Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

ΜΑΞΙΜΟΣ-ΑΛΕΞΙΑ, ΔΑΦΝΗ ΕΠΕΙΓΟΝ



Ζητάμε επειγόντως τη βοήθειά σας για τρία αδέσποτα γατάκια που φροντίζουμε και χρειάζονται άμεσα υιοθεσία. Δύο είναι στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας και ένα έξω στο πεζοδρόμιο. Μας κάνουν πόλεμο οτι δήθεν τους ενοχλούν τα ζώα γιατί κάποιος στη πολυκατοικία έχει άσθμα και θέλουν να τα διώξουν. Εμείς δεν μπορούμε να τα πάρουμε σπίτι όχι γιατί ήδη έχουμε δύο γατάκια, αλλά για πρακτικά προβλήματα χώρου (αλλοιώς θα τα είχαμε ήδη υιοθετήσει). Τα ζωάκια κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή. Υπάρχει κάποιος διατεθειμένος να υιοθετήσει το ζευγάρι (Αλεξία - Μάξιμο) και κάποιος τη Δάφνη;

Ο Μάξιμος είναι 3 χρονών (οι ηλικίες είναι περίπου γιατί τα ζώα δεν είναι δικά μας για να ξέρουμε ακριβώς), η Αλεξία 15 μηνών περίπου, και η Δάφνη 11 χρονών. Ο Μάξιμος και η Αλεξία είναι ασπρόμαυρα γατάκια και πολύ αγαπημένα μεταξύ τους. Είναι σαν ζευγάρι και είναι πάντα μαζί. Μοιράζονται την ίδια κούτα και μαξιλάρια που έχουμε βάλει γι' αυτά στον ακάλυπτο χώρο. Η Δάφνη ζεί στη γειτονιά, και τη φροντίζουμε εμείς. Είναι πολύχρωμη, (κανελλί, άσπρα και μαύρα μπαλώματα), μινιόν και υπέροχος χαρακτήρας.

Τα ζώα είναι όλα στειρωμένα, και τα πηγαίνουμε στο γιατρό όχι μόνο αν χρειαστεί αλλά και για γενικές εξετάσεις. Τα αγαπάμε και τα φροντίζουμε σαν να ήταν δικά μας στο σπίτι μας. Κατά καιρούς μάλιστα τους έχουμε κάνει διάφορες θεραπείες για αρρώστιες που παρουσίασαν ή από ατυχήματα που έπαθαν. Ο Μάξιμος (ο αγαθός μου γίγαντας) έχει χτυπήσει πάνω από μιά φορά, αλλά έχει καλή ψυχή και έχει πάρει την Αλεξία υπό τη προστασία του από τη πρώτη στιγμή που η Αλεξία εμφανίστηκε στη γειτονιά, τελείως μωρούλι, πέρυσι περίπου τέτοια εποχή. Από τότε είναι πάντα μαζί. Ο Μάξιμος διαγνώστικε με AIDS πριν από ένα μήνα που τον πήγαμε για στείρωση, αλλά με προσεκτική αγωγή δεν κινδυνεύει. Επίσης οι εξετάσεις που του κάναμε τότε είναι γενικά καλές. Την Αλεξία τη σώσαμε από του χάρου τα δόντια όταν πριν δύο μήνες ήταν βαριά έγκυος και δεν μπορούσε να γεννήσει, και πέθαναν τα μωρά στη μήτρα. Της κάναμε εγχείρηση, βγάλαμε τα νεκρά μωρά και μετά από 3 εβδομάδες ανάρρωση, την πήγαμε πάλι στον ακάλυπτο. Μόλις είδε ο Μάξιμος οτι επέστρεψε η Αλεξία και οτι ήταν καλά, κάθησε μαζί της και δεν έφυγαν το ένα από το πλάι του άλλου για δύο μέρες.

Η Δάφνη μου είναι το πιο γλυκό γατάκι του κόσμου. Παρ' όλο που είναι στο δρόμο φέρεται σαν να ήταν σπιτικό. Είναι πολύ φιλική, γλυκιά, πονηρή και πανέμορφη. Πριν από μερικούς μήνες χάσαμε το γιό της, ένα υπέροχο αρσενικό ασπρόμαυρο γάτο που κάποιος αναίσχυντος δηλητηρίασε με φόλα, και έκτοτε η Δάφνη είναι μόνη της, και έχει μόνο εμάς που τη φροντίζουμε και της κάνουμε παρέα όταν μπορούμε.

Όπως βλέπετε αυτά τα ζωάκια τα αγαπάμε σαν να ήταν δικά μας, και μόνο για πρακτικούς και αξεπέραστους λόγους δεν τα έχουμε πάρει σπίτι. Χρειάζονται τη βοήθειά σας. Εμείς θα θέλαμε και να τα επισκεπτόμαστε, και να τους αγοράζουμε φαγητό και να τα πηγαίνουμε στο γιατρό μαζί με όποιον ή όποια τα υιοθετήσει, γιατί, σας μιλώ ειλικρινά, τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, απελπίζομαι μόνο και στην ιδέα οτι δεν θα τα ξαναδούμε. Δεν θέλουμε να τα ξεφορτωθούμε, θέλουμε να τα προστατέψουμε από ανθρώπους της πολυκατοικίας που εκτός από το να κατηγορούν εμάς μπορεί να κάνουν και κακό στα ζώα. Σας παρακαλώ πάρα πολύ βοηθήστε μας να τους βρούμε το σπίτι που τους αξίζει.

Επικοινωνήστε μαζί μου μέσω email (de_emm@yahoo.com)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΟΛΟΓΙΟΥ:
Παρακαλούμε θερμά προωθείστε αυτες τις υιοθεσίες, γνωρίζοντας οτι είναι δύσκολες περιπτώσεις, ας ανοίξουμε όλοι την καρδιά και το μυαλό μας, η Δάφνη είναι 11 ετών , είναι εγκλήμα να την αφήσουμε να πεθάνει στο δρόμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: