Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Υιοθετήθηκε η Νίνα!

Θα αναρωτιόταν κανείς γιατί αυτό αποτελεί σημαντικό νέο...
Αλλά αν κάποιος γνώριζε την Νίνα θα καταλάβαινε.
Η Νίνα βρέθηκε από μια εθελόντρια σε επαγγελματικό της ραντεβού πριν μερικά χρόνια να ψυχορραγεί ανάμεσα σε πολλές άλλες ήδη πεθαμένες γάτες. Είχε πέσει φόλα και κανείς δεν έδειχνε το παραμικρό ενδιαφέρον...
Η Νίνα μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο, όπου έγιναν πραγματικά μια μεγάλη προσπάθεια να σωθεί η ζωή της. Ήταν σε κώμα και τα πράγματα δεν έδειχναν αισιόδοξα. Με την συνηθισμένη ευαισθησία της όμως η κτηνίατρός μας έμενε από πάνω της όλο το 24ωρο, μαζί και με την Ισμίνη που τη βρήκε.
Και το ζωάκι σιγά σιγά συνήλθε.
Παρόλα αυτά το δηλητήριο ήδη είχε πειράξει το νευρικό της σύστημα. Η Νίνα δεν ήξερε ούτε να φάει μόνη της. Έπρεπε όλα να τα μάθει από την αρχή. Μέχρι τότε, τάισμα με τη σύριγγα...
Η Νίνα συνήλθε, έμαθε να τρώει μονη της, να πηγαίνει στην άμμο της, να γουργουρίζει αμα τη χαιδεύεις. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν ήταν απόλυτα φυσιολογική. Μπορούσες εύκολα να καταλάβεις ότι είναι "διαφορετική", λίγο παραπάνω χαζούλα ακόμα και από την πιο ηλίθια γάτα που μπορεί να έχεις συναντήσει. Αλλά παρόλα αυτά με τον τρόπο της λίγο ζεν.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Νίνα ξεκίνησε επιληπτικές κρίσεις. Όχι πάρα πολύ σοβαρές, αλλά αν δεν έπαιρνε το χάπι της καθημερινά θα ταλαιπωρούταν από αυτό.
Φυσικά ούτε μας πέρασε από το μυαλό η υιοθεσία ενός τέτοιου ζώου...
Οπότε η Νίνα παρέμεινε μόνιμα φιλοξενούμενη. Μαζί με τουλάχιστον άλλες 10 γάτες που έρχονταν και έφευγαν. Ποτέ οι ίδιες. Μόνο η Νίνα έμενε σταθερή. Ένα αξιαγάπητο ήσυχο πλασματάκι, λίγο ιδιαίτερο φυσικά, αλλά χωρίς να δημιουργεί προβλήματα.

Μέχρι που το αναπάντεχο συνέβη: Σε μια τυχαία συζήτηση για ένα άλλο ζωάκι με επιληπτικές κρίσεις, μια καταπληκτική κοπέλα με ευαισθησία σε ζωάκια με ειδικές ανάγκες μας είπε ότι είχε επιληπτικό χάσκυ αρκετά χρόνια και ξέρει να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση με εναλλακτικούς τρόπους. Θίξαμε τότε την περίπτωση της Νίνας και, αφού το σκέφτηκε κάποιες ημέρες, μας ζήτησε αν μπορεί να την υιοθετήσει.
Σχεδόν 3 χρόνια μετά λοιπόν η Νίνα θα πήγαινε στο δικό της σπίτι!!

Νινάκι έχεις την αγάπη μας και τις ευχές μας για μια ευτυχισμένηζωή στο καινούριο σου σπίτι!