Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ από τον Φιλοζωικό Χανίων

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
«Η Προστασία των ζώων»
(Αρ. έγκρ. πρωτ: 105/30-03-07)



ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

Ο σύλλογός μας σκέπτεται να εκδίδει εβδομαδιαίο δελτίο κακοποιήσεων ζώων στο νομό μας.
Νομίζουμε ότι είναι αρκετά πρωτότυπη σκέψη και προτείνουμε να γίνει ειδική στήλη στον τοπικό και ηλεκτρονικό τύπο!!!!!
Στην στήλη αυτή θα συμμετέχουν με τα δικά τους περιστατικά όλοι οι φιλοζωικοί σύλλογοι Χανίων.
Ελπίζουμε να γίνει αποδεκτή από της Διεύθυνση της εφημερίδας σας η πρότασή μας αυτή.

Έτσι την εβδομάδα που μας πέρασε ο σύλλογός μας ενημερώθηκε και ασχολήθηκε με τα παρακάτω περιστατικά κακοποιήσεων.
1. Πενηντάχρονη γυναίκα στην περιοχή Αη Γιάννη κυνικά παραδέχτηκε, ότι τοποθετεί φόλες στην περιοχή γύρω από το σπίτι της. Πρόσφατα δολοφονήθηκαν 10 περίπου ζώα συντροφιάς. Η εν λόγω « κυρία» σύμφωνα με τους μάρτυρες χρησιμοποιεί και την μέθοδο του πνιγμού για την δολοφονία αδέσποτων ζώων.
Έγινε μήνυση συνελήφθη και θα εκδικαστεί.
Την επομένη της σύλληψής της προέβη σε απειλές κατά των μαρτύρων με φράσεις « θα σας φτιάξω εγώ»
Από τον σύλλογό μας έγινε δεύτερη καταγγελία και έπεται η συνέχεια.

2.Ενημερωθήκαμε για ένα σκυλάκι ιδιόκτητο στην περιοχή Αρώνι, το οποίο ήταν σε κωματώδη κατάσταση.
Πήραμε το σκυλάκι, το οποίο , από εγκληματική αμέλεια του ιδιοκτήτη, είχε γεμίσει παντού τσιμπούρια – δεν υπήρχε μέρος του σώματός του χωρίς τσιμπούρια- υπέστη εγκεφαλική βλάβη, νοσηλεύτηκε σε τοπικό κτηνίατρο, έγιναν τα πάντα, το σκυλάκι δεν συνήλθε και ο γιατρός αποφάσισε να γίνει ευθανασία.
Συντάσσεται εκ μέρους μας μήνυση κατά της ιδιοκτήτριας.

3.80χρονος είχε δέσει πίσω από το αυτοκίνητό του κλουβιά συρμάτινα μέσα στα οποία είχε πάνω από 20 κουνέλια.
Διήνυσε μια απόσταση 5 περίπου χιλιομέτρων με τα πόδια των κουνελιών να τρίβονται στην καυτή άσφαλτο, αίμα πλημμύριζε τον δρόμο, αλλά αυτός συνέχιζε.
Το μαρτύριο των ζώων σταμάτησε περαστική πολίτης, η οποία τον σταμάτησε , κάλεσε την αστυνομία, ειδοποίησε τον σύλλογο που έσπευσε στο χώρο , που μεταφέρθηκαν τα κουνέλια, ο 80χρονος άρχισε να παρακαλά να μη του κάνουμε μήνυση, τα κουνέλια ήταν σε τραγική κατάσταση πληγιασμένα παντού και σε κατάσταση σοκ.
Αρκετά δεν άντεξαν.
Ετοιμάζεται η μήνυσή του.

Νεαρός οδηγός μέσα στην πόλη των Χανίων αντελήφθη κατά την οδήγησή του ένα γατάκι φοβισμένο να προσπαθεί να διασχίσει τον δρόμο.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες παρισταμένων ο οδηγός έκανε συνειδητά ελιγμούς για να σκοτώσει το γατάκι, το πάτησε , το σκότωσε και στην συνέχεια εξαφανίστηκε.
Οι μάρτυρες πήραν τα στοιχεία του αυτοκινήτου του και ήδη του έχουμε υποβάλλει μήνυση.

Δημοσιογράφοι του ηλεκτρονικού blog zougla.gr κάνοντας διακοπές στα Χανιά, αντελήφθησαν στην Κυανή Ακτή Καλυβών, σε ένα συρμάτινο κλουβί πολύ μικρών διαστάσεων, δύο μεγαλόσωμα σκυλιά , χάσκυ το ένα και Βελγικό λυκόσκυλο κατά πάσα δυνατότητα το άλλο ,να βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση- το χάσκυ σχεδόν λιπόθυμο, από τον καύσωνα.
Επισκεφτήκαμε τον ιδιοκτήτη τους, προσπαθήσαμε να τον πείσουμε να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης- βρίσκονται μόνιμα μέσα σε αυτό το κλουβί και μέσα στον ήλιο, αρνήθηκε και ήδη έχει επιληφθεί η εισαγγελική αρχή και αναμένονται δικαστικές εξελίξεις.

Καταγγελίες τουριστών για τις περιοχές Σάσσαλο Χρυσοσκαλίτισα , Παλιόχωρα, Θέρισσο, Κεραμιά Σηρικάρι Κισσόμου παντού ποιμενικά σκυλιά δεμένα μέσα στον καυτό ήλιο , χωρίς ή με πολύ βρώμικο νερό, βαρέλια κλπ.
Σαν σύλλογος θα προσπαθούμε για τα ζώα αυτά μέχρι να σταματήσει αυτό το ρεζιλίκι και αυτή η κακομεταχείριση ζώων.
ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ
Κύριε Πρόεδρε των κτηνοτρόφων, εκτός από τα οικονομικά σας αιτήματα- που καλά κάνετε και τα διεκδικείτε- μήπως θα έπρεπε σαν Έλληνες πολίτες - μιας πρώην υπερήφανης και ένδοξης για το παρελθόν της χώρας - να σας απασχολήσει, ευαισθητοποιήσει και ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ αυτή η κατάσταση?
Τι πιο απλό από να κάνετε μια Γενική Συνέλευση του συλλόγου σας , να θέσετε το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις, να συζητήσετε την τεράστια δυσφήμηση που προκαλείτε στην χώρα μας και την Κρήτη και να αποφασίσετε, ναι σωστά το λέμε, να αποφασίσετε να κάνετε τα πάντα ώστε να καταργήσουν οι συνάδελφοί σας τα βαρέλια της ντροπής, τα άστεγα, μέσα στον τώρα καύσωνα και μέσα στην παγωνιά τον χειμώνα ποιμενικά τους σκυλιά ?
Δεν γίνετε μόνο να ζητάμε, μόνο να καταγγέλλουμε τις κυβερνήσεις για τα οικονομικά μας αιτήματα και από την άλλη να γινόμαστε αίτιοι οικονομικής αφαίμαξης του τόπου , χρόνια τώρα, λόγω της συμπεριφοράς μας απέναντι στα ζώα.
Χιλιάδες τουρίστες έρχονται και δεν ξανάρχονται στο νησί μας.
Αυτό δεν σας απασχολεί καθόλου ?
Στο Θέρισσο μέχρι και μια βδομάδα διαρκεί πολλές φορές το μαρτύριο της δίψας των δεμένων σκύλων σας.4 λίτρα νερό κατανάλωσε ένα παρατημένο μέσα στο φαράγγι σκυλί, όταν 12 η ώρα τα μεσάνυχτα πήγαμε σαν σύλλογος να δώσουμε νερό στο σκυλί.

Ξέρετε, εκτός από την « αξία» του χρήματος η ζωή έχει και άλλες αξίες.
Μήπως και σεις , όπως και όλοι πρέπει να τις ανασύρουμε από τα έγκατα της μνήμης και της συνείδησής μας ?

Περιοχή Μηλιά, στην Κίσσαμο. Νεαρή ελληνίδα φοιτήτρια αντιλαμβάνεται σε ερημικό δρόμο, να περιφέρεται σερνόμενο από την μεγάλη αδυναμία ένα σκυλί τύπου μπόξερ. Ένα σκελετωμένο σκυλί, που κάποιος ασυνείδητος εγκατέλειψε.
Το σκυλάκι δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες και περιθάλπεται μέχρι να βρεθεί οικογένεια να το υιοθετήσει.

Περιοχή Αγ. Σαράντα Νεροκούρου. Κάτω από την γέφυρα βρίσκεται τραυματισμένο και τυφλό ένα κυνηγόσκυλο, για τρεις ολόκληρες ημέρες.
Πυροβολημένο στα μάτια.
Αυτοκίνητα και άνθρωποι το προσπερνούν μολονότι βλέπουν ότι το σκυλί είναι στην άκρη του δρόμου και δείχνει ότι είναι ζωντανό.
Μάλλον έπαψε να προσφέρει « τις κυνηγετικές υπηρεσίες του» , το πυροβόλησαν και το άφησαν τυφλό.
Το σκυλάκι περιθάλπεται και αναζητούμε οικογένεια να το αγαπήσει και υιοθετήσει.

Περιοχή Γαλατά. Μέσα στο συρμάτινο 2Χ2 κλουβί- φυλακή του, απ΄ όπου δεν μπορεί να φύγει το ζώο, παρ΄όλα αυτά είναι αλυσοδεμένο με ένα μέτρο αλυσίδα, υπάρχει ένα σκυλί.
Μέσα στα κόπρανα, τις μύγες, με τα αυτιά του μέσα στο αίμα από τα τσιμπούρια και τις μύγες, με δερματικά προβλήματα σε όλο του σχεδόν το σώμα. Γιατρός ο ιδιοκτήτης του.
Γίνονται οι σχετικές ενέργειες μέσω εισαγγελέα.


Ξημερώματα Σαββάτου, στον Αη Γιάννη γίνεται περισυλλογή σκουπιδιών. Πάνω στον κάδο η γνωστή κούτα με 5 γατάκια μέσα 1,5 μηνών περίπου. Το περιστατικό μας διηγείται φίλος του συλλόγου μας , που έτυχε να περνά εκείνη την ώρα από εκεί. Ο υπάλληλος του Δήμου – και μπράβο του- δεν ρίχνει την κούτα να αλεστούν ζωντανά τα γατάκια στο μηχάνημα του απορριμματοφόρου. Την ανοίγει και αυτά φεύγουν έντρομα προς κάθε κατεύθυνση. Ίσως σωθούν, ίσως όχι.
Πάντως δεν θα κομματιαστούν ζωντανά. Όπως γίνεται άλλες φορές.
Αυτά για την βδομάδα που μας πέρασε.
Ξεχάσαμε να αναφέρουμε και τα περιστατικά φόλας, αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων. Πανω από 30 αυτή την εβδομάδα.
Ιδιοκτήτης δηλητηριασμένου ζώου έκανε μήνυση στον άνθρωπο που το δολοφόνησε. Ζήτησε και την σύλληψή του λόγω αυτόφωρου. Έλλειπε όμως από το σπίτι του.
Γύρισε 5 λεπτά μετά τις 12 την νύχτα, που έληξε το αυτόφωρο.
Τυχαίο ?

Στα περιστατικά αυτά κακοποίησης δεν συγκαταλέγονται αυτά των υπολοίπων συλλόγων.
Αλλιώς η λίστα θα ήταν πολύ μεγαλύτερη

Για όλα αυτά τα ζώα, τις ανάγκες περίθαλψης, τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, την σίτιση κλπ η Πολιτεία δίνει ψίχουλα. Τροφή για να τραφούν τα 600 ζώα των καταφυγίων μόνο για 20 ημέρες όλες και όλες το χρόνο.
Το Σαββατοκύριακο ο σύλλογός μας πραγματοποιεί παζάρι στο ενετικό λιμάνι, δίπλα από το Γυαλί Τζαμί.
Όποιος μπορεί ας περάσει να ενισχύσει οικονομικά το σύλλογό μας. για τις τεράστιες ανάγκες του
Ήδη χρωστάμε 15.000 στους κτηνιάτρους.
Και αυτοί που θα έπρεπε να πληρώσουν- οι Δήμοι- κωφεύουν.

Λόγω των επικείμενων δημοτικών εκλογών μας τάζουν « εργα και ημέρες» , αν εκλεγούν.
Δηλαδή κατά το κοινό μας κοροϊδεύουν.
Και επειδή διαδίδεται , ότι μέλη του συλλόγου μας θα κατέβουν υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές, απαντάμε , ότι κάτι τέτοιο δεν αληθεύει.
Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε.

Για τον
Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων
Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Μπομπολάκη Αναστασία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χτες το απόγευμα ανακαλύψαμε στα σκουπίδια της γειτονιάς μας έναν νεκρό σκύλο. Ο κάτοχος του σκύλου όταν ερωτήθηκε εαν γνωρίζει ότι ο σκύλος του είναι στα σκουπίδια απάντησε απλά ότι ίσως τον πάτησε κάποιο αμάξι και ότι ο ίδιος έλειπε 2 μέρες και δεν έκανε καν την κίνηση να σηκωθεί από τον καναπέ του. Ο σκύλος, γένους θηλυκού είχε επίσης κουτάβια, τα οποία είχαν εξαφανιστεί κατά έναν περίεργο τρόπο. Ο κάτοχος ξαναρωτήθηκε που είναι τα κουτάβια και με την ίδια απαθή έκφραση στο πρόσωπό του είπε πως τα έδωσε..(όποιος θέλει να εθελοτυφλεί ας το πιστέψει).
Μακάρι να έπαιρναν δραστικά μέτρα στην Ελλάδα όπως συμβαίνει και στο εξωτερικό.
Εγώ προσωπικά έχω δει ανθρώπους να πεθαίνουν στα νοσοκομεία, ανθρώπους νέους, αλλά όχι με αυτό τον μακάβριο τρόπο..Μόλις έμαθα τι συναίβει πήγα να δω, αλλα δεν τόλμησα να πλησιάσω περισσότερο στον κάδο,παρά σταμάτησα όταν είδα το ποδαράκι του σκύλου.
Είναι παράλογο να έχει κανείς μετά από ένα τέτοιο συμβάν τόσο πολύ θυμό και αγανάκτηση?
Μακάρι να μπορούσα να κάνω κάτι περισσότερο..
Ευχαριστώ, ανώνυμη.