Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Σκορδά - Λιάγκας - Έδιωξαν τη γάτα τους λόγω εγγυμοσύνης

Μας προωθήθηκε το ακόλουθο θέμα: Εδιωξαν το ζώο τους λόγω εγκυμοσύνης της γυναίκας. Καθόλου πρωτότυπο καθώς ζούμε σε μια κοινωνία όπου υπάρχει μια φοβία μεσαιωνικού επιπέδου για τις αρρώστιες που υποτίθεται μεταδίδουν τα ζώα και ειδικά οι γάτες στις εγγύους. Δείγμα και αυτό του πολιτισμού του νεο-έλληνα...
Και έχουμε μάθει να το δεχόμαστε στωικά πλέον, αλλά όταν δημόσια πρόσωπα βγαίνουν και αναπαράγουν τις ίδιες ανακρίβειες και αηδίες, πραγματικά η υπομονή εξαντλείται.
Περισσότερα για την τοξοπλάσμωση εδω και αντίστοιχο φυλλάδιο εδώ.
Άρθρο του cat press σχετικά με την γάτα και την εγκυμοσύνη εδώ.

Η παρουσιάστρια Φαίη Σκορδά και ο σύζυγος της Γιώργος Λιάγκας πριν ένα περίπου μήνα είχαν πει στην εκπομπή τους, με καλεσμένη την φιλόζωη Πέγκυ Ζήνα που έχει ένα κουνελάκι, ότι έδιωξαν το γάτο από το σπίτι τους επειδή...είναι έγκυος! Σε ένα παραλήρημα ανευθυνότητας, άγνοιας και ελλιπούς ενημέρωσης, το ζευγάρι Σκορδά-Λιάγκα θεωρεί το τοξόπλασμα ...ως κίνδυνο που υπάρχει ...ούτως ή άλλως σε κάθε γάτα και μπορεί να μεταδοθεί ακόμα...και από την ατμόσφαιρα, όταν ζεις με τη γάτα σου!
Τόσο αυτοί όσο και ο γυναικολόγος που παρακολουθεί την κ Σκορδά, όμως ,προφανώς αγνοεί ότι ΔΕΝ είναι όλες οι γάτες μολυσμένες και ειδικά οι οικόσιτες, που εμβολιάζονται,δεν βγαίνουν στο δρόμο, δεν τρώνε ωμό και πιθανό μολυσμένο κρέας και έχουν μηδαμινή πιθανότητα να έχουν το τοξόπλασμα.
Ακόμα όμως και αν φοβάσαι την μετάδοση, σαν έγκυος, πρέπει επίσης να γνωρίζεις ότι το τοξόπλασμα μεταδίδεται μόνο από τα ΚΟΠΡΑΝΑ της γάτας. Με λίγα λόγια, πρέπει να μην είσαι προσεκτικός κατά την αλλαγή της άμμου της γάτας, να την αλλάζεις χωρίς γάντια και τελικώς να...καταπιείς μολυσμενες ακαθαρσίες της!

Μάλλον λοιπόν το ζευγάρι Σκορδά-Λιάγκα άλλαζε την άμμο της γάτας χωρίς γάντια και μετά έπιανε και έτρωγε και ένα..μεζεδάκι από κει και είχε κάνει προφανώς και εξετάσεις στη γάτα και ήταν θετική σε τοξόπλασμα, για να φοβάται τόσο πολύ και να διώξει όπως είπαν τη γάτα από το σπίτι.

Τα δημόσια αυτά πρόσωπα, που έχουν δυστυχώς βήμα στην τηλεόραση να λένε ό,τι τους κατέβει, μεταδίδουν λανθασμένα μηνύματα, σε μια κοινωνία, την ελληνική, που δυστυχώς είναι πολύ πίσω και φοβάται τα ζώα και τις ''ασθένεις που μεταδίδουν''.

Ακόμη και αν υποστηρίζουν ότι ο γάτος είναι στους γονείς τους, αυτό δεν αλλάζει το αποτέλεσμα για χιλιάδες αδαείς Ελληνίδες νοικοκυρές, οι οποίες χωρίς σωστή ενημέρωση, συνδέουν την εγκυμοσύνη και τη γάτα ως δύο ασυμβίβαστα πράγματα και μάλιστα με κίνδυνο.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι τα φιλοζωϊκά σωματεία έχουν ζήσει δυστυχώς τόσα χρόνια τις εγκαταλείψεις γατιών όταν οι ιδιοκτήτριες τους μένουν έγκυες. Χωρίς σωστή ενημέρωση από τους γυναικολόγους τους (και ουχί τους κτηνιάτρους, όπως είναι το ορθό) αλλά και με τις χρόνιες, παραδοσιακές φοβίες του λαού μας και τη φράση ''Μην χαϊδέψεις τη γάτα, δεν θα μπορείς να κάνεις παιδιά'', η παράλογη κατάσταση διαιωνίζεται, με αποτέλεσμα τα ζώα να εγκαταλείπονται στο δρόμο μετά από χρόνια συμβίωσης.

Ευτυχώς, φωτεινές εξαιρέσεις σε αυτές τις στενόμυαλες αντιλήψεις είναι ορισμένες μαμάδες που έμαθαν, ρώτησαν, διάβασαν για το τοξόπλασμα και δεν έδιωξαν τη γάτα από το σπίτι τους αλλά αντίθετα τα παιδιά τους μεγαλώνουν μαζί με τα ζώα, χτίζοντας έναν γερό οργανισμό. Οι γυναίκες κτηνίατροι, επίσης, εργάζονται στα ιατρεία τους έως λίγο πριν τη γέννα και πολλές φορές , όταν γεννήσουν, παίρνουν και τα μωρά τους στο κτηνιατρείο.

Το παραλήρημα Σκορδά-Λιάγκα βεβαίως συνεχίστηκε και σε δεύτερη εκπομπή, με καλεσμένη την πολύ φιλόζωη και επίσης έγκυο Μαριάννα Τουμασάτου. Η ηθοποιός περιέγραφε πως φροντίζει και στειρώνει αδέσποτα και πώς της δηλητηρίασαν περίπου 10 σκυλιά που φρόντιζε στη γειτονιά της αλλά το ζευγάρι των παρουσιαστών αρκέστηκε να λέει ότι αυτά είναι υπερβολικά και απλά ρώτησε αν τώρα με την εγκυμοσύνη θα ...συνεχίσει να έχει τα 4 της σκυλιά στο σπίτι!

Φυσικά με την απάντηση που πήραν ''Και βέβαια'' από την Μαριάννα, δεν τόλμησαν να συνεχίσουν τις φοβικές τους αντιλήψεις για τα ζώα.

Δυστυχώς, οι δηλώσεις για το γάτο τους κυκλοφορούν τόσο στο περιοδικό People όσο και στο site gossip-tv.gr και πιθανότατα σε πολλά ακόμη, μεταδίδοντας το λανθασμένο μήνυμα ότι η γάτα είναι ούτως ή άλλως μολυσμένη με τοξόπλασμα και κάθε έγκυος κινδυνεύει.

Θυμίζουμε ότι το τοξόπλασμα υπάρχει ΣΥΧΝΟΤΑΤΑ και στο ωμό κρέας και στα λαχανικά που δεν πλένονται καλά.

Διαμαρτυρηθείτε για τις λανθασμένες ειδήσεις που αναπαράγονται στα:

ΜΕGA CHANNEL
http://www.megatv.com/article.asp?catid=14670
ή με σχόλιο στο ΠΡΩΙΝΟ ΜΟΥ
http://www.megatv.com/proinomou/default.asp?catid=17079
τηλ. 2106646111-5

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ PEOPLE
210 - 2705235


SITE Gossiptv
210-3503140,
info@gossip-tv.gr


http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1663:2011-01-22-13-03-44&catid=35:generalnews&Itemid=67

1 σχόλιο:

adespotologio είπε...

http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1675:2011-01-24-12-06-25&catid=35:generalnews&Itemid=67