Τρίτη 6 Μαΐου 2008

Δράση 6 - Στειρώσεις


Ανάμεσα στα σημαντικότερα προβλήματα που αφορούν στα αδέσποτα της χώρας μας είναι ο έλεγχος του πληθυσμού τους. Για τα σκυλάκια υπάρχει στον Δήμο Αθηναίων μια προσπάθεια για την στείρωση και έλεγχό τους, παρόλα αυτά δεν συμβαίνει το ίδιο με τις γατούλες.

Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο πρόβλημα, κυρίως αυτήν την εποχή, με γατάκια που βρίσκονται πεταμένα σε πάρκα, αυλές και σκουπιδοτενεκέδες, είναι ουσιώδες να προωθήσουμε την ιδέα της στείρωσης είτε στα οικόσιτα είτε στα αδέσποτα ζωάκια.

Μέσω της ομάδας μας και με συνεργασία κτηνιατρείων που προσφέρουν ειδικές τιμές για τα αδέσποτα, στειρώσαμε αρκετές αδέσποτες γατούλες.

Εδώ σας παρουσιάζουμε την Πιτσίλω και την Γκριζούλα.

Η Πιτσίλω είναι μια από τις πολλές περιπτώσεις αδέσποτων γατιών που στειρώθηκαν δωρεάν στον Αίλουρο , έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις για Aids και Λευχαιμία, οι οποίες ήταν αρνητικές και επέστρεψε στο χώρο της, όπου την φροντίζει εθελόντριά μας.

Η στείρωση της Γκριζούλας πραγματοποιήθηκε στο Κτηνιατρικό Κέντρο Γάτας . Καθώς η Γκριζούλα βρισκόταν σε περιβάλλον με μεγάλη επικινδυνότητα για φόλες, έγιναν προσπάθειες να υιοθετηθεί. Επειδή όμως δεν μπορούσε να προσαρμοστεί μέσα στο σπίτι, τελικά υιοθετήθηκε από κοπέλα που της επιτρέπει να βγαίνει στην αυλή και όταν θέλει να μπαίνει στο σπίτι για φαγητό και για χάδια.

Και οι δύο γατούλες είναι ευτυχισμένες στον χώρο που βρίσκονται. Και οι δύο όταν στειρώθηκαν ήταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης. Θα έφερναν στον κόσμο 6-10 γατάκια, τα οποία το πιθανότερο να είχαν μικρή διάρκεια ζωής, καθώς οι κίνδυνοι είναι πολλοί (δηλητηριάσεις, αυτοκίνητα).

Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τις στειρώσεις μέσω της δράσης του Κουμπαρά αλλά να ευαισθητοποιήσουμε και τους έλληνες φιλόζωους μέσω της δημιουργίας ενημερωτικού υλικού. Σύντομα θα αναρτήσουμε και λίστα κτηνιατρείων που κάνουν ειδικές προσφορές για τα αδέσποτα είτε σε στειρώσεις, είτε σε περίθαλψη.

Περιμένουμε ιδέες και προτάσεις σας (adespotakia@gmail.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: