Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Αντί απολογισμού

Αποφασίσαμε για το δίμηνο που πέρασε να μην αναφερθούμε εδώ στις υιοθεσίες που πραγματοποιήθηκαν. Όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω καλοκαιριού ήταν λίγες...
Παρόλα αυτά, όσες υιοθεσίες και να γίνουν και πάλι τα ζώα που ψάχνουν για σπιτι είναι πάρα πάρα πολλά.
Όπως δείχνουν τα πράγματα μετά τον μεγάλο αριθμό από γατάκια που βρέθηκαν στο δρόμο την άνοιξη και το καλοκαίρι, ο αριθμός των γατών που βρίσκονται στο δρόμο έχει αυξηθεί σημαντικά.
Εξίσου έχει αυξηθεί και ο αριθμός των μικρών που βρίσκονται παρατημένα στο δρόμο ή σε σκουπιδοντενεκέδες. Και με τα κουτάβια το ίδιο. Τα κουτάβια που εγκατέλειψαν στην στέγη Κερατέας το καλοκαίρι μόνο είναι 25. Από αυτά υιοθετήθηκαν τα 10. Τα υπολοιπα αργά και σταθερά μεγαλώνουν και σε λίγο θα ειναι σχεδόν αδύνατον να βρουν σπίτι.

Για αυτο, παρακαλούμε θερμα, ας δώσουμε όλοι προτεραιότητα στις στειρώσεις! Όχι άλλα παρατημένα μικρά στους δρόμους! Ας ξεκινήσουμε από το δικό μας ζωάκι και απο τα αδέσποτα της γειτονιάς μας.

Όποιος θέλει να συμβάλει στην στείρωση των πλέον 6-7 μηνών κουταβιών στην στέγη Κερατέας ας επικοινωνήσει με το adespotakia@gmail.com. Η κατάσταση εκεί είναι πολύ δύσκολη, τα ζώα ειναι πολλά και υπάρχουν μεγάλες ανάγκες για τροφές, αιματολογικές εξετάσεις, φάρμακα, στειρώσεις, αποπαρασιτώσεις, κλπ.

Σαν αδεσποτολόγιο ασχολούμαστε συστηματικά με συγκεκριμένες γατο-αποικίες σε διάφορα σημεία της Αθήνας.
Αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο είναι χρήματα για τις στειρώσεις και εθελοντές με αμάξι για να γίνεται η μεταφορά των ζώων προς και από τον κτηνίατρο. Μας έχουν ενημερώσει και για άλλα σημεία όπου υπάρχει ανάγκη για στειρώσεις, παρόλα αυτά για την ώρα δεν έχουμε ούτε τον χρόνο ούτε την οικονομική δυνατότητα να επέμβουμε.

Τα ακόλουθα σημεία είναι αυτά που δραστηριοποιούμαστε συστηματικά για την ώρα:

Νέος Κόσμος, κοντά στον σταθμό του μετρό, στην Δρακούλη:
περίπου 10 γάτες που έρχονται να φάνε βραδινές ώρες, συστηματικά οι 4 από αυτές. Όλες αρκετά φοβισμένες και δύσκολο να πιαστούν. Έχουν στειρωθεί 2 θηλυκά και 4 αρσενικά. Επείγει μια νεαρή θηλυκιά που αυτές τις ημέρες έφερε στο σημείο όπου ταίζονται τα ζώα τα 2 μικρά της.

Νέος Κόσμος, Βρεσθένης και Εκαταίου. Σταθερά 5 ζωάκια, όλα στειρωμένα. Εμφανίζονται περιστασιακά και άλλα, κάποια έχουν στειρωθεί (3 θηλυκά και 4 αρσενικά) και 2 νοσηλεύτηκαν αρκετό καιρό με αναπνευστικό. Η μια επίσης χειρουργήθηκε για κοίλη και ο δεύτερος δεν μπορεί να επανατοποθετηθεί γιατί έχει πρόβλημα στο συκώτι και στο πάγκρεας. Πρόσφατα έχει εμφανιστεί αστείρωτο αρσενικό σιαμ, το οποιο ειναι αρκετά φοβισμένο και πολύ δύσκολο να πιαστεί.

Νέος Κόσμος, Αμυνοκλέους. 25 τουλάχιστον ζώα, σε καλή κατάσταση καθώς ταίζονται. Στειρώσαμε 7 θηλυκές και 3 αρσενικα, υπολοίπονται 4 καθώς και τα υπόλοιπα αρσενικά αρσενικά. Σιγά σιγά περισυλλέγονται για να στειρωθούν και τα υπόλοιπα. Δύσκολο να πιαστούν τα πεισσότερα.

Πατήσια, οδός Χάνσεν. Αρκετά ζώα (10-15), κάποια σταθερά, κάποια όχι. Έχουν στειρωθεί τα 10, αλλά εμφανίζονται διαρκώς καινούρια.

Βάρκιζα, Μάνα με 4 γατάκια. Έχουν στειρωθεί τα 2 γατάκια, υπολοίπονται η μάνα και τα άλλα 2.

Περισσός, κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ. 2 μεγάλες αποικίες με απροσδιόριστο αριθμό ζώων, τουλάχιστον όμως 10 στην μια και 15-20 στην άλλη. Ιδιαίτερα δύσκολο να πιαστούν. Έχουν στειρωθεί ήδη 6 θηλυκά από την ομάδα επτάψυχες και εμείς αναλάβαμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Στην μια αποικια υπήρχε κρούσμα φόλας πρόσφατα όπου πέθαναν τα περισσότερα ζώα, πριν εμείς αναλάβουμε να συνεχίσουμε τις στειρώσεις. Για την ώρα έχει στειρωθεί 1 θηλυκό και 2 αρσενικά και περισυλλεχθεί ένα μικρό 2 μηνών στο οποίο αφαιρέθηκε το ένα μάτι.

Αγία Τριάδα, Περιστέρι. Πολλά ζώα μέσα στον περίβολο της εκκλησίας, και η εκκλησία δεν επιτρέπει την πρόσβαση για να στειρωθούν τα ζώα. Έχουν περισυλλεχθει 3 μικρά που δώθηκαν για υιοθεσία. Κάποιες απόπειρες να πιαστούν τα ζώα έξω απο τον περίβολο έχουν αποτυχεί, αλλά συνεχίζουμε την προσπάθεια.

Ψυχικό, Μαραθονοδρόμων. 7-8 γάτες που ταίζονται έξω απο γραφεία. Έχουν στειρωθεί οι 3 (2 θηλυκά, 1 αρσενικό).

Κάτω Χαλάνδρι, 2 αποικίες που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα και θα ξεκινήσει σύντομα προσπάθεια για στειρώσεις. (Εκεί υπάρχει μεταφορικό αλλά χρειάζονται κυρίως χρήματα).

Όποιος θέλει και μπορεί να βοηθήσει την προσπάθειά μας, ας επικοινωνήσει μαζί μας στο adespotakia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: