Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Επιχείρηση στο Θριάσιο

Στις 12/09 , με πρωτοβουλία της Pegasus International, κυκλοφόρησε ευρέως ένα κείμενο σχετικά με τη κατάσταση των αδέσποτων στο Θριάσιο και κυρίως με απαγόρευση τοσο στους εργαζόμενους στο νοσοκομείου όσο και σε ασθενείς & συνοδούς να ταίζουν τα ζώα.Ο κύριος φόβος ήταν ότι τα σκυλιά θα μεταφέρονταν στο ΣΧΙΣΤΟ για ευθανασία καθώς η νομοθεσία απαγορεύει ζώα στον προαύλιο χώρο των νοσοκομείων!




Παραθέτουμε εδώ την ενημέρωση για την κατάσταση των αδεσπότων στο Θριάσιο, μετά την επίσκεψη που πραγματοποιηθήκε εκεί το Σάββατο 13-9-08 από μέλη των ομάδων:
ADESPOTOLOGIO
OIKOPOLIS
PEGASUS INTERNATIONAL
ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
και του φόρουμ MY CAT

Η ακόλουθη αναφορά συντάχθηκε από τα μέλοι της ομάδας μας που συμμετείχαν στην επιχείρηση.:

Καταρχάς θα ήθελα να διαπιστώσω την συνεργασία του νοσοκομείου στο θέμα των ζώων.
Ηταν ιδιαίτερα συνεργάσιμοι & ευγενείς & μας άφησαν αμέσως να μπούμε στο χώρο και να καταγράψουμε τις ανάγκες των ζώων αλλά και είναι ανοιχτοί σε κάθε προσπάθεια βοήθειας και ανακούφισης των ζώων.
Ετσι καταγράψαμε
14 σκυλιά εντός του προαύλιου χώρου του νοσοκομείου εκ των οποίων
5-6 σκυλιά εκτός του χώρου (στην ευρύτερη περιοχή)
Αυτά που μπορέσαμε να κάνουμε σε πρώτη φάση ήταν:
-1 θυληκό ήταν σε κακή κατάσταση με βαθιές πληγές στο κεφάλι και στη πλάτη και με δερματικές παθήσεις. Το πήγαμε ήδη στο κτηνίατρο στην Ελευσίνα & προχωρά η θεραπεία του σε συνεργασία με φιλοζωική οργάνωση που θα αναλάβει τα έξοδα.


-επίσης πήραμε 1 γατούλα που ήταν αδύνατη & χτυπημένη (θα θεραπευτεί και θα στειρώθεί από το adespotologio)

-Εκτός του χώρου ήταν μια σκυλίτσα με 2 κουταβάκια. Τα πήγαμε στο κτηνίατρο, τους έδωσε χάπι αποπαρασίτωσης & τα ψέκασε για ψύλλους και τσιμπούρια (που ήταν γεμάτα). Τα κράτησα στο σπίτι μου ένα βράδυ & το άλλο πρωί επέστρεψαν στη μανούλα τους γιατί ακόμα ήταν μικρά & θηλαζαν. Τα παρακολουθώ εγώ & τα προσέχει ένας κάτοικος της περιοχής που τα έχει υπό τη προστασία του οπότε ας μην τα πάρουμε από εκεί ακόμα.


Από τα υπόλοιπα χρήζουν ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
- 1 σκυλί ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΑΦΡΟΥΣ/ΣΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ & ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΥΕΙ ΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ


- 2 σκυλιά με χτυπημένα άκρα
- 1 σκυλί με βαθιά πληγή και αυτό στο πίσω μέρος του σώματος (που όμως έχει επουλωθεί αλλά καλό είναι να δει κάποιος από τι προήλθε)
- 1 σκυλάκι (ο ΜΗΤΣΟΣ) που είναι εκτός του προάυλιου χώρου - και το προσέχει ο ίδιος κύριος που ανέφερα πιο πάνω.Είναι όπως μας λέει αδιάθετος & ανόρεχτος τις τελευταίες 3 μέρες.
Για τα υπόλοιπα ζώα καλό θα ήταν
α)να τα δει κτηνίατρος (γιατί σίγουρα εμένα μου ξεφεύγουν πολλά)
β)να εμβολιαστούν
γ)να στειρωθούν (για το τελευταίο κομμάτι υπάρχει -μας είπαν- πρόγραμμα του ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ για στείρωση. Δεν καλύπτουν όμως τη θεραπεία άρρωστων ζώων). Θα το ψάξω και θα συνεννοηθώ με ΔΗΜΟ & ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ώστε να καταγράψουμε πόσα ζώα θα πάρουν και πόσα θα γυρίσουν πάλι πίσω!
-κάποια μπορούν να δοθούν άνετα για υιοθεσία (μεταξύ των οποίων και τα 2 κουτάβια μόλις μεγαλώσουν λιγάκι ακόμα & μπορούν να χωριστούν από τη μαμά τους)
Μίλησα με τη SAPT & σήμερα τους έστειλα ενημέρωση για τα ζώα που χρήζουν άμεσης βοήθειας. Ισως καταφέρουν να αναλάβουν τη θεραπεία των άρρωστων ζώων και μετά θα τα γυρίσουμε πίσω στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ .
Μπορώ να πάω ξανά μαζί τους για να τους υποδείξουμε τα ζώα (για να μην ξεκινήσουν πάλι από την αρχή)
Νομίζω ότι έτσι θα είμαστε .
Το μόνο που χρειάζεται όμως ειναι να τους βάλουμε και tags με όλα τα στοιχεία πάνω.
Μόλις έχω οριστική απάντηση και για τη θεραπεία τους θα σας ενημερώσω.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Μπράβο παιδιά να ανακουφιστούν τα ζωάκια και περιμένουμε να μας πείτε πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Όσο για τους κυρίους στο νοσοκομείο ελπίζω να συνεχίσουν να είναι συνεργάσιμοι.