Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ!!!



Στις 12/04 έγινε ακόμα μια μεγάλη συνάντηση εθελοντών προκειμένου να ανακουφίσουμε τα αδέσποτα της Ελευσίνας.

Από ό,τι μάθαμε, ο Δήμος Ελευσίνας, τελικά έχει ψηφίσει & εγκρίνει το πρόγραμμα στειρώσεων για τα αδέσποτα για το έτος 2009. Επίσης στο χώρο που έχει διαθέσει για τη περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, με εργάτες & σύρματα επεκτάθηκαν οι χώροι διαμονής. Βέβαια οι συνθήκες δεν είναι οι προβλεπόμενες αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο Δήμος Ελευσίνας είναι ένας από τους ελάχιστους στο ευρύτερο Θριάσιο Πεδίο που έχουν έστω και ένα βασικό πρόγραμμα περίθαλψης αδέσποτων σε συνεργασία πάντα με το Ζωοφιλικο Σύλλογο.

Οι εθελοντές λοιπόν, πήραμε τις τσάπες μας, τα φτυάρια μας, μερικά σακιά τροφής & σπεύσαμε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις συνθήκες διαμονής. Έτσι:
*τακτοποιήσαμε τα σπιτάκια τα οποία είχαν προαγοράσει & αποστείλει εθελοντές επίσης (και είναι τεράστια & καταπληκτικά)
*καθαρίσαμε τους χώρους παραμονής των ζώων & στρώσαμε χαλίκι απαραίτητο για την υγιεινή των ζώων
*ψεκάστηκαν & αποπαρασιτώθηκαν χώροι & ζώα
*ταΐσαμε & βουρτσίσαμε αρκετά σκυλάκια ενώ κάναμε και βολτούλα στα πιο μοναχικά.

Nα ευχαριστήσουμε θερμά
-όλους τους εθελοντές που έδωσαν δυναμικά το παρόν όπως και κάθε φορά Ελενα, Μαρία, Μαριάνα & Δέσποινα, Νίκος,Χριστίνα, Κώστας, Μαργαρίτα, Λευτέρης, Στέλλα,Νατάσα,Χριστίνα,Σίφης,Μαρία, Πηνελόπη & Χρήστος και πολλοί άλλοι

-τη κα Αθανασιάδη Λίλα (πρόεδρο του Ζωοφιλικού Συλλόγου) & την ακούραστη κα Γιώτα. Οι δύο ακούραστες προστάτιδες των αδέσποτων της Ελευσίνας όπου σε καθημερινή βάση ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ δίνουν έναν άνισο αγώνα για να προστατέψουν τους τετράποδους φίλους μας
-τη Μαρία Τ. που αγόρασε λαχνούς 100eur για να ενισχύσει το έργο της Ζωοφιλικής Ελευσίνας
-τη Πένυ Γ. και τους φίλους της που αγόρασαν με μια συνολική προσφορά 105eur κολλάρα αναγνώρισης για τα αδεσποτάκια μας στο Θριάσιο.
-όσους έδωσαν τροφές & κολάρα για να καλυφθούν οι ανάγκες των αδέσποτων .

Αλλη μια εξόρμηση εθελοντών στη Κερατέα στις 26/04/2009.

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ:
Αλέξανδρος,Κάρα,Κώστας,Λευτέρης,Μαριβη,Μίνα,Σίφης,Στέφανος,Χριστίνα.

Με ελάχιστες ώρες δουλειάς καταφέραμε να καθαρίσουμε τους χώρους των ζώων, ταίσαμε & φροντίσαμε τα αδεσποτάκια της στέγης της Κερατέας.

Σημαντική η προσπάθεια και του Σίφη που τον "κλείσαμε" σε ένα κλουβί με τα 2 chow chow από την "εκστρατεία" στα Δερβενοχώρια προκειμένου να κοινωνικοποιήσει το ένα εξ αυτών! Και τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό!!!

****************************
Μη ξεχνάμε ότι οι εξορμήσεις αυτές έχουν πολλαπλούς σκοπούς
α. την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τροφές , φάρμακα, σπιτάκια).
Αυτές οι στέγες έχουν τεράστιες ανάγκες καθώς προστατεύουν πάνω από 100 ζώα και χρειάζονται τη βοήθειά μας. Ενα σακί τροφή, αμπούλες, κολλάρα είναι μερικά από τα είδη που -ανέξοδα για εμάς- μπορούν να ανακουφίσουν τα αδεσποτάκια

β. την εθελοντική εργασία στους χώρους της στέγης.
Η βοήθεια στον ευπρεπισμό της κάθε στέγης είναι ουσιαστική. Η καταγραφή, η καθαριότητα αλλά και η κοινωνικοποίηση των ζώων αποτελούν βασικά "ατού" για το μέλλον των ζώων για να καταφέρουν να βρούν κάποτε ένα σπιτικό.

γ. την ευαισθητοποίηση του κοινού.
Οι εξορμήσεις αυτές έχουν ως στόχο να φέρουν κοντά στα ζώα πολίτες που ψάχνουν ένα τρόπο να βοηθήσουν συστηματικά. Ταυτόχρονο όμως θέτοντας το παράδειγμα ενημερώνουν, προβληματίζουν και κινητοποιούν την ελληνική κοινωνία που έχει άγνοια στο θέμα διαχείρισης των ζώων συντροφιάς.
Ελπίζουμε να σας δούμε λοιπόν σύντομα σε μια από τις επερχόμενες εξορμήσεις μας!

posted by Electra

Εμείς να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στην Χριστίνα που αντέχει να οργανώνει αυτές τις εξορμήσεις!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: