Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Συνάvτηση στο Υπουργείο για την απαγόρευση των τσίρκων

Συνάντηση 184 σωματείων με τον Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σωτήριο Χατζηγάκη σχετικά με την απαγόρευση των τσίρκων με ζώα στην Ελλάδα


Την Τρίτη 21 Απριλίου 2009 το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων (G.A.W.F.) εκπροσωπούμενο από την Ευγενία Ματαράγκα, Υπεύθυνη Εκστρατειών και το Δικαίωμα Ζωής , εκπροσωπούμενο από την Όλγα Κήκου, Κοινωνιολόγο και μέλος των Οικολόγων-Πράσινων είχαν μια πολλή καρποφόρα συνάντηση με τον Υπουργό κ. Χατζηγάκη σχετικά με την προώθηση του προσχεδίου νόμου για τα τσίρκο όπου έχει κατατεθεί από το G.A.W.F. στο Υπουργείο από το Νοέμβριο του 2007. Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μια ώρα, εκτέθηκαν τα φιλοζωικά προβλήματα και η μεσαιωνική ατμόσφαιρα κακοποίησης των ζώων που υφίστανται στα τσίρκο και αναφέρθηκαν οι άλλες Ευρωπαϊκές και μη χώρες που έχουν ήδη προχωρήσει σε απαγόρευση ζώων στα τσίρκο.

Το προσχέδιο υποστηρίζεται από όλους τους φιλόζωους της χώρας, φιλοζωικά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά σωματεία. Ο κύριος Υπουργός και οι σύμβουλοί του μας διαβεβαίωσαν ότι σύντομα και η δική μας χώρα θα περιλαμβάνεται στις πολιτισμένες χώρες όπου θα την επισκέπτονται τσίρκο χωρίς ζώα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ.Υπουργό και τους συμβούλους του για την θερμή υποδοχή, τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν τα πολύ σοβαρά φιλοζωικά θέματα από τα οποία μαστίζεται η Ελλάδα καθώς και για τη πολλή θετική ανταπόκριση.

Ευγενία Ματαράγκα
Όλγα Κήκου

Δεν υπάρχουν σχόλια: