Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Τα νέα του Μανόλο!

Μετά την θετική έκβαση της δίκης, επιστρέψαμε όλοι για λίγο στην συνηθισμένη μας ρουτίνα με τα αδέσποτα, μερικές στειρώσεις εδώ, κάποια εγλωβισμένη γάτα εκεί, ένα άρρωστο αλλού, φόλες στην Καλλιθέα και την Κυψέλη...
Και σε όλα αυτά ξεχάσαμε να ενημερώσουμε για τον Μανόλο!
Ο κούκλος είναι κάθε μέρα και καλύτερα και να γίνεται ξανά ανέμελο κουτάβι, όπως θα ήταν πριν πέσει στα χέρια του ιδιοκτήτη του.

Επισυνάπτουμε μερικές φωτογραφίες όπου παίζει με την καινούρια του φίλη, που βρέθηκε στην Πειραιώς την ημέρα της δίκης.




6 σχόλια:

augi είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ που η ανταποκριση για νεα του Μανολο ηταν τοσο γρηγορη!! Ο σκυλακος φαινεται να ειναι πολυ καλυτερα και η φατσουλα του δεν ειναι λυπημενη!!Να πω ενα μεγαλο μπραβο στους ανθρωπους που τον φιλοξενουν και τον φροντιζουν και του δειχνουν αγαπη γιατι πραγματικα την χρειαζεται!!θα εκτιμουσα πολυ το γεγονος να βρεθει ενας τροπος επικοινωνιας με το αδεσποτολογιο, γιατι θελω πολυ να βοηθησω με οποιοδηποτε τροπο!

adespotologio είπε...

στειλτε μας ενα μαιλ στο adespotakia@gmail.com! :-)

Ανώνυμος είπε...

Κουλκάκια και τα δύο. Ο Μανόλο φοράει το μπλουζακι και έτσι τα τραύματά του δεν φαίνονται αλλά θα ήθελα να μάθω αν θα γίνει εντελώς καλά?
Πέρα από την υγεία αυτού του κούκλου εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει να ισχύσει η καταδική αυτού του ......κατά την εκδίκαση της ένστασης.
Δεν μπορεί επιτέλους ένας φιλόζωος δικαστής να του αυξήσει και ακόμη περισσότερο την ποινή του?

adespotologio είπε...

Από την άποψη των εγκαυμάτων θα γίνει καλά. Ισως βέβαια μεινουν σημάδια στο δέρμα.
Τώρα βέβαια δεν μπορούμε να ξέρουμε τι άλλου τύπου κακοποίηση έχει υποστεί το ζώο και αν υπάρχουν βλάβες που δεν ειναι ορατές. Για την ώρα όμως όλα δείχνουν πολύ καλά.

Ο δικαστης και ο εισαγγελέας έδωσαν την μέγιστη ποινή που ορίζει ο νόμος. Δεν μπορούν να κάνουν κάτι διαφορετικό γιατί αλλιώς θα παρανομούσαν.
Για αυτό θα πρέπει να πιέσουμε στο αρμόδιο υπουργείο Αγορτικης ανάπτυξης για τα θέματα των ζώων να αλλάξει η νομοθεσία και να γίνουν αυστηρότερες οι ποινες.
Όταν έχουμε νεότερα για την έφεση θα ενημερώσουμε.

Ανώνυμος είπε...

O ΘΕΟΣ να χαρίσει άπειρα χρόνια καλής ζωής σε αυτούς που τον φρόντισαν αρχικά και σε αυτούς που τον φροντίζουν και θα τον φροντίζουν απο εδω και πέρα.

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται χαρούμενος και αυτό είναι πολύ σημαντικό! Παρά την κακοποίηση, ο Μάνολο έχει ακόμα μeγάλα αποθέματα στοργής και τρυφερότητας και αυτό είναι καλό σημάδι. Πληροφοριακά, οι βασανιστές ζώων υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν μια κλινική ψυχική διαταραχή: Λεγεται αντικοινωνική ή ψυχοπαθητική διαταραχή προσωπικότητας και ένα χαρακτηριστικό της είναι η κακοποίηση ζώων, λόγω έλλειψη ενσυναίσθησης, δηλ. δεν κατανοούν τα συναισθήματα των άλλων (π.χ. πόνος). Επομένως αυτό που έλεγαν παλια "όποιος δεν αγαπάει τα ζώα, δεν αγαπάει και τους ανθρώπους" έχει αρχίσει και αποδεικνύεται και επιστημονικά. Check it out, μπορεί να βοηθήσει να αυξηθεί η ευαισθησία του κοινού στο βασανισμό ζώων και να εντατικοποιηθουν οι κυρώσεις και οι περιορισμοί σε αυτούς τους "ανθρώπους" για να αποφευγονται αυτά τα θλιβερά περιστατικά: http://en.wikipedia.org/wiki/Cruelty_to_animals