Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΑ ΜΙΝΚ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Παραθέτουμε εδώ την επιστολή της ομάδας απελευθέρωσης όπως κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.
Γράφτηκαν πολλά αλλά και μόνο ως συμβολική πράξη να το εκλάβει κανείς αξίζει τη συμπαράσταση και όχι την κατακραυγή μας.


Τα ξημερώματα της Δευτέρας 10 Αυγούστου απελευθερώσαμε περισσότερα από 6000 μινκ από δύο εκτροφεία 3 χιλιόμετρα από την Εράτυρα του νομού Κοζάνης.

Στο πρώτο εκτροφείο ανοίξαμε μερικές εκατοντάδες κλουβιά και αφήσαμε τα μινκ να περιφέρονται στον χώρο του εκτροφείου. Από ότι είδατε το κοπάδι σκυλιών που έχετε να φυλάει το εκτροφείο δεν ήταν εμπόδιο για μας. Μπήκαμε και βγήκαμε με χαρακτηριστική ευκολία. Πληροφορηθήκαμε ακόμη πως ένας αριθμός ζώων κατάφερε να περάσει τον εξωτερικό φράχτη και αυτό ήταν ευχάριστο νέο.

Στο δεύτερο εκτροφείο η δράση μας δεν είχε τον ίδιο χαρακτήρα και ήταν ισοπεδωτική. Εισβάλαμε στο εκτροφείο, ανοίξαμε ΟΛΑ τα κλουβιά (περίπου 2000) και μετά ανοίξαμε την εξωτερική πόρτα του εκτροφείου, καταρρίπτοντας και το τελευταίο εμπόδιο ανάμεσα στα φυλακισμένα ζώα και την ελευθερία. Επίσης καταστρέψαμε με φωτιά τα όργανα με τα οποία ο εκτροφέας επιτελεί το μακάβριο έργο του γδαρσίματος. Για αυτούς που θα βιαστούν να μας καταλογίσουν το ενδεχόμενο εξάπλωσης πυρκαγιάς λέμε πως η φωτιά ήταν μικρής ισχύος και κάτω από την πλήρη εποπτεία μας. Όταν η φωτιά δεν έσβησε από μόνη της μετά από 10 λεπτά την σβήσαμε οι ίδιοι και στην συνέχεια αποχωρήσαμε.

Ο εκτροφέας θα παρατήρησε όμως και κάτι ακόμα, πως είχαμε γεμίσει δηλαδή το εκτροφείο με βενζίνη. Ρίξαμε βενζίνη στο όχημα με το οποίο τροφοδοτεί τα έγκλειστα ζώα, μέσα σ ένα τροχόσπιτο που υπάρχει στο χώρο του εκτροφείου και μέσα σ έναν άλλο κλειστό χώρο επίσης. Φυσικά, δεν "ξεχάσαμε" να βάλουμε φωτιά. Μπορούσαμε να κάνουμε το μέρος παρανάλωμα. Δεν το κάναμε όμως και αυτό θέλουμε να θεωρηθεί δείγμα καλής διάθεσης από τη μεριά μας. Ακόμα, να σημειωθεί πως δεν πειράξαμε ΚΑΝΕΝΑ από τα προσωπικά του αντικείμενα του κ. Μηγιάκα που βρήκαμε μέσα στο εκτροφείο, όπως δε πειράξαμε ΟΥΤΕ τα ρούχα, ΟΥΤΕ τα ηλεκτρικά εργαλεία του. Όλα αυτά δεν έγιναν καθόλου τυχαία και από ότι είναι φανερό μπορούσαμε να ανεβάσουμε τη ζημιά της εισβολής μας κατά πολλές χιλιάδες ευρώ, αλλά δε το κάναμε. Ζητάμε ως αντάλλαγμα στην καλή μας πρόθεση την διακοπή της λειτουργίας του εκτροφείου. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιστρέψουμε για να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Το θέμα φυσικά δεν είναι προσωπικό και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ληφθεί ως τέτοιο, είναι απλά μέρος της ευρύτερης δράσης μας και τίποτα παραπάνω.
Σημείωση: Όταν μπήκαμε στο χώρο του εκτροφείου αντικρίσαμε μια εικόνα που δεν είχαμε δει στις παρακολουθήσεις. Η ξαπλώστρα τοποθετημένη με θέα στο σημείο δολοφονίας των μινκ είναι ΤΟ ΠΙΟ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΜΑ που έχουμε αντικρίσει ποτέ στη ζωή μας. Να τονίσουμε πως δεν πιστεύουμε πως αυτό είναι ένα μεμονωμένο σημάδι διαστροφής του κ. Μηγιάκα, αλλά ένα δείγμα πολιτισμού που χαρακτηρίζει οποιονδήποτε ασχολείται με αυτό το αποκρουστικό επάγγελμα.

Εδώ να αναφέρουμε πως ο άξονας της Εγνατίας απέχει δέκα χιλιόμετρα από τα εκτροφεία. Ο επαρχιακός δρόμος που συνδέει την Εγνατία με την Εράτυρα απέχει 300 μέτρα από τα εκτροφεία και είναι δρόμος χαμηλής κυκλοφορίας ενώ ο αυτοκινητόδρομος που οδηγεί στο Άργος Ορεστικό τοπογραφικά επηρεάζει ελάχιστα τα δεκάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα άγριας βλάστησης που περιβάλλουν τα εκτροφεία γιαυτό και αποφασίσαμε την απελευθέρωση ενός τόσο μεγάλου αριθμού μινκ αφού το περιβάλλον είναι ιδανικό.

Να αναφέρουμε ακόμη πως και στα δυο εκτροφεία που εισβάλαμε οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής τηρούνται. Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή από το εκτροφείο του κ. Παπαχαρίση που ήταν ο προηγούμενος στόχος μας το οποίο είναι ένας τεράστιος βόθρος, αποτελεί εστία μόλυνσης, και συνεχίζει την λειτουργία του ανενόχλητα. Αυτό δε σημαίνει φυσικά πως οι τελευταίοι μας στόχοι παύουν να είναι κολαστήρια που επιβάλλεται το κλείσιμο τους.

Πολλά και διάφορα ειπώθηκαν για την προηγούμενη ενέργεια μας στη Σιάτιστα τον Δεκέμβρη και με περίσσεια άνεση. Παρόμοια πράγματα ειπώθηκαν και τώρα. Διαβάσαμε για άτυχους εκτροφείς, για ανόητους ακτιβιστές, για ακτιβιστές σε εισαγωγικά, για φιλόζωους σε εισαγωγικά, για τρομοκράτες κλπ. Μας αποκάλεσαν ακόμα και κρεατοφάγους. Διαβάσαμε στήλες γεμάτες αγωνία, για το "τι θα απογίνουν τα ζώα;", για τα "καημένα ζωάκια που θα πεθαίνουν από την πείνα", ενώ άλλοι ακόμα αναρωτιούνται: "δε σκέφτηκαν οι ασυνείδητοι ότι θα τα χτυπήσουν αυτοκίνητα;"Δυστυχώς η πέννα των καθοδηγούμενων δημοσιογραφίσκων δε ξεχειλίζει από μελάνι αλλά από ηλιθιότητα και υποκρισία. Ξαφνικά νοιαστήκατε όλοι για το τι θα απογίνουν τα ζώα αφού απελευθερώθηκαν. Ποια θα ήταν η μοίρα τους όμως αν δεν απελευθερώνονταν δεν είδαμε να ενδιαφέρει κανέναν. Κάθε τελεολογικό κέντρο ζωής έχει το δικό του καλό, έλεγε ο Tέιλορ. Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, έλεγε ο Βελεστινλής. Ο συνδυασμός αυτών των δύο ρητών ως απάντηση σε όλους αυτούς που βρήκαν ένα σωρό ανόητες κατηγορίες να μας προσάψουν για τη δράση μας. Πιστεύουμε ακράδαντα πως κάθε θάνατος σε καθεστώς ελευθερίας είναι προτιμότερος από το θάνατο στα χέρια ενός γουναρά. Και φυσικά η οικονομική ζημιά των εκτροφείων παραμένει κεντρική επιδίωξη.

Μας κατηγόρησαν επίσης για καταστροφή του περιβάλλοντος από την επιρροή των μινκ στο τοπικό οικοσύστημα. Αρχικά ας μας πουν οι κράχτες μας τι ακριβώς υποβαθμίστηκε και τι ζημιές προκλήθηκαν. Το ότι "τα μινκ έφαγαν τις πέρδικες και οι κυνηγοί θα πρέπει να ξεχάσουν το κυνήγι πέρδικας για τα επόμενα χρόνια!" καταλαβαίνετε πως δεν είναι κάτι που μπορούμε να το λάβουμε υπόψιν σαν κάτι το αρνητικό. Επίσης το ότι τα μινκ "έφαγαν κότες από κοτέτσια", οι οποίες κότες προορίζονταν να σφαγιαστούν με σκοπό τη βρώση από τους "ιδιοκτήτες" τους, πάλι δε μπορούμε να το λάβουμε αρνητικά. Ίσως η ελληνική ύπαιθρος να μην είναι ο κατάλληλος χώρος υποδοχής των αμερικάνικων μινκ, αλλά εξίσου ακατάλληλα είναι και τα κλουβιά των εκτροφείων του θανάτου.

Μερικά χιλιόμετρα πάνω από τα εκτροφεία μινκ λειτουργεί τα εργοστάσια λιγνίτη της ΔΕΗ. Ο εκεί σταθμός είναι και επισήμως πλέον ο πιο ρυπογόνος στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή ένας στους τρεις κατοίκους πεθαίνουν από καρκίνο. Πηγαίνετε λοιπόν στους κατοίκους τους Ρυακίου και του Αγίου Δημητρίου να μιλήσετε για καταστροφή του περιβάλλοντος και σταματήστε να προπαγανδίζετε κατά της δράσης μας γελοίοι υποκριτές που ξαφνικά σας έπιασε περιβαλλοντικό ενδιαφέρον. Αν και η θέση σας για τα εργοστάσια είναι λίγο πολύ γνωστή. Προσφέρουν θέσεις εργασίας τα καρκινογόνα εργοστάσια άρα είναι ευπρόσδεκτα, σωστά; Ακριβώς το ίδιο επιχείρημα με τη βιομηχανία του θανάτου, τη βιομηχανία της γούνας. Αλλά εμάς το παιχνίδι "Όποιος έχει τα περισσότερα όταν πεθάνει, κερδίζει!", αυτή η μανία για κέδρος, αυτή η διαστρέβλωση της ανθρώπινης φύσης από το κεφάλαιο μας βρίσκει εξολοκλήρου αντίθετους και θα την πολεμούμε με κάθε τρόπο, πόσο μάλλον όταν αυτό το παιχνίδι βασίζεται στο αίμα και τη δολοφονία χιλιάδων αθώων ψυχών. Γιατί κανένα ζώο δεν είναι εμπόρευμα.

Και για να κλείσουμε αυτό το θέμα επιστρέφουμε όλες τις κατηγορίες περί καταστροφής του περιβάλλοντος στους κατήγορους μας: Τα μπιφτέκια σας είναι πολύ πιο βλαβερά στον Πλανήτη από ότι η απελευθέρωση εκατομμυρίων μινκ σε ξένα οικοσυστήματα. Και αυτό δεν είναι εικασία αλλά γεγονός. Ο ακρεοφάγος υμών πρώτος το λίθο βαλέτω λοιπόν.

Φυσικά δε μπορούμε να μην αναφερθούμε και στην εξαιρετική στήλη που είχαμε την τιμή να μας αφιερώσουν οι κυνηγοί στο ένθετο "Έθνος - Κυνήγι" τον περασμένο Φλεβάρη. Αυτοί οι κυνηγοί... Μόλις δέχτηκαν επίθεση οι γουναράδες σπεύσατε αμέσως να τους υπερασπιστείτε. Αυτό δε προκαλεί εντύπωση σε κανέναν φυσικά καθώς τόσα πολλά σας ενώνουν μα τόσα λίγα σας χωρίζουν. Τους χαρακτηρισμούς των "ζωόφιλων" σας τους επιστρέφουμε. Με τη συμπεριφορά σας τόσο στα αιχμάλωτα σκυλιά σας όσο και στην άγρια πανίδα, έχετε κερδίσει επάξια αυτό το χαρακτηρισμό. Σας επιστρέφουμε και το χαρακτηρισμό "οικολόγοι". Πάρτε και τις οικολογικές επιδοτήσεις του Κιλτίδη και βάλτε τις εκεί που ξέρετε. Ακούστηκε άσχημα αυτό; Μα απλά λέμε ότι λένε δέκα εκατομμύρια Έλληνες πολίτες. Το δικό σας σινάφι έχει εξαφανίσει από την ελληνική ύπαιθρο το λύκο, το τσακάλι, το λύγκα και ένα σωρό άλλα ζώα, εξαφανίζει τώρα και τις αρκούδες, κατακρεουργεί χιλιάδες ζώα κάθε χρόνο, έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στη φύση και όλα αυτά για... διασκέδαση(!!!) και έχετε και από πάνω το θράσος εσείς να κρίνετε εμάς, σιχαμερά ανθρωποειδή; Θα έρθει και η σειρά σας όμως μακιαβελιστές (οικο)φασίστες. Μέχρι τότε να σας ευχηθούμε για την καινούρια κυνηγετική περίοδο ακόμα περισσότερα κυνηγητικά ατυχήματα.

Από ότι φαίνεται στο να μας κατακρίνετε είστε ικανότατοι όλοι. Στη πρώτη μας προκήρυξη όμως κάναμε μια πρόταση και μια ερώτηση, τα οποία ΚΑΝΕΙΣ δε τόλμησε να σχολιάσει. Να επαναλάβουμε λοιπόν: Καλούμε και προκαλούμε τους «βιοτέχνες» να δημοσιεύσουν στο κοινό τι συμβαίνει νόμιμα στις «βιοτεχνίες» τους. Αφήστε ένα ρεπόρτερ με μια κάμερα να μπει μέσα και να κάνει ένα αντικειμενικό ρεπορτάζ. Δείξτε στον κόσμο πως νόμιμα δολοφονείτε αθώα πλάσματα με πρωκτικό ηλεκτροσόκ. Δείξτε στον κόσμο πως νόμιμα δολοφονείτε αθώα πλάσματα σε θαλάμους αερίων. Μοιραστείτε μαζί μας την αποκλειστικότητα που έχετε στις κραυγές αγωνίας. Κάντε το και εμείς την επομένη θα παραδοθούμε στις αρχές να αναλάβουμε τις ευθύνες μας έναντι του νόμου. Τι έχετε να κρύψετε;

Τον περασμένο Μάιο ήρθε στην Καστοριά η Μαρία Σταματέρη και συμμετείχε στην έκθεση γούνας. Ενημερώνουμε την ίδια και οποιονδήποτε άλλο show-biz καλοθελητή δώσει το παρόν σε τέτοιες εκδηλώσεις από εδώ και στο εξής πως θα το πληρώσει πολύ ακριβά.

Για όσους θα αποκηρύξουν την δράση μας ως "ακραία" ή "παράνομη" και την κατηγορήσουν ως "βίαια", να γνωρίζετε πως έτσι καταδικάζετε και το πιο δραστικό κομμάτι των όλων των σύγχρονων κοινωνικών απελευθερωτικών κινημάτων. Γιαυτό κι εμείς είμαστε περήφανοι για αυτές τις κατηγορίες. Ακόμη θα είναι ψεύτης όποιος αρνηθεί πως σε δυο μόνο βράδια έχουμε προκαλέσει τόσο μεγάλο πλήγμα στην εκτροφή γουνοφόρων ζώων στην Ελλάδα όσο δεν προκάλεσαν οι ήπιες προσεγγίσεις ενάντια στη γούνα για δεκαετίες. Θα είναι ψεύτης επίσης όποιος αρνηθεί πως με δυο βράδια δράσης έχουμε φέρει το θέμα στην επικαιρότητα πιο πολύ από ποτέ.

Λοιπόν τέλος τα ψέματα. Ο κλάδος της γούνας έχει πάρει και πάλι την κάτω βόλτα και αυτή τη φορά για τα καλά και αυτό οφείλετε επιτέλους να το παραδεχτείτε. Οι επιχειρήσεις γούνας στη συντριπτική πλειοψηφία τους δεν είναι βιώσιμες και επιβιώνουν με κρατικές επιχορηγήσεις. Το Εργατικό Κέντρο αναφέρει πως οι απολύσεις των γουνεργατών στην Καστοριά έχουν αγγίξει το 90%. Η μείωση της εγχώριας παραγωγής και των εξαγωγών είναι συνεχής και αγγίζει το 60%, οι "επιχειρήσεις" βάζουν συνεχώς λουκέτα, οι απολύσεις φέτος ξεπέρασαν τις 2.000 και η κατρακύλα δεν έχει τελειωμό. Το οικονομικό μοντέλο της βιομηχανίας γούνας είναι ένα μοντέλο 100% εξαρτημένο γιαυτό και είναι καταδικασμένο. Είναι προς όφελος όλων να λάβει τέλος αυτή η βιομηχανία της φρίκης. Αναστέλλουμε τη δράση μας μέχρι τις προσεχείς εκλογές και περιμένουμε μέχρι τότε να δούμε την καλή διάθεση των κρατικών φορέων για το οριστικό τελείωμα της παραγωγής ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ γούνας μέσα σε συγκεκριμένο σύντομο χρονικό πλαίσιο. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιστρέψουμε δριμύτεροι για νέες απελευθερώσεις και καταστροφές και θα χτυπηθούν με σειρά προτεραιότητας τα νεοεπιδοτούμενα εκτροφεία. Τις δυνατότητες μας και τις διαθέσεις μας τις δείξαμε. Το αν τα χτυπήματα θα συνεχιστούν εξαρτάται από εσάς πλέον. Απ ότι είναι φανερό αυτός ο πόλεμος έχει αποκτήσει μάχιμο δυναμικό και από το άλλο στρατόπεδο. Και απ ότι είναι ακόμη φανερό λειτουργούμε από θέση ισχύος απέναντι σας και είμαστε αποφασισμένοι. Ούτε σκυλιά, ούτε συρματοπλέγματα, ούτε φύλακες, ούτε τίποτα δεν είναι ικανό να αποτρέψει τις εισβολές μας. Όσο δε μας σέβεστε έχετε κάθε λόγο να μας φοβάστε. Και να θυμάστε πως όπου δε πίπτει λόγος πίπτει κόφτης.


Corvus revengis


ΥΓ1: Σε αντίθεση με τις αστειότητες που γράφτηκαν σε διάφορες άθλιες φυλλάδες που αν τις διαβάσει κανείς θα νομίζει πως η Δυτική Μακεδονία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, τα μινκ δεν είναι "αιμοβόρα" ούτε "επιτίθενται σε ανθρώπους για να τους ρουφήξουν το αίμα". Τα μινκ είναι σαρκοφάγα θηλαστικά που τρέφονται με μικρά θηλαστικά ή πουλιά, και απέναντι στους ανθρώπους είναι τόσο επικίνδυνα όσο μπορεί να είναι και μια γάτα. Ακόμη σε αντίθεση με όσα γράφτηκαν πουθενά δεν αυτοπαρουσιαστήκαμε σαν "οικολογική οργάνωση" ούτε χρησιμοποιήσαμε ποτέ το όνομα "μαύρα κοράκια" με γαμψά νύχια ή κάτι αντίστοιχο. Η φαντασία κάποιων είναι αξιοθαύμαστη.

ΥΓ2: Τα συγκεκριμένα μινκ είναι πλάσματα που έχουν περάσει μια ζωή σε αιχμαλωσία, έχοντας φυσικά όλες τις ψυχολογικές επιπτώσεις που έχει η ζωή σ ένα κελί. Παρόλα αυτά παραμένουν ιδιαίτερα κτητικά ζώα και διεκδικούν το χώρο τους. Αποκλειστικά υπεύθυνοι για κάθε φαινόμενο κανιβαλισμού είναι οι εκτροφείς, καθώς βάζουν τα απελευθερωμένα ζώα που συλλαμβάνουν σε ίδια κλουβιά προκαλώντας ουσιαστικά οι ίδιοι αυτή τη πράξη.

ΥΓ3: Το συμβάν με τη τετράχρονη κοπελίτσα ήταν κάτι πολύ άσχημο που σε κάθε περίπτωση θα θέλαμε να μην είχε συμβεί. ΟΜΩΣ: Απ ότι ενημερωθήκαμε η μικρή προσπάθησε να πιάσει το μινκ και αυτό προκάλεσε την αντίδραση του ζώου. Ακόμη ο γιατρός που εξέτασε τη μικρή δε διέγνωσε ούτε καν εκδορά στο παιδί. Παιδάκια καθημερινά παθαίνουν πολύ χειρότερα ατυχήματα. Το συγκεκριμένο ατυχές συμβάν με την τετράχρονη κοπελίτσα μετά βίας μπορεί να θεωρηθεί ατύχημα. Είναι φανερό λοιπόν πως το περιστατικό μεγαλοποιήθηκε εσκεμμένα από τους δημοσιογραφίσκους και χρησιμοποιήθηκε από τις εφημερίδες μόνο και μόνο για να προπαγανδίσει αρνητικά τη δράση μας. Είμαστε σίγουροι πως η μικρή αυτή κοπέλα σαν η γενιά του μέλλοντος, σε μερικά χρόνια από τώρα θα υποστηρίζει πλήρως δράσεις σαν και αυτή που της προκάλεσαν αυτό το ασήμαντο τραύμα.

"Και ποια είναι η πιο αψηλή εντολή; Ν αρνηθείς όλες τις παρηγοριές - θεούς, πατρίδες, ηθικές, αλήθειες - ν απομείνεις μόνος και ν αρχίσεις να πλάθεις εσύ, με μοναχά τη δύναμή σου, έναν κόσμο που να μην ντροπιάζει την καρδιά σου." Ν. Καζαντζάκης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ !!! Και οι πράξεις και η επιστολή.

Ενα μικρό φως στο τούνελ του σκοταδισμού που όλοι, θέλοντας και μη,βιώνουμε στη σημερινή εποχή.

Στο νέο Μεσαίωνα που ζούμε, στην εποχή που όλοι σχεδόν ή πουλιούνται ή αγοράζονται, στη χώρα του "Παν Νόμιμον είναι και Ηθικόν", η έκφραση της αληθινής Ηθικής και κάποιων βασικών ανθρώπινων Αξιών δε μπορεί παρά να γίνει Παράνομα. Και καλά κάνει !!

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΠΑΙΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ.

Bio Cosmos είπε...

Μπορούμε κάπως να οργανωθούμε για "χαλάσουμε" το συνέδριο γούνας στην Καστοριά 15-18 Οκτώβρη ?
Πέφτει Παρασκευο-ΣΚ.