Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Απολογισμός Ιουνίου


ΧΑΟΣ, ΑΝΑΡΧΙΑ, ΣΑΠΟΥΝΙ

Θυμόσαστε τη ταινία Fight club ? Είναι από τις αγαπημένες μας !
Κάπως έτσι κύλησε για το αδεσποτολόγιο ο Ιούνιος και το κατά- ευχαριστηθήκαμε!

Στειρώσεις
Μέσα από το πρόγραμμα “Νeutering in the 3rd world “ Πραγματοποιήθηκαν 20 στειρώσεις σε σκυλάκια στη στέγη κερατέας ενώ 3 σκυλάκια στειρώθηκαν από την ζωοφλική ένωση Μεγάρων.
Ευχαριστούμε επίσης την Πέννυ και την παρέα της που προσέφεραν μία στείρωση για τα σκυλάκια της Κερατέας, την Εύη, τον άγνωστο φίλο της Μπεατρίς και την Σοφία για την προσφορά τους για τις στειρώσεις της στέγης. Με τα χρήματά τους στειρώθηκαν άλλα 5 σκυλάκια. Εκ μέρους του happydogsworld, η Κατερίνα και η Θοδώρα προσέφεραν 1 στείρωση θηλυκιάς και 2 αρσενικών.

Επίσης στειρώθηκε 2 θηλυκιές γατούλες και 2 αρσενικές από Πατήσια και επίσης στειρώθηκε και νοσηλεύεται με ψώρα και ουρολοίμωξη ο γεράκος Λίτσος από Νέο Κόσμο.

Υιοθεσίες
Και ΝΑΙ το καλοκαίρι αγαπάμε τα ζωάκια .. το ίδιο ! και να κάποιοι που προέβησαν σε υιοθεσία ενός πρώην αδέσποτου χωρίς να αγχωθούν για τις καλοκαιρινές διακοπές!
Μην ξεχνάτε πως η αγάπη που μοιράζεσαι με ένα ζωάκι, είναι μια πράξη που έλκει ακόμη περισσότερη αγάπη !
Από γατούλες υιοθετήθηκαν η Drusilia, o Jiang , ο Σέμμυ και 2 ακόμα μικράκια.
H Μορφή η μικρή ταρταρουγίτσα που περιέθαλψε η Νιόβη βρήκε σπίτι σε χρόνο ρεκόρ !
Από σκυλάκια το Χαζολοιδη και η Νεφέλη από τη στέγη Κορωπίου, η Βιβή και η Σοκολά από τη στέγη Κερατέας.

Ενώ αίσιο τέλος είχε η ιστορία του Ερμή POINTER που όλοι ανησυχήσατε και ενδιαφερθήκατε για εκείνον, πλέον απολαμβάνει την αγάπη των δικών του σε δικό του σπιτάκι!

Τέλος, ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα των εθελοντών που πραγματοποίησαν φωτογράφιση των ζώων στην στέγη Κερατέας την προηγούμενη Κυριακή.

Εκδηλώσεις

Βρεθήκαμε στο bazaar του ζωωφιλικου συλλόγου Ελευσίνας,
Περάσαμε ένα απόγευμα με συζητήσεις περί ζωοφιλίας, γνωρίσαμε εθελοντές και ανθρώπους που αυτενεργούν για τα ζωάκια της χώρας μας, ξεδιψάσαμε με σπιτικούς χυμούς και αιφνιδιάσαμε περαστικούς με φυλλάδια ...

Στις 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή εκδήλωση του αδεσποτολογίου, όπου έγινε ομιλία για θέματα διαχείρισης των αδέσποτων στις γειτονίες, οργάνωση γάτο-αποικιών και σκύλο-αποικιών σε ελεύθερη κατάσταση μέσα στη πόλη.
Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση που έγινε εδώ καθώς και μια παρουσίαση με μερικές από τις επιτυχημένες υιοθεσίες μας που μας έχουν συγκινήσει πολύ εδώ.

Ήταν μια επιτυχημένη παρουσίαση την οποία σκοπεύουμε να εμπλουτίσουμε και να επαναλάβουμε το χειμώνα σε κλειστό χώρο για μεγαλύτερο ακροατήριο.

Ευχαριστούμε όλους όσους τραβήχτηκαν Παρασκευιάτικο στην εκδήλωση, όσους μαγείρεψαν, σχολίασαν, εργάστηκαν, πρότειναν, έγραψαν, αφισοκόλλησαν παρουσίασαν, φτιάξανε εκρηκτικές μαργαρίτες, όσους μας ενίσχυσαν, ευχαριστούμε τις κοπέλες που συνεισέφεραν στη κάβα.

Πολύ πολύ ευχαριστούμε και τις κοπέλες από τη σκύλο-ομάδα Λάρισας, Ευη και Κατερίνα που ήρθαν από μακριά για την εκδήλωση αλλά και να βάλουν σε πλαίσιο συζήτησης με άλλα σωματεία και φορείς τη μεγάλη πληγή της Λάρισας με το κυνοκομείο Κολαστήριο για πάνω από 400 ζωντανά!
Πλέον είμαστε όλοι ενήμεροι για την εκεί κατάσταση και η αδιαφορία σημαίνει συνενοχή στον καθημερινό βασανισμό ζώων!

Τέλος να ευχαριστήσουμε τη κατάληψη της δημοτικής αγοράς κυψέλης που μας φιλοξένησε για μια ακόμη φορά!

Νεο logo

Σας παρουσιάζουμε τα νέα λογότυπα του αδεσποτολογίου που φιλοτέχνησε η Βιολέτα (ευχαριστούμε πολύ), το παλιό που μας είχε φτιάξει η Ασημίνα το κρατάμε και αυτό για συναισθηματικούς λόγους!


Projects
Πέρα από τη Λάρισα που μας πονάει και μας πληγώνει, η στέγη Σαμαρά, οι γάτες του φλοίσβου (στειρώσεις) και οι γάτες στο Γαλάτσι (στειρώσεις) είναι τα κυρίως θέματα που θα ασχοληθούμε μέχρι και τον Σεπτέμβριο, μαζί με την συνεχή προσπάθεια για βοήθεια στην στέγη Κερατέας και Κορωπίου και τις στειρώσεις και την περίθαλψη όπου χρειάζεται των γατοποικιών σε Νέο Κόσμο και Πατήσια.

Όποιος θα ήθελε να συνδράμει είτε εθελοντικά είτε οικονομικά σε κάποια από τις παραπάνω δράσεις ας επικοινωνήσει μαζί μας στο adespotakia@gmail.com

Γιατί μαζί μπορούμε καλύτερα!

Καλές βουτιές !

Δεν υπάρχουν σχόλια: