Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Επείγον για την Λούσυ


Λάβαμε την ακόλουθη έκκληση από μια πραγματικά ενεργή εθελόντρια, την Άννα:

Η Λουση βρεθηκε σε άθλια κατασταση με αιματουρια σε προχωρημενο βαθμο και ερλιχειωση. Η αρχική διαγνωση ήταν ουρολοιμωξη σε προχωρημενη μορφη. Κανει θεραπεια 1 μήνα τωρα. Συνολικα ταλαιπωρειται 3 μηνες με την αιμοραγια. Σημερα εγινε λεπτομερης ελεγχος στο ζώο και τα αποτελεσματα δεν ειναι ενθαρρυντικα.
Η αιματουρια προερχεται απο μια μεγαλη πετρα η οποία εμποδιζει την ουροδοχο κυστη. Η μικρή πρέπει να χειρουργηθει ΑΜΕΣΑ γιατι εχει χαμηλο αιματοκριτη και βρισκεται σε αρχικο σταδιο αναιμιας.
Επιπλέον, οι ακτινογραφιες στη λεκάνη μας επιβεβαιωσαν αυτο που υποψιαζομασταν, μετα την ξαφνικη ακινητοποιήση του ποδιού της και η αδυναμια της να σηκώσει την ουρα της την ωρα που κανει την αναγκη της. Οταν ηταν κουταβι, χτυπήθηκε απο αυτοκινητο, εσπασε η λεκανη και κόλλησε στραβα. Αποτελεσμα ειναι να μην μπορει να κανει σωστα την αναγκη της, και το εντερο αρχιζει και δημιουργει προβλημα.
Προς το παρον, αυτο θα αντιμετωπισθει συμπληρωματικα με φαρμακευτικη αγωγη και πιθανον αργοτερα με χειρουργικη επεμβαση στη λεκανη.
Αυτο που επειγει ειναι η αφαιρεση της πετρας.
Η Λουση ειναι μονο 9 μηνων, και εχει καθε δικαιωμα στη ζωη. Δεν μπορει να επιστρεψει στο δρομο και χρειαζεται αμεσα τη βοηθεια μας.
Το κοστος της επεμβασης ειναι περιπου 400-450 ευρω.
Παρακαλω προωθηστε να βοηθησουμε ολοι να συγκεντρωθουν αυτα τα χρηματα.
Υπαρχει λογαριασμος στην Εθνική τραπεζα και στην Alpha Bank.
Επισης, οποιος θελησει επιβεβαιωση των ανωτερω, μπορω να του δωσω τα στοιχεια του κτηνιατρου. Ειναι μεγαλη αναγκη και δεν μπορω να καλυψω μονη μου τα εξοδα.
Οποιος θα ηθελε να βοηθησει ας επικοινωνησει στο 6976510568 Αννα ή με mail: anrizopoulou@yahoo.gr

3 σχόλια:

adespotologio είπε...

Θα ηθελα να σας ευχαριστησω για την πολυτιμη βοηθεια σας για τη μικρη Λουση. Η επεμβαση εχει προγραμματιστει για την ερχομενη εβδομαδα. Το ποσο για τη συγκεκριμενη περιπτωση εχει συγκεντρωθει, Η ανακοινωση προς το παρον αποσυρεται. Αργοτερα θα δουμε το θεμα με την σπασμενη λεκανη της. Να ειστε ολοι καλα.

Φιλικα
Αννα

Diomidis είπε...

ελπιζω να πανε ολα καλα!

adespotologio είπε...

Η μικη Λουση χειρουργηθηκε χθες το πρωι. Εχει σοβαρα προβληματα υγειας. Δεν γνωριζουμε για ποιο λογο ειναι υπερβολικα διογκωμενη η ουροδοχος κυστη και οι δυο ουρητηρες. Θελει παρακολουθηση για να δουμε για τα ουρα της.Αν δεν μπορει να ουρησει κανονικα θα αποβει μοιραιο για τη ζωη της, γιατι κατι τετοιο θα καταστρεψει τα νεφρα της. Επισης, εγινε λεπτομερης ελεγχος στις ακτιογραφιες της λεκανης. Προφανως, μικρη την χτυπησε αυτοκινητο πολυ σοβαρα. Εχει σπασμενα οστα απο την λεκανη μεχρι και την ουρα και αυτος ειναι ο λογος που δεν μπορει να κανει σωστα την αναγκη της και παιρνει βοηθητικα φαρμακα. Μια πρωτη εκτιμηση ειναι οτι για να γινει καλα (αλλα και παλι δεν ξερουμε το ποσοστο επιτυχιας) θα πρεπει να σπασουν εκ νεου ολα τα κοκκαλα και να ξανακολλησουν. κατι που θεωρω πολυ βαρβαρο για το ζωο. Η αλλη εναλλακτικη ειναι να παιρνει εφόρου ζωης βοηθητικο φαρμακο. Ολα αυτα ομως θα εξετασθουν οταν αναρρωσει πληρως και αφου βεβαιωθουμε οτι δεν διατρεχουν κινδυνο τα νεφρα της.
Ευχαριστουμε για το ενδιαφερον σας

φιλικα

Αννα