ότι δεν πρόκειται να του δωθεί ξανά το σκυλί ούτε για αστείο για να το αποτελειώσει και πραγματικά ελπίζω να υποστεί τις συνέπειες του νόμου. Έλεος πια όλη την κτηνωδία που κουβαλούν κάποιοι μέσα τους να τη βγάζουν σε ανυπεράσπιστα ζώα που δεν μπορούν ούτε να μιλήσουν ούτε να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Η απόλυτη κατάντια του υποτιθέμενου πολιτισμού μας

adespotologio είπε...

Είναι όπως τα λέτε, πραγματικά η κλινική εικόνα του ζώου είναι σοκαριστική ως προς το μέγεθος της κακοποίησης...
δεν υπάρχει περίπτωση να πρόκειται για λάθος οποιουδήποτε τύπου. Το ζώο κακοποιήθηκε σκόπιμα, επανειλημένα και για πολλές ημέρες με φρικτό τρόπο.
Και μιλάμε για ένα μικρό κουτάβι, σε καμιά περίπτωση επιθετικό ή επικίνδυνο!
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, υπάρχουν μάρτυρες, πρόκειται απλά για ένα φρικιαστικό περιστατικό.
Το καημένο είναι πολύ πολύ γλυκό, αν και αρκετά φοβισμένο, φοβάται τις ξαφνικές κινήσεις και προτιμά να κάθεται μέσα στο σπιτάκι του όταν κινούνται άνθρωποι στο χώρο. Η εθελόντρια που το φιλοξενεί εκτιμά ότι μάλλον έχει φάει και ξύλο, ανάμεσα σε όλα τα άλλα...
Ελπίζω να υπάρξει δικαιοσύνη και κυρίως ελπίζω να μην μας ζητήσουν να του επιστρέψουμε το ζώο.
Και πάνω από ολα θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι ο άνθρωπος αυτός δεν θα βρεθεί σε λίγο καιρό με άλλο ανυπεράσπιστο πλάσμα στα χέρια του.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα πολύ να κάνω κάτι για να το βοηθήσω αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι? εκεί που μένω δυστυχώς δεν δέχονται κατοικίδια!!! όμως προκειμένου να του επιστραφεί το σκυλί αν πραγματικά υπάρξει τέτοιος κίνδυνος κάποιος τρόπος θα βρεθεί για να το βοηθήσουμε κανένα ζωντανό πλάσμα δεν αξίζει να περνάει τέτοια βασανιστήρια είτε άνθρωπος είναι είτε ζώο. Παρακαλώ να μας ενημερώνετε για την κατάσταση του σκύλου

Unknown είπε...

Oταν θα απαιτησει ο ιδιοκτητης πισω το ζωο, απλα δεν εχετε παρα να μας φωναξετε, να του το "δωσουμε" εμεις!!! :((

Unknown είπε...

περαστικα στην ψυχουλα, βεβαια τα τραυματα θα φυγουν μονο απο το σωματακι της, οχι ομως και απο την ψυχη της.........:((

αν χρειαστειτε τιποτα για ομαδικη μυνηση, εδω ειμαστε!
Ναντια Χατζησαββα

Ανώνυμος είπε...

Ενώ είμαι τελείως αντίθετος με την άσκηση βίας, πραγματικά πιστεύω ότι κάποιοι άνθρωποι αξίζουν τέτοιο βρωμόξυλο που να μην το ξεχάσουν ποτέ τους. Και σαφέστατα όποιος μπορεί να προκαλέσει τόσο πόνο χωρίς αιτία σε ένα ζώο που Ο ΙΔΙΟΣ επέλεξε να κρατά δίπλα του, άνετα μπορεί να το κάνει και σε κάποιον άνθρωπο.

adespotologio είπε...

παιδια σας ευχαριστουμε ολους εκ μερους του μικρου.

θα ενημερώνουμε συχνα για εξεληξεις, το βασικο που χρειαζεται να κανετε ειναι να παρακολουθειτε σε περιπτωση που χρειαστει να κανουμε καποια μαζικη διαμαρτυρια.

το κουταβακι ειναι ασφαλες και εχει φροντιδα, αυριο θα παει ξανα στον κτηνιατρο, θα δημοσιευσουμε και νεες φωτο και νεα.
ελπιζω οτι θα πανε ολα καλα.

Unknown είπε...

Εύχομαι αυτός ο ''κύριος'' σήμερα να είναι αδέσποτος ο ίδιος σε κάποια πλατεία και να ζητάει ένα ξεροκόμματο από περαστικούς! Για τέτοιους υπάρχει μόνο θεία τιμωρία! Γιατί όλα εδώ πληρώνονται!!! Η κακοποίηση των ζώων στην Ελλάδα είναι χωρίς προηγούμενο! Η χώρα πληρώνει σήμερα το κάρμα της!!!