Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Δελτίο τύπου ημερίδας Αδεσποτολογίου

Την Κυριακή 20/2/2011 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημερίδα του σωματείου Αδεσποτολόγιο με θέμα: «Τα κατοικίδια κι εμείς» στο ξενοδοχείο President και υποστηρικτή την Purina Friskies.
Η διοργάνωση θεωρήθηκε επιτυχημένη: Ευχάριστη ατμόσφαιρα, φρέσκος χώρος, ενδιαφέρουσες και τολμηρές ομιλίες.
Στόχος ήταν να βγούμε από το συνηθισμένο πλαίσιο που θέλει τα σωματεία να διοργανώνουν μόνο παζάρια μεταχειρισμένων αντικειμένων και να μπορέσουμε να μοιραστούμε με το κοινό όλη την εμπειρία και τεχνογωνσία που έχουμε αποκομίσει στο παρελθόν, ενασχολούμενοι με δεσποζόμενα και αδέσποτα κατοικίδια, δικαιώματα και υποχρεώσεις, νομικά και πρακτικά θέματα.
Η ενημέρωση και η παιδεία είναι οι πιο βασικοί μοχλοί για να νικηθεί το δύσκολο φορτίο των αδέσποτων ζώων στη χώρα μας.
Θέλουμε να ευχριστήσουμε θερμά:
τους εθελοντές που συνέβαλαν σε αυτό το project
Τους προσκεκλημένους ομιλητές κα Γανωτή από την ANIMA και κυρία Αβραμίδου από την SAPT Hellas.
Την κυρία Κουτσαβίτη, κτηνίατρο της Purina
Την κτηνίατρο κυρία Δέγλερη
Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια την κα Ηλιοπούλου από το zougla.gr και την κα Βασιλοπούλου από την Φάρμα της Ελευθεροτυπίας για την παρουσία και την υποστήριξη καθώς και όλους τους παρεβρισκομένους που παρεβρέθηκαν και παρενέβησαν για να γίνουν ζωντανές και εποικοδομητικές συζητήσεις.

Η ημερίδα ξεκίνησε με ένα καλοσώρισμα και μια ιστορική αναδρομή στην πορεία του Αδεστπολογιου. Προχωρήσαμε με μια σύντομη παρουσίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Ζωοφιλικών Σωματείων, του γενικότερου συντονιστικού οργάνου στο οποίο ανήκει το Αδεσποτολόγιο. Στην συνέχεια ξεκίνησε το κυρίως κομμάτι των ομιλιών με πρώτο το θέμα αυτό της υπεύθυνης ιδιοκτησίας, όπου δώθηκε ιδιαίτερο βάρος στη νομική διάσταση του θέματος αλλά και τα κοινά περιστατικά ανεύθυνων ιδιοκτητών και πώς μπορούμε να προστατεύσουμε το ζωάκι που δίνουμε για υιοθεσία.
Με μια μικρή αλλαγή στο πρόγραμμα, προχωρήσαμε με τις κτηνιατρικές παρουσιάσεις, και οι δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, για την διατροφή, με την κυρία Κουτσαβίτου για το θέμα της διατροφής η πρώτη και για το θέμα των παρασίτων από την κυρία Δέγλερη η δεύτερη. Ακολούθησε η παρουσίαση της SAPT Hellas από την κυρία Αβραμίδου, όπου έγινε αναφορά στο πρόγραμμα υιοθεσιών της οργάνωσης, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά αλλά και τους σκύλους θεραπευτικής αγωγής για παιδάκια με αναπηρίες.
Στην συνέχεια παρουσιάστηκε το θέμα της φροντίδας των αδεσπότων, όπου δώθηκε ιδιαίτερο βάρος στην σημασία της στείρωσης, στο τάισμα και στο θέμα της δηλητηρίασης. Ακολούθησε η εκπληκτική παρουσίαση της κυρίας Γανωτή από την ΑΝΙΜΑ για την άγρια ζωή στην πόλη όπου θίχτηκαν και γενικότερα θέματα για την προστασία των ζώων στην χώρα μας στην συζήτηση που ακολούθησε.
Η συμμετοχή του κοινού καθόλη την διάρκεια ήταν ενεργή με τη διατύπωση ερωτήσεων αλλά και αντιρρήσεων από το κοινό, που έδωσαν έναυσμα για εποικοδομητικές συζητήσεις.
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με μια παρουσίαση στον εθελοντισμό με έμφαση στην ανάγκη ο καθένας μας να προσφέρει αυτό που μπορεί για να βλετιώσουμε την κατάσταση στην χώρα μας και με το συμπέρασμα ότι αυτό που μπορεί ο καθένας, το λίγο ή το πολύ είναι επιθυμητό, αποδεκτό και απολύτως απαραίτητο.
Ευχαριστούμε και πάλι και ελπίζουμε να μπορέσουμε να επανέλθουμε με κάποιο νέο ενημερωτικό γεγονός σύντομα.

Η ομάδα του Αδεσποτολογίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: