Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010


Οι φιλοι Ζωων Δραμας ψάχνουν τη συνδρομή όλων των σωματείων προκειμένου να βοηθήσουν το γαιδουράκι το οποιο εκαψε ο ιδιοκτητης του με οξυ. Αποτελεσμα το ζωο να χασει την οραση του, να παθει φρικτα εγκαυματα για τα οποια δυστυχως δεν εχει λαβει καμια βοήθεια καθώς ο ιδιοκτήτης του δεν το επιτρέπει!

Επισης οι Φιλοι Ζωων Δραμας ψαχνουν για τη συνδρομή των σωματείων προκειμένου να κινηθουν νομικα εναντιον του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ!
6909540899.
==========================================
Έχουμε ακούσει πολλά και έχουμε δυστυχώς δει πολλές φριχτές εικόνες με κακοποιημένα ζώα. Αυτό όμως που συνέβη στο χωριό Μοναστηράκι της Δράμας, στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, μας άφησε άφωνους.

Ένα ανθρωπόμορφο τέρας τύφλωσε χρησιμοποιώντας υδροχλωρικό οξύ (οι ντόπιοι το λένε κεζάπ) έναν δύστυχο γαϊδαράκο προφανώς για να εκδικηθεί τον ιδιοκτήτη του! Μπήκε ένα βράδυ στον στάβλο και έριξε πάνω στο ζώο οξύ, στα μάτια και στο πρόσωπο του. Ο γάιδαρος τυφλώθηκε και το σώμα του γέμισε εγκαύματα και πληγές.

Ο διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Δράμας, όταν η κακοποίηση του ζώου έγινε γνωστή, έστειλε στο Μοναστηράκι τον προϊστάμενο του Κτηνιατρικού Κέντρου Δράμας, Γιώργο Διαμαντόπουλο, προκειμένου να προσφέρει θεραπευτική αγωγή στο γαϊδουράκι. Τίποτα, όμως, δεν μπορούσε να γίνει. Η όραση του είχε χαθεί οριστικά.
undefinedΤο ζώο, όπως μας καταγγέλθηκε, λόγω της τόσο επιβαρημένης κατάστασής του – και προφανώς λόγο ανικανότητας του ηλικιωμένου ιδιοκτήτη του, του κ. Άντζα – δεν έχει βγει από τον στάβλο εδώ και τρεις μήνες!

Ο κ. Άντζας αρνείται σε οποιονδήποτε να το δει και να το βοηθήσει. Το ζώο είναι βέβαιο ότι υποφέρει και δεν του παρέχεται η κατάλληλη φροντίδα.

Η Χρύσα Τεπερικίδου, μέλος του φιλοζωικού σωματείου «Φίλοι Ζώων Δράμας», ζητεί τη συνδρομή και άλλων φιλοζωικών σωματείων, προκειμένου να κινηθούν όλοι μαζί νομικά εναντίον του άγνωστου ακόμα δράστη (που όλοι όπως λέει γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν κατονομάζει), αλλά και για να απομακρύνουν – αν έτσι πρέπει – το ζώο από τον ιδιοκτήτη του, προκειμένου να τύχει της αναγκαίας για την κατάσταση του φροντίδας.

Επικοινωνήστε μαζί της στο 6909540899.

Ποιος κάτοικος του χωριού έχει κάνει αυτό το έγκλημα και μένει ατιμώρητος; Αν γνωρίζει κάποιος, ας το καταγγείλει στην Αστυνομία Δράμας.

Με πληροφορίες από tro-ma-ktiko.blogspot.com και xyrafi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: