Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

Απολογισμός Οκτωβρίου


Ο Οκτώβρης ήταν χαρούμενος γιατί μας έφερε σημαντικές και πολύ-αναμενόμενες υιοθεσίες!
Από γατούλες υιοθετήθηκαν:
• ο Αλαντίν, ένα γατάκι που σώθηκε από θαύμα και αγαπήθηκε από πολύ κόσμο, από την δικιά μας Μαριλίσα.
• η Τζίλντα, γατάκι διακριτικό που ήταν στα αζήτητα για ένα χρόνο
• ο Ντόριαν, που εγκαταλείφθηκε σε κτηνιατρείο 6 μηνών.
• η Λούσυ, που σώθηκε από θαύμα καθώς βρέθηκε έγκυος με τα μωρά νεκρά στην κοιλιά της. Η Λούσυ υιοθετήθηκε από την δικιά μας καταπληκτική Μαρίνα και την ευχαριστούμε πολύ για την ευαισθησία της.
• Η Cookie, τιγρέ κουκλάρα που βρέθηκε με χτυπημένα ποδαράκια εδώ και ενάμισυ χρόνο και βρήκε επιτέλους ένα καταπληκτικό σπίτι
• Η μικρή Τσικίτα, από την δικιά μας Αγγελική, που την ερωτεύτηκε τελικά και δεν μπόρεσε να την αποχωριστεί. Μπράβο στην Αγγελικούλα, που τρέχει για σκυλάκια και γατάκια κάθε μέρα και φροντίζει ολα τα αδεσποτάκια της γειτονιάς της.

Από μωράκια υιοθετήθηκε
• ο Μερλίνο, μια υιοθεσία ρεκόρ, αφού την επόμενη μέρα από αυτήν που βρέθηκε
• ο Λόκυ, γατάκι με ελαφρύ νευρολογικό πρόβλημα, που υιοθετήθηκε μαζί με τον μικρό Χούλιγκαν, από την νέα μας εθελόντρια Τζένη. Ευχαριστούμε την Τζένη για την ευαισθησία της να επιλέξει τον αγαπημένο μας μικρούλη.
• Ο Σορμπέ, καρτουνίστικο πορτοκαλόγατο που βρέθηκε στο Κορωπί
• Ο Μεγιστάνας, αδερφούλης του Χούλιγκαν
• Ο Μελένιος, γατάκι 3 μηνών
• Ο Μάνο Νέγκρα και η αδερφούλα του
Από σκυλάκια είχαμε επίσης υιοθεσίες:
• Η μικρούλα Σουζάνα υιοθετήθηκε από την δικιά μας Μπεατρίς
• Ο Σάιμον το ημίαιμο jack russel
• Δημήτρης και Μιχάλης από Θριάσιο
• Η Κανελίτσα
• 3 κουταβάκια

Τα εγκαταλελειμμένα μικρά που βρέθηκαν και περιμένουν σπίτι είναι πολλά, τόσο γατάκια όσο και κουταβάκια, αλλά και τα ενήλικα ζωάκια που ακόμα περιμένουν ακόμα περισσότερα. Παρακαλούμε προωθείστε τις αγγελίες τους όπου πιστεύετε ότι θα έχουν απήχηση και βοηθήσετε μοιράζοντας τις αφισούλες που θα βρείτε εδώ σε πετ σοπ και κτηνιατρεία.

Το αφιέρωμά μας σε ζωάκια με ειδικές ανάγκες είχε πιστεύουμε ανταπόκριση καθώς υπήρξε ενδιαφέρον για κάποια από αυτά. Ελπίζουμε να βρουν όλα τους σπίτι σύντομα γιατί πραγματικά το αξίζουν.
Καρπός του αφιερώματος είναι και το νέο μας φυλλάδιο για ζωάκια με ειδικές ανάγκες. Ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά την Αλίκη για την καταπληκτική δουλειά αλλά και την Σπυριδούλα για τα σχόλιά της σχετικά με τα σκυλάκια ως προς το θέμα αυτό. Το φυλλάδιο είναι διαθέσιμο εδώ.

Η δράση για τα σκυλάκια που ζουν κοντά στο Θριάσιο νοσοκομείο συνεχίζεται εντατικά με κτηνιατρικούς ελέγχους, εμβολισμούς και στειρώσεις. Επίσης συνεχίζεται η θεραπευτική αγωγή & φιλοξενία 4 σκυλιών που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε αναλυτικά τις εξελίξεις για το θέμα αυτό στο μπλογκ της ακούραστης Χριστίνας, εδώ. Μας ανησυχεί η μικρούλα κουταβούλα Δάφνη που επείγει να υιοθετηθεί γιατί δεν μπορεί να παραμείνει στους χώρους του νοσοκομείου όπου κινδυνεύει.
Από τους χώρους του νοσοκομείου περισυλλέγησαν, στειρώθηκαν και επανατοποθετήθηκαν σε ακάλυπτο εθελόντριας 4 γατούλες, 2 αρσενικές και 2 θηλυκές. Στόχος μας είναι να πιαστούν και οι υπόλοιπες γιατί δημιουργούν πρόβλημα για το νοσοκομείο και κινδυνεύουν.

Το μήνα αυτό στειρώθηκαν επίσης 5 γατούλες στο Περιστέρι, 3 στον Νέο Κόσμο και 2 στα πατήσια. Από μία από τις γατούλες που πιάστηκαν στα Πατήσια αφαιρέθηκε όγκος από την περιοχή της κοιλιάς. Η Νάνσυ μας, γατούλα που νοσηλεύτηκε για αναπνευστικό πρόβλημα, διαγνώστηκε με ελαφριά νεφρική ανεπάρκεια και συνεχίζει να νοσηλεύεται.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ εδώ στην SAPT HELLAS αλλά και στην GAWF και στις ninelives. Στην SAPT, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα ήταν εφικτή η κτηνιατρική φροντίδα των σκυλιών του Θριασίου, και στην GAWF για την βοήθεια που μας προσέφεραν στις στειρώσεις. Επιπλέον, να ευχαριστήσουμε και τους συνεργαζόμενους κτηνιάτρους μας, που μας ανέχονται σαββατοκύριακα, αργίες και εκτός ωραρίου.

Οι επισκέψεις στην Στέγη Κορωπίου συνεχίζονται συστηματικά, και πάλι ένα μεγάλο μπράβο στους εθελοντές! Παρόλα αυτά, οι ανάγκες για εθελοντές που επισκέπτονται και προσφέρουν εθελοντική εργασία και χάδια στα ζωάκια εξακολουθούν να είναι μεγάλες, καθώς προσπαθούμε να οργανώσουμε ομάδα και για την Στέγη Κερατέας.

Τον μήνα αυτό ξεκινήσαμε συνεργασία με το Φόρουμ A33. Αγαπημένες φατσούλες από σκυλάκια και γατάκια φιγουράρουν στην ειδική Γωνιά για τα ζωάκια που τόσο ευγενικά δημιούργησε για εμάς η διαχειριστική του ομάδα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας έδωσαν την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τα ζωάκια μας αλλά και να μιλήσουμε για σημαντικά φιλοζωικά θέματα σε κοινό που δεν είναι απαραίτητα εξοικειωμένο με το θέμα.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο adespoto.gr και την Purina για την πολύ γενναιόδωρη προσφορά τους για τις γατούλες της στέγης Κερατέας! Όλοι ξέρουμε τι χαρά δίνουν οι νόστιμες κονσερβούλες στα γατάκια και χάρη στην Purina θα είναι χαρούμενες για πολύ καιρό.

Ο Νοέμβρης θα είναι αφιερωμένος στις γατούλες με FIV. Ελπίζουμε σε ακόμα περισσότερες στειρώσεις, αλλά κυρίως υιοθεσίες, οι οποίες για τα σκυλάκια δεν ήταν ιδιαίτερα πολλές αυτόν τον μήνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: