Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Απαράδεκτο: Δηλητηρίασαν τα αδέσποτα στο τμήμα Φυσικής!

Τη Δευτέρα 4/7/2011 έλαβε χώρα μαζική δηλητηρίαση και εξόντωση των αδέσποτων ζώων, που είχαν βρει καταφύγιο στον περιβάλλοντα χώρο της Πανεπιστημιούπολης και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα Φυσικής. Σε ένα χώρο πολιτισμού και μόρφωσης, σύμβολο της ελεύθερης διακίνησης ιδεών είναι δυνατό να συμβαίνουν τέτοια πράγματα και μάλιστα το 2011;

Ποιοί αλήθεια ενοχλούνται από τα αδέσποτα και γιατί τα σκοτώνουν με τόσο φριχτό τρόπο; Μακάρι να μπορούσαμε να τους φωτογραφίσουμε την ώρα που έριχναν το δηλητήριο σε αυτά τα ανυπεράσπιστα πλάσματα. Εκεί φαίνεται ο πολιτισμός μας. Τόσο μίσος για τα ζώα δείχνει μίσος προς τον ίδιο τον εαυτό μας.

Τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει , σε αυτό τον τόπο, αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι. Αν δεν πούμε ότι η συνύπαρξη με τα κατοικίδια συμπληρώνει ενδεχομένως ένα κενό της ύπαρξης μας και ότι είναι και αυτό μια ανθρώπινη ανάγκη.

Τότε μόνο θα πάψουν να υπάρχουν αδέσποτα, και οι δρόμοι θα πάψουν να είναι γεμάτοι με νεκρά ζώα.

Ας λυπηθούμε επιτέλους αυτές τις άμοιρες ψυχούλες που περιφέρονται στο δρόμο και που προσπαθούν να βρουν ένα χώρο, όπως τον χώρο του Πανεπιστημίου, ή κάποια γωνιά αυτής της αφιλόξενης πόλης, χωρίς να ευθύνονται που βρέθηκαν στο δρόμο. Η ευθύνη είναι όλη δική μας. Είναι η άλλη πλευρά της προσφυγιάς, από αυτή του ανθρώπου που ξεσπιτώνεται για ένα κομμάτι ψωμί. Και για αυτόν κάποιοι άλλοι φταίνε. Ίσως όλοι εμείς, οι περισσότερο βολεμένοι.

Καταγγέλλουμε, λοιπόν, τις δηλητηριάσεις των γατών μέσα στο χώρο του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπενθυμίζουμε την ύπαρξη του ν.1197/1981 και του ν.3170/2003 που απαγορεύουν το φόνο, το βασανισμό, την κακοποίηση, αλλά και την εγκατάλειψη ζώων.


Ομάδα Εργαζομένων στο Τμήμα Φυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια: