Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Δελτίο τύπου για την δίκη του βοσκού που τύφλωσε το σκύλο του


Ολοι εμείς που μαζευτήκαμε εδώ σήμερα για να καταδικάσουμε τις βάναυσες συμπεριφορές υπανθρώπων είς βάρος των ζώων, τα ειδεχθή και βάρβαρα εγκλήματα κατά ανυπεράσπιστων πλασμάτων, ενώνουμε την φωνή μας με τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αυτής της χώρας που μάχονται για την προστασία αλλά και τα δικαιώματα των ζώων και δηλώνουμε Οτι θα μεταχειριστούμε κάθε μέσον προκειμένου να σταματήσει επιτέλους αυτή η κατάσταση.

Την Τετάρτη και Πέμπτη αντιπροσωπεία από 106 φιλοζωικά σωματεία , μεταξύ των οποίων ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ και η ΖΩΦΟΡΟΣ του Ηρακλέιου , καταθέτει επιστολή διαμαρτυρίας υπογεγραμμένη από 10.000 συμπολίτες μας, που συγκεκντρώθηκαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Παράλληλα η αντιπροσωπεία αυτή θα έχει συνομιλιές με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων για τις συνολικές προτάσεις για τα ζώα που έχει καταθέσει προ πολλού η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 106 ΦΙΛΟΖΩΙΚΏΝ ΣΩΜΑΤΕΊΩΝ.

Είναι καιρός το κίνημα για την προστασία και την υπεράσπιση των
ζώων στην χώρα μας αλλά και σε κάθε γωνιά της γης να
απομακρυνθεί από την μετριοπάθεια, να πεί τα πράγματα με το ονομά τους,
να γίνει ιδιαίτερα δυναμικό και με πολλά ακτιβίστικα
χαρακτηριστικά.
Χρειάζεται να επενεξετάσουμε την θέση και την σχέση μας με την φύση και τα ζώα, ξεκινώντας από τα ίδια τα θεμέλια του πολιτισμού μας, που έχει κτιστεί πάνω στην εκμετάλλευση ανθρώπων,ζώων, παιδιών, γυναικών, άλλων φυλών και γενικότερα των οικονομικά, βιολογικά και κοινωνικά ασθενέστερων και διαφορετικών.
Αθελά μας κληρονομήσαμε μια σχέση ανθρώπου προς τα ζώα , που
λειτουργεί εκμεταλλευτικά και εξουσιαστικά προς τα ζώα.
Από αυτή την λάθος σχέση ξεκινά όλο το κακό , ξεκινά η άθλια
συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα.& το περιβάλλον γενικωτερα..

Δηλώνουμε κατηγορηματικά οτι καμιά ριζική αλλαγή δεν γίνεται με ημίμετρα, ευχολόγια και χωρίς συνεχείς αγώνες.
Αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής συγκέντρωσης με αφορμή την ειδεχθή πράξη του Τζανάκη και κάθε Τζανάκη,η τιμωρία του οποίου απαιτούμε να είναι παραδειγματική και αντίστοιχη της βαναυσότητας του εγκληματος κατά του σκύλου του.

Λέμε ΟΛΟΙ ΣΤΟΠ στις κακοποιήσεις ανυπεράσπιστων ζώων

Καλούμε ΟΛΟΙ την πολιτεια και τους φορείς της να ξυπνήσουν επιτέλους από τον λήθαργο, να αυξήσουν κατακόρυφα τις ποινές και τα πρόστιμα και να κακουργοποιήσουν ορισμένες απεχθείς εγκληματικές πράξεις , όπως αυτή που δικάζεται σήμερα.

Ζητάμε την εφαρμογή των νόμων που προστατεύουν τα ζώα, από τις αρμόδιες αυτοδιοικητικές , περιφερειακές και αστυνομικές αρχές της Κρήτης και της χώρας

Δηλώνουμε τέλος τη απόφασή μας να μην υποχωρήσουμε , σήμερα εμείς, αύριο τα παιδιά μας, μέχρι να γίνουμε ξανά υπερήφανοι για την χώρα μας και τους πολίτες της.
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ Χ Ρ Ε Ο Σ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΕΝΑ ΚΥΚΛΟ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ :ΔΕΝΔΡΑ,ΖΩΑ,ΙΔΕΕΣ.!ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΣΩΣΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ''Νικος Καζαντζακης

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ(106) ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Επικ.Νατασα Μπομπολακη 6976489349
Μαρια Χουστουλακη 6979913007

Δεν υπάρχουν σχόλια: