Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΟΥ ΣΧΙΣΤΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΖΩΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ!!!



ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΙΔΕΣ , ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΖΩΑ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΤΟ ΗΛΙΟ!

Είναι γνωστό σχεδόν σε όλους ότι στο Παζάρι του Σχιστού πωλούνται ζώα.Από κότες και κουνέλια,μέχρι σκυλιά και γατιά,ακόμα και ημίαιμα!
Τα ζώα αυτά κρατούνται υπό άθλιες συνθήκες,στιβαγμένα σε κλουβιά όλα μαζί,κάτω από τον ήλιο.Το δράμα τους όμως δε σταματά εκεί.Τι γίνονται αυτά τα ζώα αν δεν πουληθούν?Εγκαταλείπονται εγκλωβισμένα μέσα σε μια κλούβα,να αργοπεθαίνουν κάτω από τον ήλιο ή τη βροχή.Εκτός αν βρεθεί κάποιος να τα σώσει.



Αυτή τη φορά εγκατέλειψαν 10 κουτάβια,όλα μαζί μέσα σε μια κλούβα.Βρέθηκαν μισολυπόθιμα,να βογγάνε,έτοιμα να πεθάνουν.Τα 6 από αυτά,αγοράκια κοριτσάκια,3 μηνών,χαρίζονται μόνο σε ζωόφιλους!
Αν ενδιαφέρεστε,τηλεφωνείστε στα:6977841200, 2104310009
Ας σταματήσουμε αυτό το αίσχος του Σχιστού,που καταδικάζει τα ζώα σε βασανιστικό θάνατο.Μήπως ο κ.Κιλτίδης να ασχοληθεί και με αυτό?

Για τον
ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

4 σχόλια:

pale είπε...

ειναι τοσο δυσκολο να γινει καταγγελια?

blue fox είπε...

Τα ζώα αυτά κρατούνται υπό άθλιες συνθήκες,στιβαγμένα σε κλουβιά όλα μαζί,κάτω από τον ήλιο.

@@@

Eπειδή έγινε αναφπρά στον Κιλτίδη "μήπως ο κ. Κιλίδης να ασχοληθεί και με αυτό?" με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελεί σαφή υπαινιγμό για την αδιαφορία του απέναντι σε οτιδήποτε άλλο που αφορά τα ζώα και ενδιαφέρον μόνο για ό, τι αφορά τις παράνομες μετακινήσεις τους στο εξωτερικό, επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, ντανιασμένα, σε κλούβες, μεταφέρονται μέσα σε τριαξονικές νταλίκες, σκυλιά αδέσποτα, προκειμένου οδικώς να μεταβούν στη Γερμανία. Γιατί με την αθλιότητα των συνθηκών των μεταφορών δεν εξεγείρεται κανένας? Γιατί τέτοια επιλεκτικότητα? Τέτοιες φωτογραφίες που το αποδεικνύουν έχουν δημοσιευτεί και στο blog του Vaggeli και της Galanou.
Οσον αφορά βεβαίως στο αίσχος του Σχιστού βεβαίως και το καταδικάζω και γω και προτείνω όπως και ο Vaggelis σύνταξη σχετικής καταγγελίας από τον Σύλλογο Περάματος στο Υπουργείο για την παραβίαση της νομοθεσίας που προστατεύει τα δικαιώματά τους.

ioanna είπε...

ντροπή! αίσχος! αυτοί δεν είναι άνθρωποι...
και μία απορία: έχουν βγάλει κάποια άδεια για να εμπορεύονται ζώα;

Ανώνυμος είπε...

Έχετε απόλυτο δίκαιο να καταδικάζετε το αίσχος του Σχιστού!
Το μόνο που θα ήθελα να αντιπαραβάλω στις θέσεις σας είναι η ανυπαρξία εξεύρεσης μιας ρεαλιστικής λύσης.
Όσο ζωόφιλοι και αν είμαστε, ας μην ξεχνάμε ότι στο Σχιστό πωλούνται και οικόσιτα ζώα, των οποίων η πώληση αποτελεί ζωτικής φύσης κέρδος για κάποιους συνανθρώπους μας και δημιουργικότατης ενασχόλησης για κάποιους άλλους (εμού συμπεριλαμβανομένου).
Ως ερασιτέχνες οικολόγοι λοιπόν δεν θα πρέπει να αντιτιθέμεθα στην βιολογική εκτροφή πουλερικών (τα οποία αποτελούν την πλειοψηφία του Σχιστού)-άμεση συνέπεια του κλεισίματος του Σχιστού-και επομένως στην πώληση τους.
Πάντως αναγνωρίζω ότι οι συνθήκες διαβίωσης άλλων ζώων (σκύλων, γατών ακόμη και ωδικών πτηνών) είναι αθλιότατες.
Γι' αυτό το λόγο στηρίζω τον αγώνα σας, αφού πρώτα προταθεί μια συμβιβαστική λύση