Σάββατο 3 Μαΐου 2008

Π.Ε.Τ.Σ. - Ποιοι είμαστε

Στην αρχή δεν γνωριζόμασταν καν μεταξύ μας, μιλάγαμε σε μια εικονική κοινότητα για ζωάκια. Μετά κάποιοι από μας θελήσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω εάν αυτό ήταν εφικτό.

Και έτσι αρχίσαμε να μοιραζόμαστε σκέψεις, και σιγά-σιγά δουλείες με το νόμο του επείγοντος που αργότερα μετονομάσθηκαν σε αρμοδιότητες.

Ξεκινήσαμε μόνοι μας, ο καθένας στον δικό του μικρόκοσμο, με κοινό την αγάπη για τα ζώα και την απελπισία απέναντι στην κατάσταση που βρίσκονται τα αδέσποτα στην χώρα μας. Ο καθένας έκανε μόνος του ό,τι και όπως μπορούσε. Αλλά μέσα από την συνεργασία είδαμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολύ περισσότερα και ίσως να μπορέσουμε να συμβάλουμε κι εμείς όπως μπορούμε ώστε να αλλάξει η κατάσταση για τα αδέσποτα στην χώρα μας.

Δεν αποτελούμε σωματείο ούτε έχουμε καμία επίσημη υπόσταση. Ο καθένας συμβάλει όπου, όπως και όσο μπορεί. Μοιραζόμαστε ευθύνες παίρνουμε αποφάσεις όλοι μαζί, δρούμε όλοι μαζί. Ξεκινήσαμε λίγοι αλλά γινόμαστε όλο και περισσότεροι.

Είδαμε ότι με όρεξη και με προσωπική πρωτοβουλία μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε να βασιζόμαστε στην λογική της οργάνωσης σε μικρές ομάδες με συγκεκριμένη δράση.

Δεν υπάρχουν δεσμεύσεις. Όποιος θέλει μπορεί να μας βοηθήσει σε μία από τις υπάρχουσες δράσεις όσο και όποτε μπορεί. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και ιδέες για νέες δράσεις.

Οι τρέχουσες δράσεις μας συνοπτικά περιλαμβάνουν:

  • Προώθηση υιοθεσιών πρώην αδέσποτων ζώων
  • Στείρωση αδεσπότων
  • Νοσηλεία άρρωστων ή χτυπημένων αδεσπότων
  • Δημιουργία ενημερωτικού υλικού σε μορφή φυλλαδίων
  • Εθελοντική εργασία σε καταφύγια αδεσπότων
Αν θέλεις επικοινώνησε μαζι μας στο

Δεν υπάρχουν σχόλια: