Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Καταγγελία για συστηματικό διωγμό αδέσποτων γατιών από τον Δήμο Αθηναίων στο Παγκράτι (αναδημοσιεύση)

Στο Παγκράτι, στη διασταύρωση Εριφύλλης και Αριστάρχου, υπάρχει παρκάκι του Δήμου Αθηναίων με ελεύθερη πρόσβαση, στο χώρο του οποίου ομάδα φιλοζώων, ανάμεσά τους και εμείς, ταϊζουμε και φροντίζουμε τις αδέσποτες γάτες εδώ και 30 χρόνια, χωρίς εξ αυτού να δημιουργούνται προβλήματα. Στο παρκάκι αυτό έκτασης περίπου ενός στρέμματος βρίσκουν καταφύγιο οι γάτες της περιοχής. Ο αριθμός τους διατηρείται περιορισμένος γύρω στα 10 γατιά, λόγω των τακτικών στειρώσεων που κάνουμε στα θηλυκά κυρίως, αλλά και στα αρσενικά ζώα.

Όμως, εδώ και ενάμισυ μήνα ο Δήμος Αθηναίων, ίσως μετά από καταγγελία αγνώστου για δήθεν ρύπανση του χώρου από τις γάτες, φροντίζει σε καθημερινή βάση με τα συνεργεία καθαριότητας, παρουσία ακόμη και δημοτικής αστυνομίας, να πετάει όχι μόνο το φαγητό αλλά και το νερό που βάζουμε για τα ζώα που συχνάζουν εκεί, καθώς και ένα δυό χαρτόκουτα που διατηρούμε ανάμεσα στους θάμνους ανανεώνοντάς τα τακτικά, για να προφυλάσσονται τα γατιά από το κρύο και τη βροχή.

Στο πάρκο αυτό, παρόλο που βρίσκεται απέναντι από Δημοτικό Σχολείο και μόλις 100 μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, δεν συχνάζουν επισκέπτες, αφενός λόγω της ιδιόμορφης κατασκευής του χώρου (κατωφερές και με πυκνή βλάστηση θάμνων και δένδρων) και αφετέρου λόγω του ελλιπούς φωτισμού και της κακής κατάστασης που έχουν από χρόνια περιέλθει τα δύο τρία παγκάκια του (βρώμικα και σκουριασμένα).
Οι μόνοι τακτικοί θαμώνες του είναι οι χρήστες και οι διακινητές ναρκωτικών (ο χώρος παρόλο που καθαρίζεται είναι γεμάτος σύρριγγες). Αυτά όμως δεν προβληματίζουν ούτε τη δημοτική αστυνομία ούτε τα συνεργεία του δήμου, που δηλώνουν αναρμόδιοι. Προφανώς μόνη τους αρμοδιότητα επί του πάρκου θεωρούν ότι είναι:
η καθημερινή παρενόχληση της φροντίδας και ο διωγμός των αδέσποτων ζώων.

ΝΤΡΟΠΗ ΠΙΑ! Ζητάμε την παρέμβαση των φιλοζωικών συλλόγων για να σταματήσει αυτός ο συστηματικός διωγμός που άρχισε τελευταία από τον Δήμο Αθηναίων κατά των αδέσποτων ζώων της περιοχής.

Για την ομάδα φιλοζώων: Μαρία Πέτρου - Τάσος Αντωνιάδης - Ηλέκτρα Πλατσή - 27/01/2012.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το πόσο προκατάληψη και μίσος υπάρχεο για τις γάτες φαίνεται εδώ, πού ο Δήμος Αθηναίων στο πρόγραμμα γιά τα αδέσποτα ΔΕΝ πρέχει περίθαλψη και φροντίδα στις γάτες, παρά ΜΟΝΟ αν το αδέσποτο ειναι σκυλος!!!!!!!!!!!!!!!

dru είπε...

Δεν πρόκειται για προκατάληψη αλλά για την μέχρι πρόσφατα ισχύουσα νομοθεσία (3170) που δεν προέβλεπε την διαχείριση των γατών από τους μήνες αλλά μόνο των σκύλων.
Πλέον με τον νέο νόμο όμως θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται και οι γάτες.
Για το θέμα του πάρκου στο Παγκράτι, τοποθετήθηκε απο το Δήμο ποτίστρα για τα αδέσποτα.

Ανώνυμος είπε...

Τότε ειναι προκαταληψη της Πολιτείας, αφου έχουν περιθάλψει 4000 αδέσποτους σκύλους και καμία αδέσποτη γάτα, ενω είναι πολλαπλάσια περισσότερες σαν αδέσποτα.

Ανώνυμος είπε...

Ρατσισμός υπάρχει παντού από την Πολιτεία.
Φυσικά θα υπάρχει και στα ζώα.
Οι σκύλοι, δεν είναι μόνο πιο αγαπητοί και δημοφιλείς, αλλά φέρνουν και πιο εύκολα .... ψήφους.
Λογική συμπεριφορά για την ελληνική Πολιτεία.