Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΤΟΥ Φ. Σ. Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ


Σε περιοχή των Μεσκλών υπάρχει καταγγελία ότι αλκοολικός κάτοικος της περιοχής δέρνει συνεχώς το κατοικίδιό του και σχεδόν κάθε βράδυ ακούγονται οι κραυγές πόνου του σκύλου.
Το σκυλί εξυπακούεται ότι είναι και συνεχώς δεμένο και δεν μπορεί να προφυλαχθεί από το ξύλο.
Προχωράμε σε μήνυση και φυσικά θα ζητήσουμε με εισαγγελική εντολή την αφαίρεση του σκύλου και την παράδοσή του στο σύλλογο μας. Τα στοιχεία του δράστη μας είναι φυσικά γνωστά.

Αντίστοιχη περίπτωση και στην περιοχή της Χαλέπας, όπου μεσήλικας αλκοολικός και ναρκομανής δέρνει με ξύλα και αλυσίδες το μικρό σκυλάκι του , δεμένο επίσης συνεχ΄βς.
Θα προβούμε σε μήνυση άμεσα και θα ζητήσουμε την αφαίρεση του ζώου από τον «ιδιοκτήτη»

Συνέχεια της υπόθεσης με τα κουνέλια, όπου θυμίζουμε ότι ηλικιωμένος τα μετέφερε επί σειρά χιλιομέτρων με το αυτοκίνητό του με τα συρμάτινα κλουβιά να σέρνονται πάνω στην καυτή άσφαλτο πριν 15 ημέρες περίπου, με αποτέλεσμα να ματώσουν και να αιμορραγούν κα’ όλη την διάρκεια της διαδρομής.
Δεν καταθέσαμε τότε μήνυση διότι υποσχέθηκε να περιποιηθεί τα ζώα και να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσής τους.
Πριν δύο ημέρες επισκεφθήκαμε τον χώρο , όπου βρίσκονται τα κουνέλια. Ένας χώρος , που είχε μετατραπεί σε θερμοκήπιο θανάτου, λόγω των μεγάλων θερμοκρασιών που αναπτύσσονταν με το πλαστικό που είχε περιφράξει τον χώρο των κουνλιών.
Είδαμε κουνέλια νεκρά από την κακουχία και προφανώς την μεγάλη ζέστη, ενώ σε συρμάτινα κλουβιά πολύ νεκρά βρίσκονται 3-4 κουνέλια το ένα πάνω στ άλλο και χωρίς νερό.
Τα κουνέλια από την πολύ ζέστη δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν και βέβαια πέθαιναν.
Η υπόθεση πλέον θα κριθεί στην δικαιοσύνη, όσο για τα κουνέλια θα προσπαθήσουμε , όσα απέμειναν , να κάνουμε το καλύτερο γι αυτά.

Δεχθήκαμε καταγγελία για το Καστέλλι Κισσάμου από τουρίστες για σκυλίτσα σκελετωμένη από τις πολλές γέννες- αδιευκρίνιστο τι γινόντουσαν τα κουτάβια- την οποία ο ιδιοκτήτης του θα μετέφερε , όπως είπε μετά τις διαμαρτυρίες των τουριστών, στην ταράτσα μέσα στον ήλιο και το κρύο για να παύσει να γεννά.
Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία υπήρχε και ένα κουτάβι , το οποίο δεν είχε τι να το κάνει και θα το πυροβολούσε.
Είμαστε στην έρευνα για την επαλήθευση της καταγγελίας.

Καταγγελία για περιοχή του δήμου Ιναχωρίου πάλι από τουρίστες για ένα σκυλάκι, δεμένο στην ερημιά , χωρίς νερό και τροφή , γεμάτο τσιμπούρια , σκελετωμένο , το οποίο ο ιδιοκτήτης του επισκέπτεται μια φορά την εβδομάδα.
Πριν από αυτό το σκυλάκι , υπήρχε άλλο στην θέση του το οποίο πέθανε από ασιτία και έλλειψη νερού.
Ευχαριστούμε τον Δήμο Ιναχωρίου για τον τρόπο που μας αντιμετώπισε και βοήθησε.
Η υπόθεση αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη, αφού ζητήσαμε από την αρμόδια αστυνομική αρχή να προχωρήσει αυτεπάγγελτα σε μήνυση του ιδιοκτήτη του ζώου, ο οποίος έχει και άλλα σκυλιά στις περιουσίες του σε ανάλογη κατάσταση.

Καταγγελίες για άρρωστα σκελετωμένα ζώα και σε βαρέλια ποιμενικά σκυλιά είχαμε για τις περιοχές, Αζωγυρέ, Αερινού, Λουτρό Σφακίων ( γάτες) , για τον κεντρικό δρόμο Βρυσσών –Σφακίων

ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΥΣΦΗΜΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ, ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ?
ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ?

Περιοχή Γαλατά, δεμένο μεγαλόσωμο σκυλί, σε μια ερημιά.
Το επισκεφθήκαμε. Διέθετε ένα βαρέλι γεμάτο αράχνες για σπιτάκι, ένα παλιό τηγάνι , μέσα στην βρώμα και δυσωδία για τροφή, που δεν υπήρχε, νερό δεν υπήρχε και τα αυτιά του μέσα στο αίμα από τις μύγες που κάθονταν πάνω στις πληγές.
Αναζητούμε τον ιδιοκτήτη για τα περαιτέρω.

Περιοχή Γαλατά επίσης. Είχαμε καταγγελία από γερμανό τουρίστα για δύο αλυσοδεμένα σκυλιά σε κακή κατάσταση. Τα επισκεφθήκαμε, τα αυτιά τους ήταν και αυτών πληγιασμένα και γεμάτα μύγες πάνω στις πληγές, κόπρανα και ακαθαρσίες παντού, νερό πουθενά.
Βρήκαμε το ιδιοκτήτη, υποσχέθηκε ότι θα βελτιώσει τις συνθήκες και θα αφήνει ελεύθερα κάποιος ώρες τα σκυλιά.
Μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα.
Υπόψη ότι τα σκυλιά είναι και μόνιμα δεμένα αλλά και σε περιφραγμένο χώρο , απ΄ όπου δεν μπορούν να φύγουν.
Γιατί τα έχει και δεμένα - αυτό συμβαίνει πάρα πολύ συχνά και από άλλους- αφού δεν μπορούν να φύγουν ?
Αδυνατούμε να καταλάβουμε τη « διαστροφή» αυτή ?

Περιοχή Καβρού. Από αλλοδαπή μόνιμη κάτοικο του νησιού μας εστάλησαν φωτογραφίες από νεκρά φωλιασμένα σκυλιά.
Βρίσκονται εκεί μέρες μετά το θανατό τους , αφού ο δήμος της περιοχής, σύμφωνα με την καταγγελία δεν πηγαίνει να τα περισυλλέξει.
Ακόμη και μετά τον επώδυνο θανατό τους παραμένουν άταφα και βορά άλλων ζώων και πτηνών, χώρια για το ότι αποτελούν εστία μόλυνσης και επιβάρυνσης της δημόσιας υγείας.

Χαλέπα. Υπέργηρο ζώο μέσα σε κλουβί , πολύ μικρών διαστάσεων με αποτέλεσμα το ζώο να μην μπορεί να κινηθεί καθόλου και παραμένει πολλές ώρες μέσα στον καυτό ήλιο.

Νιο Χωριό Νέας Κυδωνίας. Καταγγελία από έλληνα τουρίστα για δύο σκυλιά μεγάλου μεγέθους, μέσα στον ήλιο επίσης, με μια αλυσίδα ή σχοινί λιγότερο και από ένα μέτρο να μην μπορούν να προφυλαχθούν από τίποτα. Το ένα σκυλί, κατά την επίσκεψή μας δεν είχε καθόλου νερό το δε άλλο διέθετε ένα σκεύος με νερό κατάμαυρο από τις βρωμιές .
Μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη, υποσχέθηκε να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσής τους και είμαστε σε επαγρύπνηση.

Περιοχή Λιμνούπολης. Μέσα σε χώρο με σκουριασμένα παλιοσίδερα δεμένο ένα σκυλάκι στην γνωστή κατάσταση, σκελετωμένο, μέσα στα τσιμπούρια, πληγές στα αυτιά και εμφανώς άρρωστο.
Λάβαμε και γι αυτό τα μέτρα μας. Σύμφωνα με την καταγγελία στο ίδιο αυτό χώρο δένονται ζώα , τα οποία στην συνέχεια πεθαίνουν

Καταγγελίες για δηλητηριάσεις ζώων με φόλα σωρηδόν.

Τέλος η περίπτωση των δύο σκύλων , που αναφέραμε στο προηγούμενο δελτίο τύπου μας στην Κυανή Ακτή Καλυβών, παραμένει σε εκκρεμότητα αφού οι ιδιοκτήτες τους πεισματικά
αρνούνται να μας υποδείξουν τον νέο χώρο που μετέφεραν τα σκυλιά τους – εννοείται για καλύτερα- μετά την σχετική εισαγγελική εντολή.
Η προσπάθειά μας συνεχίζεται σε επικοινωνία και πάλι με την αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Έρχονται δημοτικές εκλογές και όλοι οι υποψήφιοι είναι γαλαντόμοι σε υποσχέσεις και προγράμματα.

Άραγε θα αποφασίσουν να πάρουν την πολιτική απόφαση να επιβάλλουν το νόμο στα Χανιά και να βελτιώσουν την κατάσταση αυτή , που πλήττει παντοιοτρόπως το νησί μας ?

Ο σύλλογός μας πάντως σε ειδική εκδήλωση θα απονείμει το βραβείο του πλέον αντιφιλόζωου Δημάρχου στο νομό και βεβαίως και του πλέον φιλόζωου.


ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: