Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ

Γειά σας και καλό μήνα σε όλους!

Ο Ιούνιος για εμάς αποδείχθηκε αρκετά διδακτικός, η δράση μας πολλαπλασιάσθηκε, απογοητεύσεις και δυσκολίες μας έκαναν πιο γνωστικούς, μάθαμε πολλά , γίναμε ακόμη πιο πολλοί που προσπαθούμε για ένα καλύτερο περιβάλλον και για ακόμη περισσότερα ευτυχισμένα ζωάκια.


Πιο συγκεκριμένα:


10 κουταβάκια βρήκαν σπίτι από το πρόγραμμα αγγελιών του αδεσποτολογίου.

Υιοθετήθηκε η Λάικα, η Βελγική λυκοσκυλίτσα.

Υιοθετήθηκε η Έλσα το κακοποιημένο λαμπραντοράκι.

Εμβολιασμός 3 κουταβιών ( Μαφάλντα, Lalaby, μαυροσκυλάκος)

Μετακινήθηκε άρρωστο γατάκι από στέγη και φιλοξενείται προσωρινά σε σπίτι εθελόντριας μέχρι την υιοθεσία του, ενώ δεύτερο στειρώθηκε, εμβολιάστηκε, αποπαρασιτώθηκε και διαμένει σε αυλή περιμένοντας την υιοθεσία του.

Απομακρύνθηκε πρόσφατα υιοθετημένο σκυλάκι με μια μαραθώνια διάσωση από ανεύθυνο-ακατάλληλο ιδιόκτητη.

Στειρώθηκαν 2 αδέσποτες γάτες στον Ν.Κόσμο, μια θηλυκιά και ένας αρσενικός. Δυστυχώς ο αρσενικός αγνοείται και φοβόμαστε ότι υπήρξε θύμα μαζί με άλλα γατάκια της παρέας του, συμπολιτών μας...

Επίσης πραγματοποιήθηκε στείρωση αδέσποτης γάτας από Πατήσια, και περισυλλογή, αποπαρασίτωση, εμβολιασμός και διήμερη φιλοξενία αδέσποτης γατούλας 4 μηνών.

Υιοθετήθηκαν οι εξής γατούλες: Λήδα, Φαέθωντας, Μαντώ.

Συνεχίζεται η φιλοξενία του Αλαντίν, της Μανταρίνας και του Μίκυ με έξοδα του Αδεσποτολογίου. Και τα τρία αυτά ζωάκια είναι έτοιμα για σπίτι και περιμένουν την υιοθεσία τους.


Αυτόν τον μήνα είχαμε 2 θλιβερές επιστροφές από υιοθεσίες του πίτμπουλ Βαλεντίνη και της Κάρμεν. Παρακαλούμε θερμά τους υποψήφιους ανάδοχους ζώων να είναι πιο συνειδητοποιημένοι και σίγουροι για τις αποφάσεις τους και το τι συνεπάγεται η υιοθεσία ενός κατοικιδίου για να αποφεύγουν και τα ζωάκια τις άσκοπες μετακινήσεις.


Η επίσκεψη στο εργοτάξιο της ΕΥΔΑΠ με σκοπό τη συλλογή αστείρωτων γατών και την άμεση στείρωση τους δυστυχώς δεν στέφθηκε με επιτυχία. Δεν καταφέραμε να πιάσουμε καμία γατούλα...


Οι επισκέψεις κοινωνικοποίησης των ζώων και οι βόλτες με λουράκι στη στέγη Κορωπίου συνεχίζονται με επιτυχία.


Το μήνα αυτό έγιναν επισκέψεις με σκοπό να ξεκινήσει συνεργασία με τρεις ακόμα στέγες. Στην μία έχει ξεκινήσει πρόγραμμα προσφοράς εθελοντικής εργασίας.

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο
Καταφύγιο ΚΑΖ. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη
εθελοντών για την κοινωνικοποίηση των
ζώων αλλά και για την οικονομική
ενίσχυση του Καταφυγίου, καθώς υπάρχουν
σκυλάκια με ανάγκες σε ειδική τροφή και
συνεχή περίθαλψη.

Ο λογαριασμός της Έλσας δεν έχει ακόμη καλυφθεί γι’ αυτό θα συνεχίσουμε τον μήνα Ιούλιο με ένα ακόμη θεματικό μπαζάρ.

Υπενθυμίζουμε ότι στο μπλογκ έχει αναρτηθεί λογαριασμός ταμιευτηρίου όπου μπορείτε να προσφέρετε χρήματα για στειρώσεις, εμβολιασμούς και περιθάλψεις αδεσπότων. Παρακαλώ επικοινωνήστε αν κάνετε κάποια κατάθεση με το adespotakia@gmail.com για να αναφέρετε για ποιο ζώο ή σκοπό θέλετε να διατεθούν τα χρήματά σας.


Οι κουμπαράδες είναι ακόμη στην προσπάθεια...

Τα γουρουνάκια δεν μπορούν να βοηθήσουν ακόμη κάποιο ζωάκι.


Υπάρχει ανάγκη από Στέγη για τις παλιές σας εφημερίδες αλλά και από άμμο για γάτες!

Επικοινωνήστε στο adespotakia@gmail.com με θέμα εφημερίδες-άμμος για να μπορέσουμε να τα συγκεντρώσουμε.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους 5 νέους εθελοντές που προστέθηκαν στην παρέα μας και αν τους ευχαριστήσουμε θερμά για την προσπάθεια τους αλλά και την αισιοδοξία τους. Νικόλ , Λουκά, Χριστίνα , Σάκη και Γιώτα σας ευχαριστούμε θερμά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: