Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Μην αγοράζετε ζώα από πετ σοπ! (αβαδημοσίευση)

Τα ζωάκια που πωλούνται στα πετ σοπ προέρχονται στην καλύτερη περίπτωση από αμφίβολων συνθηκών εκτροφεία αλλά τις περισσότερες φορές από κολλαστήρια ζώων όπου γεννιούνται και μεγαλώνουν σε άθλιες συνθήκες. Για όσους θέλετε να αποκτήσετε ζώο ή ακόμη και όσους έχετε ζώα, για το νέο έτος:

ΚΑΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΠΕΤ ΣΟΠ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝ ΖΩΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ Ή ΑΛΛΩΝ ΕΙΔΩΝ! Προτιμήστε για τα είδη που αγοράζετε πετ σοπ που δεν επιδίδονται σε αυτό το εμπόριο του πόνου και των ψυχών.

Εάν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε ζώο, αν αυτό πρέπει να είναι καθαρόαιμο, αγοράστε από τους νόμιμους/πιστοποιημένους εκτροφείς, οι οποίοι δεν λειτουργούν ποτέ μέσω πετ σοπ. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να είστε και πιο σίγουροι ότι το ζωάκι σας δεν θα εμφανίσει κάποιο πρόβλημα υγείας και, το σημαντικότερο, ότι για να φτάσει στα χέρια σας δεν υπέφεραν οι γονείς του και τα πιο άτυχα αδέλφια του.



Με συνθήματα όπως «Κακοποίηση πίσω από τα χαριτωμένα κουταβάκια», «Η μαμά του κουταβιού σας αργοπεθαίνει», «Γνωρίστε πως ζουν οι γονείς του κουταβιού σας», «Βασανισμός πίσω από τη βιτρίνα», ευαισθητοποιημένοι ζωόφιλοι αφιέρωσαν την ημέρα των Χριστουγέννων τους για να γνωστοποιήσουν στους αγοραστές σκύλων των pet shops, πως ζουν οι γονείς των κουταβιών τους.

Ο τρόπος που επέλεξαν, ήταν να κολλήσουν αφίσες με τα συνθήματα στις βιτρίνες των καταστημάτων όλης της Αττικής και μετά να ενημερώσουν όλες τις φιλοζωικές κοινότητες. Από τα Βόρεια Προάστια, μέχρι τον Πειραιά, οι έμποροι ψυχών αλλά και οι αγοραστές, πήραν το μήνυμα.

Τα Puppy Mills έχουν γίνει πλέον γνωστά και στην Ελλάδα, μετά την υπόθεση των Δερβενοχωρίων όπου διασώθηκαν 59 σκύλοι αλλά και αυτή του Αλεποχωρίου, όπου σώθηκαν 58 σκύλοι. Και στις δύο περιπτώσεις τα ζώα ζούσαν σε άθλιες συνθήκες και οι ιδιοκτήτες τους τα χρησιμοποιούσαν με σκοπό το κέρδος.

Σε όλες τις χώρες του κόσμου, οι ζωόφιλοι υιοθετούν αδέσποτους σκύλους από τα κυνοκομεία, ή αν θέλουν καθαρόαιμο, αγοράζουν ένα από επιλεκτικά εκτροφεία.

Επισκεφθείτε το http://www.stoppuppymills.org
αλλά και το http://www.awarenessday.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: