Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ - ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ ΤΆ ΑΓΑΘΑ

Λάβαμε την ακόλουθη ενημέρωση από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων και την δημοσιεύουμε εδώ. Ευχόμαστε το καλύτερο στις προσπάθειές τους.


Επιτέλους κάτι αρχίζει να γίνεται στην υπόθεση της αντιμετώπισης του ζητήματος των ζώων από την μεριά των αρμοδίων αρχών του νομού μας ,από τους Δήμους.
Κόποις κτώνται τ' αγαθά .
Οι επίμονες προσπάθειες που εδώ και δύο χρόνια καταβάλλουμε σαν σύλλογος με διάφορους τρόπους μάλλον αρχίζει να αποδίδει καρπούς.
Αναφερόμαστε στο γεγονός , οτι οι δήμοι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται το πόσο σημαντικό είναι να συμπεριλάβουν ικανά κονδύλια στους προυπολογισμούς τους για τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων της περιοχής τους.
Ο σύλλογός μας αυτές τις ημέρες επισκέπτεται τους Δημάρχους κατ΄αρχήν των περιαστικών δήμων και θέτει το θέμα αυτό.
Η ανταπόκρισή τους είναι θετική και μας γεμίζει αισιοδοξία.
Ο Δήμαρχος Θερίσου, Σούδας, η Δήμαρχος Κισσάμου αποδέχονται την αναγκαιότητα να προβλεφθούν για πρώτη φορά φέτος ικανά κονδύλια της τάξης των 10.000 ευρώ στούς προυπολογισμούς του 2010.
Δείχνουν αποφασισμένοι.
Ο Δήμαρχος Νέας Κυδωνίας βλέπει εξ΄ ίσου θετικά το ποσό αυτό .
Ενα βήμα παραπέρα από τον Δήμαρχο Ακρωτηρίου ο οποίος στην σημερινή μας συνάντηση και μπροστά μας έδωσε εντολή στους αρμοδίους υπαλλήλους να εντάξουν το ποσό των 10,000 στον προυπολογισμό του δήμου για το 2010.
Απομένουν οι δήμοι Ελ. Βενιζέλου, Πλατανιά, Κολυμβαρίου , Βουκολιών και βέβαια ο δήμος Χανίων , που επίσης ελπίζουμε οτι θα πράξουν ανάλογα αλλά και αναλογικά του πληθυσμού της περιοχής τους.
Αλλά και οι μικρότεροι δήμοι του νομού
Επίσης αποδέχονται την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει ο σύλλογός μας για τρίτη φετεινή σχολειά για ενημέρωση των παιδιών στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του νομού μας και δηλώνουν αρωγοί της προσπάθειάς μας και ηθικά και οικονομικά.
Ενημερώθηκαν επίσης για την ενημερωτική καμπάνια που ξεκινάμε φέτος για πρώτη φορά στα καφενεία μεγάλων χωριών του νομού μας , αρχής γενομένης από τις Βουκολιές, με την βοήθεια του συλλόγου κτηνοτρόφων για την ενημέρωση των κτηνοτρόφων όσον αφορά τις υποχρεώσεις τους και την ευαισθητοποίησή τους απέναντι στους ποιμενικούς τους σκύλους τους.( βαρέλια, αλυσοδεμένα στους δρόμους ζώα κλπ )
Για το θέμα της μεγάλης εκστρατευτικής καμπάνιας μας στα σχολεία και καφενεία , που θα διαρκέσει από τον Νοέμβριο μέχρι και το τέλος Μαιόυ του 2010 έχουμε ζητήσει την συνδρομή και της Νομαρχίας και ευελεπιστούμε οτι θα ανταποκριθεί θετικά , όπως και με την προτάσή μας για το τηλεοπτικό σποτ ευαισθησίας που θα αρχίσει να προβάλλεται πριν τα Χριστούγεννα.
Ας περάσουμε τώρα και στα δυσάρεστα.
Ενημερωθήκαμε οτι κάποιο σκυλί στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων τραυμάτισε κάποιο συμπολίτη μας.
Σαφώς και του συμπαραστεκόμαστε .
Ομως για πολλοστή φορά θα πούμε οτι για το πρόβλημα αυτό την ευθύνη δεν φέρουν τα ζώα, τα οποία εγκαταλείπονται από τους "ανθρώπους", τα κλωτσάμε , τα χτυπάμε, πεινούν και διψούν.
Κάνουν ο,τι ακριβώς θα΄κάναμε και εμείς σε ανάλογες περιπτώσεις.
Προσπαθούν να σιτισθούν, πονάνε όταν τα κλωτσάμε η πετροβολάμε και αμύνονται.

Για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα, πρέπει να αλλάξουμε εμείς αντίληψη, νοοτροπία, συμπεριφορά.
Με κινήσεις τύπου ράμπο και καουμπόυ σαν αυτές που ακολουθεί και προτείνει ο κ Παρασκάκης , αντιδήμαρχος δήμου Νέας Κυδωνίας δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα και δεν δίνεται καμία λύση.
Το απεχθές πρόσωπο της αντιφιλοζωίας του κυρίου αντιδημάρχου που για πολλοστή φορά επιδυκνύει, δεν πρόκειται ποτέ να λύσει το πρόβλημα.
Η ασιτία και η " εξαφάνιση" των ζώων δεν είναι λύση.
Δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη προσπάθεια για να το καταλάβει κανείς.
Με το να μην ταίζεις τά ζώα, αυτά θα γίνουν πιο επιθετικά, μπορεί να μετακινηθούν από την περιοχή για εξεύρεση τροφής, αλλά θα δημιουργήσουν πρόβλημα αλλού.
Ο κ αντιδήμαρχος τι πρεσβεύει ?
Το μακρυά από το δήμο μου και ας πάει όπου θέλει.?
Οσο για την λύση της ασιτίας που προσπαθεί με κινήσεις ράμπο να επιβάλλει, του προτείνουμε και εμείς να μείνει τρεις μέρες μόνο νηστικός .
Για να καταλάβει τι σημαίνει πεινα.
Καταγγέλουμε και έχουμε βάσιμες ενδείξεις οτι ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος " εξαφανίζει" τα αδέσποτα του δήμου του.
Μπροστά σε μάρτυρες απείλησε για κάποιο συγκεκριμένο ζώο, οτι αυτός θα το πάρει και θα το εξαφανίσει στο βουνό. Οντως λίγες μέρες μετά το άτυχο ζώο , κάτω από περίεργες συνθήκες, εξαφανίστηκε.
Κατά τον ίδιο περίεργο τρόπο εξαφανίζονται και άλλα ζώα από την περιοχή του συγκεκριμένου αντιδημάρχου.
Ο σύλλογός μας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προβεί σε μήνυση και σε κάθε άλλο νόμιμο μέσο κατά του συγκεκριμένου ατόμου, τον οποίο καλούμε να σταματήσει τα "καουμποιλίκια " και να συμβάλει πολιτισμένα και με λύσεις ουσιαστικές στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
Να συντονιστεί με την θετική άποψη τον τελευταίο καιρό του Δημάρχου του.
Και αν δεν μπορεί ,ας αποσυρθεί.
Τέλος θα θέλαμε να θίξουμε μια άλλη παράμετρο του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.
Αυτή των δεκάδων ζώων που σαν " χαλκομανίες " βρίσκονται σκοτωμένα πάνω στους δρόμους και στις εθνικές ιδούς, για μέρες ολάκαιρες, έτσι για να μας θυμίζουν τό πόσο ανάλγητοι και υποκριτές είμαστε .
Το καλοκαίρι και για να μην τα βλέπουν οι τουρίστες τα νεκρά ζώα περισυλλέγονται από τους δρόμους από κάποιο άτομο με σύμβαση έργου.
Μέχρι τέλος Οκτωβρίου που οι τουρίστες φεύγουν από την πόλη μας και τον νομό μας..
Οπότε μέχρι να αποσυντεθούν παραμένουν εκεί.
Και οι περισσότεροι τα ξαναπατούν η στρέφουν από ενοχές το βλέμμα τους.
Κλείνοντας όμως τα μάτια στο αποτρόπαιο θέαμα γινόμαστε και συνένοχοι.
Αυτά και χωρίς κανένα άλλο σχόλιο.


Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων
Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Μπομπολάκη Νατάσα

Δεν υπάρχουν σχόλια: