Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Ηλέκτρα, ή αλλιώς τα αποτελέσματα της ανεύθυνης φιλοζωίας

Το να πετάξουμε ένα ζωάκι που βρήκαμε ανήμπορο ή δεν μπορούμε πλέον να κρατήσουμε κάπου που ξέρουμε ότι φροντίζουν ζώα ήταν πάντα παραδοσιακά η λύση στην Ελλάδα.

Γιατι;

1. Γιατί το πρόβλημα των αδεσπότων είναι τεράστιο και δεν υπάρχουν κρατικές υποδομές που να λειτουργούν σε βαθμό που να μπορούν να αναλάβουν όλες τις περίπτώσεις τέτοιων ζώων.
2. Γιατί δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να βάλουμε το χέρι στην τσέπη και να πάμε το ζώο στο γιατρό με δικά μας έξοδα, να σώσουμε ένα πλάσμα που μας χρειάζεται, ενώ μπορούμε καλύτερα να επενδύσουμε τα χρήματά μας στο να πιούμε καφέ, να πάμε ένα διήμερο ή να αγοράσουμε καινούριες μπότες με 250 ευρώ.
3. Γιατί θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε το ζωάκι σπίτι μας, επειδή είναι βρώμικο, κουβαλάει αρρώστιες ή τέλος πάντων, έχουμε καλύτερα πράγματα να κάνουμε.

Έτσι λοιπόν ακολουθώντας τον έυκολο δρόμο, κάποιος έξυπνος πέταξε 2 μηνών γατάκι σε αποικία με 30-40 ζώα τουλάχιστον. Οικυρίες που φροντίζουν τα ζώα και κάθε εβδομάδα έχουν και ένα νέο περιστατικό εγκατάλειψης δεν μπορούσαν να περισυλλέξουν και αυτό. Αποτέλεσμα: Κάποιο από τα αρσενικά το χτύπησε και του τραυμάτισε το μάτι.

Το μάτι ήδη είναι χαμένο και η άποψη που έδωσε ο κτηνίατρος, από ότι μας είπαν, είναι ότι δεν μπορεί να χεριουργηθεί γιατί το ζώο ειναι πολύ μικρό. Παρόλα αυτά θα προσπαθήσουμε ώστε να πάει το ζώο και σε δεύτερο γιατρό.

Όποιος μπορεί να αναλάβει για λίγο χρόνο την φιλοξενία του θα βοηθήσει απίστευτα γιατί οι κυρίες που το έχουν αναλάβει έχουν ήδη πάρα πολλά ζώα, και ζώα άρρωστα σε θεραπεία και δεν είναι ο καλύτερος χώρος για ένα ταλαιπωρημένο μωρό...
Η μικρή μπορεί άνετα να φιλοξενηθεί σε ένα ευρύχωρο κλουβί με την άμμο της σε ένα προστατευμένο μέρος. Τα κτηνιατρικά έξοδα προσπαθούμε να τα καλύψουμε εμείς, παρόλα αυτά οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.
Επικοινωνία με adespotakia@gmail.com 6938117816 ή 6983502701

Δεν υπάρχουν σχόλια: