Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

KAΛΕΣΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009 στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, ζητάμε την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ του κυνηγιού.


Κάθε χρόνο αμέτρητα ζώα χάνουν βίαια τη ζωή τους χάριν ψυχαγωγίας μιας μικρής μειοψηφίας πολιτών. Το κυνήγι είναι μια βίαιη μορφή αναψυχής που έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες της σύγχρονης κοινωνίας. Το κυνήγι σκοτώνει ζώα και διαταράσσει το οικοσύστημα.

Καταδικάζουμε το κυνήγι. Δεν χρειαζόμαστε «διαχειριστές της φύσης» με όπλα.

Δεν θέλουμε αειφορικό κυνήγι. Δεν θέλουμε ελεγχόμενο κυνήγι. Δεν θέλουμε ορθολογικό κυνήγι. Δεν θέλουμε λίγο ή πολύ κυνήγι. Αυτό που θέλουμε είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΥΝΗΓΙ!!!!!

Καταδικάζουμε κάθε «έρευνα», κάθε «επιστημονική μελέτη» που χρησιμοποιείται ως πρόφαση για τη θανάτωση εκατομμυρίων ζώων στη χώρα μας. Δεν αποδεχόμαστε τη χρήση της επιστήμης για την προώθηση συμφερόντων άμεσα συνδεδεμένων με τη βία. Η «αξία» της ζωής δεν μπορεί να προσδιορίζεται με έρευνες, μετρήσεις, αναλύσεις και πίνακες!

Οι διάφοροι ισχυρισμοί περί «διαχείρισης», «οικολογίας» και «αγάπης προς τη φύση» είναι παράλογοι και επικίνδυνοι και επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από την κύρια δραστηριότητα του κυνηγιού που είναι η θανάτωση ζώων.

Η φύση δεν ανήκει στους κυνηγούς!

Η πολιτεία πρέπει να λάβει μέτρα να υποστηρίξει το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών της χώρας να απολαμβάνουν τη φύση χωρίς να επιτρέπεται σε μια μειοψηφία ατόμων να τη σκοτώνουν και να την καταστρέφουν.

Αποδοκιμάζουμε όλους όσους υποστηρίζουν οποιαδήποτε μορφή κυνηγιού, ελεγχόμενο ή μη, ανάμεσά τους, πολιτικούς, κόμματα και συγκεκριμένες περιβαλλοντικές οργανώσεις που για λόγους ψηφοθηρίας ή άλλων συμφερόντων δεν θέλουν να ταχθούν ξεκάθαρα ενάντια στο κυνήγι, και ζητάμε την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ του κυνηγιού.

Ζητάμε από την πολιτεία να στηρίξει τη μετατροπή της οικονομίας που σχετίζεται με το κυνήγι σε δραστηριότητες φιλικές προς το περιβάλλον απαλλαγμένες από τη βία.

Καλούμε την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κα Τίνα Μπιρμπίλη, να λάβει υπόψη της ότι η προστασία της πανίδας της χώρας μας δεν μπορεί να επιτευχθεί με τη συνέχιση βίαιων δραστηριοτήτων. Καλούμε την πολιτεία να δείξει με έμπρακτο τρόπο την προστασία και το σεβασμό προς τα άλλα όντα και να αποκηρύξει τη βία που εμπεριέχεται στο κυνήγι.


Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009, 11.00 το πρωί, Πλατεία Συντάγματος

«Σεβόμαστε και Προστατεύουμε τη Φύση! Δεν πυροβολούμε τη Ζωή!»

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Αγαπητοι συμπολιτες, μισο εκατομυριο πολιτες ειναι "μικρη μειοψηφια" μονο για σας που προφανως ειστε η "απολυτη μειοψηφια" του Ελληνικου λαου.
Οι ρυθμιστικες και οι νομοι που διεπουν και καθοριζουν το κυνηγι σε πανευρωπαικη κλιμακα λαμβανουν
υπ οψιν τους ολα αυτα που εσεις πρεσβευετε για την προστασια της αγριας πανιδας.
Σε ολα τα προηγμενα κρατη της Ευρωπης οι αποψεις των ομοιδεατων σας προκαλουν παντου μονο χλευασμο και απαξιωση, πολλες φορες δε και τις μανικες της αστυνομιας (Γερμανια, Αγγλια, κλπ).
Φιλικα
ενας Κυνηγος

Denia είπε...

Καλησπερα, θα ηθελα να επικοινωνησω με καποιο μελος της Στεγης αδεσποτων Κορωπιου για πολυ σημαντικο λογο! Περιμενω ''συντομα'' μια απαντηση! Ειναι επειγον!

Μαρίνα είπε...

Να σου πω Μανώλη, όποιος έχει χόμπι τον Θάνατο, είναι για Δαφνί.
Να πας να σε κοιτάξει κανας γιατρός καλό μου. Μετρα και τα δαχτυλα σου, μπορεί να τα βρείς λιγότερα απο πέντε.

Και αι στο διάολο.

ΜΑΡΙΑ ΘΗΡΑΙΟΥ είπε...

Στο κ; Εμμανουήλ,

δεν υπάρχει κανένας νόμος ή ρυθμιστική που να δικαιολογεί την ύπουλη βία του κυνηγιού απέναντι σε ανυπεράσπιστα πλάσματα!!!!Μόνο άνανδροι τα κάνουν αυτά....................Αν σας κυνηγούσαν να σας φάνε, θα τολμούσατε να πείτε τίποτα;
Πότε θα σεβασεούμε επιτέλους τη φύση;

Μαρία - 18-6-2010