Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΣΕ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΥΠΑΑΤ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Αθήνα 19.12.2010


Συνάντηση για τα θέματα των ζώων με Υφυπουργούς και άλλους αρμοδίους Παράγοντες των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης είχαν εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 106 Ζωοφιλικών Σωματείων στις 15 και 16 Δεκεμβρίου .
Πιο συγκεκριμένα στις 16 .12.2010 η αντιπροσωπεία μας συναντήθηκε με την Υφυπουργό ΥΠΑΑΤ κα Μιλένα Αποστολάκη.
Δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι ενάμιση χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την σημερινή κυβέρνηση βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο της ενημέρωσης των υπουργών γύρω από τις θέσεις των φιλοζωικών σωματείων , ενώ αναμέναμε ότι στην συνάντηση αυτή θα μας ανακοίνωναν τις θέσεις πλέον του υπουργείου επί των κατατιθεμένων εδώ και πολλούς μήνες προτάσεων μας.
Το μόνο θετικό της συνάντησης ήταν η θέση της Υφυπουργού για την κατάργηση εισόδου στην χώρα μας τσίρκο με ζώα.
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αυτής της χώρας διαμαρτύρονται εντονότατα για αυτή την ακατανόητη καθυστέρηση επίλυσης των θεμάτων των ζώων στην χώρα μας.
Δηλώνουμε δε την απόφασή μας να ενημερώσουμε άμεσα την Ε.Ε. μεταβαίνοντας στις Βρυξέλλες , ήδη δε γίνονται διεργασίες συνάντησης με παράγοντες της Ε.Ε και ειδικότερα του Βελγίου , που αναλαμβάνει την Προεδρία της από τον Ιανουάριο του νέου έτους.
Δεν αντέχουμε άλλο να βλέπουμε σκοτωμένα ζώα, δεν αντέχουμε άλλο να βλέπουμε εγκαταλελειμμένα ζώα, δεν αντέχουμε άλλο να βασανίζονται ζώα , ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ.
H κυρία Υφυπουργός έδειξε να αγωνιά για την ύπαρξη ελάχιστων άκακων αδέσποτων στην Ακρόπολη με τα οποία φωτογραφίζονται οι τουρίστες μαζί τους, παρά για το γεγονός ότι καθημερινά, πυροβολούνται, κρεμιούνται, δηλητηριάζονται, σκοτώνονται στους δρόμους, αλέθονται ζωντανά στους κάδους των απορριμμάτων , πνίγονται χιλιάδες ζώα της ήμερης και άγριας πανίδας.
Σε θετικό κλίμα έγινε η συνάντηση εκπροσώπων μας και εκπροσώπου του GAWF με Συμβούλους του γραφείου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ Χρήστου Παπουτσή.
Προτάθηκε εκ μέρους μας η οργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων στις Σχολές Αστυνομικών και Αξιωματικών της χώρας, στις κατά τόπους Διοικήσεις της Αστυνομίας σε όλη την Επικράτεια, η έκδοση φυλλαδίου με την Ελληνική Νομοθεσία και η διανομή του σε κάθε αστυνομικό όργανο, η αποστολή εκ νέου της διαταγής της ΕΛ.ΑΣ μέχρι και το τελευταίο αστυνομικό τμήμα της Επικράτειας.
Έγινε εκ μέρους μας εκτενής αναφορά για τα αλυσοδεμένα σκυλιά των βαρελιών και κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για το θέμα αυτό.
Για τις ανωτέρω προτάσεις μας θα ενημερωθεί ο Υπουργός και αναμένουμε σχετικές αποφάσεις.
Σε πολύ θετικό κλίμα έγινε και η συνάντησή μας με ανωτάτους Δικαστικούς, Συμβούλους του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη.
Προτάθηκε εκ μέρους μας η αύξηση της ποινής φυλάκισης για τα αδικήματα κατά των ζώων έως και 5 χρόνια και εκφράστηκε η θέληση χιλιάδων πολιτών ορισμένα ιδιαίτερα ειδεχθή εγκλήματα κατά των ζώων να υπαχθούν στην κατηγορία του κακουργήματος.
Συζητήθηκε επίσης η θέση μας, οι μηνύσεις για εγκλήματα κατά των ζώων να εκδικάζονται άμεσα και κυρίως όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του αυτόφωρου .
Και για τα δύο θέματα θα γίνουν θετικές εισηγήσεις εκ μέρους των συμβούλων προς τον Υπουργό και αναμένονται οι αποφάσεις του επ΄αυτών.
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση των υπουργών των ανωτέρω υπουργείων κατατέθηκε και το κείμενο συλλογής υπογραφών ( petition) με 10.000 υπογραφές για τις κακοποιήσεις ζώων στην χώρα μας. Το petition αυτό, που επιμελήθηκε η Ρίτσο Ανεστοπούλου είναι σύμφωνα με πληροφορίες μας το έβδομο σε όλη την Ευρώπη με τόσο μεγάλο αριθμό υπογραφών και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: