Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΠΠΑΖΑΘ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΑ ΖΩΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Φιλοζωικών Συλλόγων



Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Φιλοζωικών Συλλόγων της χώρας μας καταγγέλλει και καταδικάζει τον Δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Οικονομίδη και το Διαδημοτικό Κέντρο για τα αδέσποτα ζώα Θεσσαλονίκης (ΣΥΠΠΑΖΑΘ), που τελείως παράνομα, προκλητικά και χωρίς ίχνος ευαισθησίας πήραν την απόφαση να εκτελέσουν 3 αδέσποτους σκύλους, «επιθετικούς» κατά την άποψή τους και χωρίς την σύμφωνη γνώμη φιλοζωικού συλλόγου ή φιλοζωικής ομάδας αναγνωρισμένης και μολονότι είχαν βρεθεί οι άνθρωποι που ήθελαν να τα υιοθετήσουν.

Είναι γνωστή η αντίληψη και η νοοτροπία πολλών για τα ζώα συντροφιάς και πολύ εύκολα κάποιος μπορεί να χαρακτηρίσει ένα ζώο επιθετικό.

Γι αυτό και ο νομοθέτης , θέλοντας να προστατεύσει τα ζώα από την ανθρώπινη αυθαιρεσία, καθόρισε τη έννοια του επιθετικού, με την φράση ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ.

Και όλοι γνωρίζουμε την προκλητική συμπεριφορά της πλειοψηφίας των ανθρώπων στην χώρα μας απέναντι στα αδέσποτα ζώα και για ποιο λόγο γίνονται αυτά «επιθετικά».

Θύματα είναι τα αδέσποτα ζώα και θύτες η ανευθυνότητα των ανθρώπων και της Πολιτείας διαχρονικά.

Ας τιμωρήσουμε λοιπόν τον θύτη και όχι το θύμα.

Συγχαίρουμε τους φιλοζωικούς συλλόγους και ομάδες της Θεσσαλονίκης και όλους τους φιλόζωους ανά την Ελλάδα, που αντιστάθηκαν σε αυτή την αυθαιρεσία και συνετέλεσαν στην σωτηρία μέχρι στιγμής των 8 συνολικά αδέσποτων, παρά την λυσσαλέα προσπάθεια των δημοτικών αρχών να εκτελέσουν τα ζώα και να μη τα δώσουν στους ανθρώπους , που ήθελαν να τα υιοθετήσουν.

Η πανελλαδική συντονιστική επιτροπή βοήθησε με τις ενέργειές της και την συνεργασία της με τους τοπικούς συλλόγους στο να ανασταλεί η απόφαση εκτέλεσης των ζώων και μάλιστα με εισαγγελική εντολή.

Καλούμε την Πολιτεία και τα συναρμόδια υπουργεία να επανεξετάσουν τον τρόπο λειτουργίας και δράσης των Διαδημοτικών Κέντρων και των δημοτικών καταφυγίων καθώς των συνεργαζομένων με δήμους ιδιωτικών ξενοδοχείων ζώων, τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι τόποι μαρτυρίων και όχι περίθαλψης και προστασίας των αδέσποτων ζώων.

Εμείς σαν συντονιστική επιτροπή θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε το θέμα αυτό, μέχρι να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα και να τιμωρηθούν οι παραβάτες δήμοι και δημοτικοί υπάλληλοι.

Για την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή

Ματαράγκα Ευγενία

Μπομπολάκη Αναστασία

Κήκου Ολγα

Δόδουρα Εφη

Χουστουλάκη Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια: